Čo hovoríte na to, že na SR sa majú (na podnet EÚ) vydávať vodičské preukazy na dobu určitú? Vraj bude tá doba 15 rokov. Apelujem viac-menej na Vás, budúcich vodičov. Je Vám to jedno alebo Vás to maximálne serie?
mladí teď se mnou souhlasit nejspíš nebudete, ale potřebné je zprísnit vydávaní řidičských průkazů. Minimálně prodloužením doby po kterou trvá autoškola. Jako je v jiných zemích kde trvá alespoň půl roku. A opravdu tama nemají tak děsivé statistiky úmrtnosti na silnicích...
@tom21 to seš uhod, že nebudeme... neviem si predstaviť, že by som pol roka sedel v autoškole ako kkt, keď v Amerike jazdia 15- ročný.... ty si to snáď vieš predstaviť?
@kolivideam opravdu nejde o to, v autoškole by jsi seděl tak jako teď jen mnohem víc jízd by mělo být. Protože 18 letí mistři světa jsou nejlepší, přesně takový se vydrbal autem s mojí kamarádkou při cestě z disco a pod vlyvem chlastu a řidičák měl 3 měsíce. Myslel jsem, že ho zabiju...
ako sucast vodicaku by sa mal robit aj IQ test a vodicak by sa vydal ludom s urcitym IQ lebo na ceste je kopu debilov, ktori sposobuju nehody...skusobna doba je podla mna blbost ale prisnejsie kriteria pre udelenie vodicaku by som bral.
@tom21@aguri500 páni je to o človeku, kto nemá rozum v 18 nebude mať ani v 25. Terorizovať niekoho prísnejšími postihmi alebo sťažovať mu prístup k vodičáku len za to, že má nízky vek nie je správne. To, že nemajú skúsenosti nie je ich chyba, je to chyba autoškôl, ktoré učia len to, čo aj tak drvivá väčšina ludí čo tam ide vie. Točiť volantom a poznať 5 stále sa opakujúcich značiek dokáže aj opica. Práve tie najdôležitejšie veci, ako odhad vzdialenosti, fyzikálne limity auta, správanie auta v krízových situáciach ich nenaučia.
podľa mňa aj 15 rokov je veľa, ale tak ak je to normálny vodič, ktorý stále jazdí, tak žiadny problém... ale ak je to niekto, kto si len tak spraví vodičák a nemá ho vlastne ako využiť, a potom po nejakom čase sadne za volant, tak to už je problém...
1./ Tolko dementov a kretenov, kolko je ich na nasich cestach clovek nenapocita ani po celom zvysku Europy.
2./ Zial namiesto toho aby sa nenavratne VP odoberali sa nerobi nic, len sa vyberaju drobne "do zvonceka".
3./ A kedze z EU fuka vietor, nasa vlada musi konat.
4./ Tak preco by ich nenapadla dalsia somarina ako ludom poskakat po hlavach.
--
Uz tu bola napr. "zajacova dvacka" z ktorej sa smeje cela EU, napr. este stale tu mame "zastrckovy zakon" a mraky zakonov, ktore len potvrdzuju ze sme Bananova republika.
@dee99 ach boze aky si len sprosty to ty si hanba slovenska ty zmrd..a co stym ma slovensko absolutne nechapem..keby vies poriadne citat uvidis ze je tam napisane ze je to na podnet EU
@tunidlo dobre, možno som to trochu prehnal, určite nie všetci, zopár ich možno rozum dostane, ale fakt si neviem predstaviť nejakého 18 ročného miestneho frajera s holou dugaňou, polkilovou reťazou na krku a s cígou v papuli, ktorí je presne typom tejto rizikovej skupiny ako sa tomu hovorí, ako ho zrazu po pár rokoch osvieti a stane sa z neho normálny zodpovedný človek, ktorí už rizikovú skupinu tvoriť nebude...
Ale ľudia sa nedelia len na zodpovedných a nezodpovedných ...
Nemusí sa z neho stať symbol bezpečnej jazdy, ale to je predsa aj biologicky prirodzený proces, že čím je človek starší, tým je kľudnejší a tak podobne ...
@tunidlo naše názory sa líšia, zo svojho okolia poznám až príliš vela prípadov kedy je to práve naopak. Ak by sme sa riadili podla toho, je to to isté ako čím pomalšie tým bezpečnejšie, takto môžme posúvať hranicu až budeme jazdiť po dialnici 50, a dostávať vodičáky od 30...
Však jasné, ja nechcem nikoho diskriminovať, ani dávať vodičáky neskôr, naopak, ja by som ten limit zrušil a nechal ísť do autoškoly kohokoľvek, kto si zaplatí a prejsť kohokoľvek, kto vie šoférovať, bez ohľadu na vek ...
Teda keď sa tam prihlási 2ročné dieťa, nech tam kľudne je, len príde o peniaze ...
Ale to, že starší vodiči jazdia rozvážejšie sa nedá poprieť, ako sa aj nedá poprieť, že čím pomalšie, tým bezpečnejšie ...
Je to bezpečnejšie, len je blbosť jazdiť kvôli tomu na diaľnici s limitom 50, rovnako ako rozdávať vodičáky od 30 ...
aj tak u vedciny zato môze taticko ked sincekovi kupi 5 bavoraka alebo ML a sincek si potom misli ze je frajej . kebi si ma kupit auto sam tak si kupi feliciju alebo volake za 1000€ s obsahom do 1,3 a bude sa pomali tatom ucit a ni ze sadne do masiny s ktorej ani nevidy von oknom a to boboz ano nedociahne na pedale
Akože v poriadku vadilo by to trochu ale ak to nebude nejako nakladne tak nie pretoze pokial jazdit viem tak to skludom dokazem aj o 15 rokov a nakoniec urobili sme si to sami. takze kto vodicak mat ma tak ho mat proste bude . ale nemienim platit za zidne vidanie noveho alebo skusky alebo co. lebo mi preplati rovno ministerstvo. ako ze to nech si riesia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
@kolivideam opravdu nejde o to, v autoškole by jsi seděl tak jako teď jen mnohem víc jízd by mělo být. Protože 18 letí mistři světa jsou nejlepší, přesně takový se vydrbal autem s mojí kamarádkou při cestě z disco a pod vlyvem chlastu a řidičák měl 3 měsíce. Myslel jsem, že ho zabiju...
ja si myslím že by bo mali individualizovať. Lebo keď vidím ako jazdia niektoré ženy tak tým by ani dva roky nestačili.
tak buď sa menili zákony... alebo neviem.
Naposledy čo som tam bol tak platilo, že od 16 tich a maximálne s jedným človekom. nič viac, nič menej. Neviem či si si tvojimi informaciami isty
Ako vzdy vsetko zle. Cele zle.
Ja sa rozculovat nebudem, nestoji to za to.
1./ Tolko dementov a kretenov, kolko je ich na nasich cestach clovek nenapocita ani po celom zvysku Europy.
2./ Zial namiesto toho aby sa nenavratne VP odoberali sa nerobi nic, len sa vyberaju drobne "do zvonceka".
3./ A kedze z EU fuka vietor, nasa vlada musi konat.
4./ Tak preco by ich nenapadla dalsia somarina ako ludom poskakat po hlavach.
--
Uz tu bola napr. "zajacova dvacka" z ktorej sa smeje cela EU, napr. este stale tu mame "zastrckovy zakon" a mraky zakonov, ktore len potvrdzuju ze sme Bananova republika.
A si si vedomý, že s iq to nemá žiadny súvis?
@weeman
To, že ak niekto nemá rozum v 18, tak ho nemá ani v 25 určite pravda nie je.
Ale ľudia sa nedelia len na zodpovedných a nezodpovedných ...
Nemusí sa z neho stať symbol bezpečnej jazdy, ale to je predsa aj biologicky prirodzený proces, že čím je človek starší, tým je kľudnejší a tak podobne ...
Však jasné, ja nechcem nikoho diskriminovať, ani dávať vodičáky neskôr, naopak, ja by som ten limit zrušil a nechal ísť do autoškoly kohokoľvek, kto si zaplatí a prejsť kohokoľvek, kto vie šoférovať, bez ohľadu na vek ...
Teda keď sa tam prihlási 2ročné dieťa, nech tam kľudne je, len príde o peniaze ...
Ale to, že starší vodiči jazdia rozvážejšie sa nedá poprieť, ako sa aj nedá poprieť, že čím pomalšie, tým bezpečnejšie ...
Je to bezpečnejšie, len je blbosť jazdiť kvôli tomu na diaľnici s limitom 50, rovnako ako rozdávať vodičáky od 30 ...