Ahojte deti, málokedy tu založím fórum, ale teraz som nútený. Keďže sa rozbieha kolotoč diplomových prác, rád by som tu našiel pár ľudí, ktorí poznajú ľudí, z ktorých zase niektorí poznajú ľudí, na distribúciu mojej mentálnej mapy Slovenskej republiky. Jednalo by sa približne o 70-80 máp pre západné Slovensko, 70-80 máp pre stredné Slovensko a 70-80 máp pre východné Slovensko. Hľadám tu pár zodpovedných ľudí z každého regiónu Slovenska na dlhodobejšiu spoluprácu. Ak vás tu nájdem rýchlo toto všetko sa dá spraviť za 3-4 mesiace, samozrejme nie hneď odo dneška. Samozrejme nebolo by to zadarmo.
Hľadám ľudí, ktorí radi cestujú po Slovensku, majú radi zemepis, geografiu a mapy a chceli by byť v menovaní v poďakovaní mojej diplomovej práce. Ozvite sa seriózne prosím. Viem, že na Bryndzi sa stále nájdu dobrí a nápomocní ľudia. Nebojte sa opýtať. Ďakujem vám !
@sadistrom moja diplomová práce sa bude točiť okolo témy mentálnych máp, znamená to, že ja dám človeku do ruky mapu Slovenska, poviem mu aby zakreslil určité miesta a z toho čo nakreslí vyhodnotím znalosti Slovenska u rôznych vekových kategórii a rôznych regiónov. Od dotyčných očakávam, že mi s tým pomôžu jednak na východe Slovenska, kde chcem skúmať znalosti stredu a západu, jednak na strednom Slovensku, kde skúmam znalosti východu a západu a jednak na západnom Slovensku, kde skúmam znalosti stredu a východu.
Príklad pre východniara: nakresli do mapy oblasť Žitného ostrova.
Príklad pre západniara: zaznač do mapy hraničné priechody SR-UA
Príklad pre stredoslováka: zaznač do mapy zázemie Prešova
Pomoc by spočívala v tom, že ja im pošlem mapu v určitej mierke, oni si ju doma vytlačia alebo rozošlú takisto elektronicky kamarátom, ktorí majú kamarátov, rodičov, babky, dedkov atď. Tie mapy mi zozberajú, naskenujú a pošlú. Pre mňa je náročné pohybovať sa po Slovensku samostatne, preto volím efekt snehovej gule, pošlem to jednému a ten to pošle ďalším a tí to pošlú ďalším. Samozrejme veškeré inštrukcie by som k tomu dodal. Spôsob akým by ľudia, ktorých potrebujem zbierali tie dáta do mapy je individuálny, môžu si vytlačiť 80 máp (čo by som samozrejme zaplatil a aj čas venovaný tej práci) a rozdajú kamarátom, rodičom, známym, dedkom, babkám, alebo to rozošlú v elektronickej podobe s tým, že budem potrebovať vzorku z každej vekovej kategórie, čiže z tých 70-80 máp dať nejakým spôsobom rovnomerne vyplniť ľuďom z vekových kategórii 15-25, 25-35, 35-45, 45-55, 55-65, 65+ je to pochopiteľné?
@sadistrom v súčasnosti len robím výskum ohľadom dostupnosti vzoriek z rôznych kútov Slovenska, detaily budem riešiť v horizonte 2-3 mesiacov. Ak s tebou môžem počítať bolo by to super, ak máš kamošov a známych a rodinu z východu a vedel by si rozdeliť nejakým spôsobom 80 máp do 6 vekových kategórii tak sa dohodneme ! Určite aj na finančnej kompenzácii, ale ako vravím, detaily budem riešiť až budem mať prepracovanú štruktúru a definitívne určený postup zberu dát
už len potrebujem niekoho zo stredu Slovenska, ale rovnako aj z východu ďalších, čím viac tým rýchlejšie a tým menej práce pre jednotlivca západ si pokryjem sám
@sadistrom to je jasné, o to ide, efekt snehovej gule, tých 15 ľudí pozná ďalších XYZ ďalších ľudí a je to stačí ak to každý z tvojich 15 kamošov dá svojmu súrodencovi, svojej mame, svojmu otcovi, svojej babke, dedovi, známemu a to máš 15*5 a je to 75 a máš hotovo tie vekové kategórie nebudú také smerodjané, ak to nepôjde nejak rozdeliť nič sa nedeje, s tým by som si ja už poradil ty len rozdáš (rozošleš) + to vyplní tvoja rodina a ty a tých ostatných cca 60-70 a naskenuješ mi každú z nich (čas by som zaplatil, alebo nejak vykompenzoval) a pošleš na mail
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Hľadám ľudí, ktorí radi cestujú po Slovensku, majú radi zemepis, geografiu a mapy a chceli by byť v menovaní v poďakovaní mojej diplomovej práce. Ozvite sa seriózne prosím. Viem, že na Bryndzi sa stále nájdu dobrí a nápomocní ľudia. Nebojte sa opýtať. Ďakujem vám !
Príklad pre východniara: nakresli do mapy oblasť Žitného ostrova.
Príklad pre západniara: zaznač do mapy hraničné priechody SR-UA
Príklad pre stredoslováka: zaznač do mapy zázemie Prešova
Pomoc by spočívala v tom, že ja im pošlem mapu v určitej mierke, oni si ju doma vytlačia alebo rozošlú takisto elektronicky kamarátom, ktorí majú kamarátov, rodičov, babky, dedkov atď. Tie mapy mi zozberajú, naskenujú a pošlú. Pre mňa je náročné pohybovať sa po Slovensku samostatne, preto volím efekt snehovej gule, pošlem to jednému a ten to pošle ďalším a tí to pošlú ďalším. Samozrejme veškeré inštrukcie by som k tomu dodal. Spôsob akým by ľudia, ktorých potrebujem zbierali tie dáta do mapy je individuálny, môžu si vytlačiť 80 máp (čo by som samozrejme zaplatil a aj čas venovaný tej práci) a rozdajú kamarátom, rodičom, známym, dedkom, babkám, alebo to rozošlú v elektronickej podobe s tým, že budem potrebovať vzorku z každej vekovej kategórie, čiže z tých 70-80 máp dať nejakým spôsobom rovnomerne vyplniť ľuďom z vekových kategórii 15-25, 25-35, 35-45, 45-55, 55-65, 65+ je to pochopiteľné?
už len potrebujem niekoho zo stredu Slovenska, ale rovnako aj z východu ďalších, čím viac tým rýchlejšie a tým menej práce pre jednotlivca západ si pokryjem sám
...a čakať na niekoho ďalšieho