Zdravím všetkých.
Zajtra cestujem do Trnavy vlakom,este nikdy som nešla vlakom ,čiže mam velke obavy ako to zvládnem.Kupila som si lístok cez internet na vlak ale nikde nevidím cislo nástupišťa z ktorého vlak odchádza.Poradite mi niekto ako zistím odkiaľ
To sa tam nepíše, len číslo vlak a odkiaľ-kam ide Kľud veď v BA je tá veľka tabuľa v strede budovy stanice, digitálna a tam ti vypíše na aké nástupište príde, a treba aj počúvať, mali by to aj hlásiť Na tej tabuli sa píše len typ vlaku a čas odchodu cieľová stanica a smer jazdy teda cez aké mestá ide, preto sa dobre pozri keď budeš na tú tabuľu kukať
@pandacorn
Díky za radu,no ja pridem na stanicu 10 minút pred odchodom vlaku lebo vsak autobus len raz za hodinu ide,ved sme v hlavnom meste ,čiže mam strach ze ten vlak aj zmeškam kým najdem nástupište odkiaľ mi ide.No uvidime co to bude, a este raz ďakujem
@kkiska nezmeškáš, neboj sa. ku koľajam sa aj tak dostaneš len tak že pôjdeš popod tú tabuľu a tam si nájdeš len čas odchodu vlaku či ti sedí, cieľová stanica či sedí a kukneš číslo nástupišťa a potom už len vojdeš do podchodu a tam to už je dobre označené tie nástupišťa. a pred nástupišťom je v podchode ešte ďalšia digitálna tabuľa kde je znovu napísaný ten vlak takým istým spôsobom a aj číslo koľaje na ktorej stojí, čiže to už isto nájdeš. good luck
Na stanici typu Bratislava - hlavná stanice takéto označenia nie sú. Musíš sa riadiť iba elektronickým informačným systémom a transparentami. Ale pre vlaky BA -> TT býva zvyk 3. nástupište (rýchlik) respektíve 4.nástupište (osobný vlak, regionálny expres (ak ideš regionálnym rýchlikom - ktorékoľvek). Konkrétne číslo koľaje daného nástupištia sa už mení podľa aktuálnej situácie, mimoriadnych udalostí a nálady dispečera
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Díky za radu,no ja pridem na stanicu 10 minút pred odchodom vlaku lebo vsak autobus len raz za hodinu ide,ved sme v hlavnom meste ,čiže mam strach ze ten vlak aj zmeškam kým najdem nástupište odkiaľ mi ide.No uvidime co to bude, a este raz ďakujem