Čo ste počúvali keď ste boli malí ? Ako sa formoval Váš hudobný vkus ? Kedy ste sa začali zaujímať o hudbu celkovo ? Hľadali ste aj žáner ktorý sa Vám páči ? Či ste len ostali len pri žánri na ktorom ste vyrastali ?
ja som co si pamatam vzdy inklinoval k elektronike. ale vyrastal som na takych pop veciach spolu so sestrou co je o 7 rokov starsia takze ma hudba 90 rokov dost formovala
Ked som bol maly tak som fical na Michaele Pastekovej 8)
Ale na zakladnej som pocuval strasne vela Kryla a Nohavicu, kedze su to oblubeny hudobny interpreti mojej rodicovskej jednotky... odtial som sa cez lahke liznutie Scootrom dostal k Apocalyptice, neskor k metalu a potom som objavil krasu etno/world/ veci.... a momentalne moj vkus prechadza nicim neviazany od vsetkeho, rapom zacnuc, klasikou konciac.
uplne prva taka popularna hudba ktoru som zacala pocuvat (na starom radiu Okej boli Linkin Park a Avril tak v ich zaciatkoch .....potom, ked som presla do takeho veku 9-12 rokov, tak som strasne milovala Avril a Good Charlotte (niektore pesnicky si v pohode vypocujem aj teraz) v kombinacii s maximalne komrercnymi radiovymi srajdami ktore ma omrzeli po dvoch tyzdnoch pocuvania.
Potom ked som mala cca tych 12, tak zacala byt znama Gaga, ktoru som stale pocuvala (ale akoze uplne- uplne kazdu jej pesnicku som mala napocuvanu) a potom som sa tak postupne dostala k tomu, co pocuvam teraz .....ale to co teraz pocuvam neviem definovat do jedneho zanru.....jedine co fakt nemusim je drviva väcsina hudby ala Europa 2 a to co totalne najviac nemozem je slovensky rap....
Od 8 rokov počúvam Boba Marleyho (a celkovo reggae), Horkýže Slíže a počúval som aj techno, od ktorého ale som časom upustil. Ďalej to boli rôzne soundtracky z hier (GTA napr). Od strednej som začal počúvať rock a teraz si už v každom žánri nájdem niečo zaujímavé.
ako cca 10 rocny som pocuval skoro secko popove iglesiasa, este nataliu oreiro, tatu atd atd... istu dobu som sa povazoval za hopkaca a fical som na kontrafakte. potom mi bratranec poslal nejake veci od najtvišu a to som pocuval velakrat za den. neskor som objavil kapelu Lordi, a ta ma uz definitivne priklonila k rockovemu zanru. neskor bfmv, sonic syndicate, trochu gnr atd atd atd...
Kedže v tých časoch čo som bola malá počítače a hlavne internet bol ešte luxus počúvala som len rádiá a kazety čo otec priniesol z ciest. Spice girls, cc catch a podobné vykopatiny (práve som vymyslela nové slovo a celkom sa mi pozdáva)
Dosť ma ovplyvňoval brat, lebo som z už neznámeho dôvodu vždy počúvala to isté čo on. Potom som mala totálne popíkovské obdobie. Vlastne som počúvala presne to,z čoho sa mi teraz dvíha žalúdok.
Postupne som začala mať rada kapely ako Good Charlotte, potom Green Day a Sum 41. Zamilovala som sa do hudby čo robila Nirvana a potom som oveľa neskôr som začala počúvať Nohavicu a Klusa. Teraz počúvam prakticky všetko som spomínala od Good Charlotte v kombinácií s reagge a rôznymi nekompatibilnými žánrami........
Ja sa na sebe tak strašne smejem. Keď som bola nejaká 4-5 tačka, tak som počúvala asi tak rok 50 centa. Postupne som sa však ale nejako preorientovala a od 6 tej triedy som začala počúvať len a len rock.
A dnes? Dnes nemôžem ani len vystáť rap, hip-hop či popovú hudbu
Vzhľadom na to, že mám staršieho brata, často krát som od neho "kradla" hudbu. Najprv, to boli asi tie vypalovačky tuctové. Neskôr ma namotal na "krutý" hip-hop, dosť som počúvala Eminema atď. tak v 11-tich som začala ľúbiť tvrdšiu hudbu (metal nie!!!) áá potom som počúvala všetko a teraz milujem rock-indie kapely, niektoré popové pesničky a klasiku ♥
Ako krpec ľudovky, Šmolkov a popri bratoch Backstreet Boys a M. Jacksona, neskôr som sa cez bratranca dostal k Iné Kafe a Slížom, potom bolo krátke hip-hopové obdobie a odtiaľ ráznym skokom k metalu, jazzu, a tak.
A popri tom všetkom ešte rockové/popové hity z 80.- tych a 90.-tych rokov.
podla o 6 rokov staršej sestry hlavne ... najskor som počuvala všetko, bolo mi to jedno ... potom som mala chvilku tak disney mániu ... no a nakoniec mi sestra pustila Rasmus ked som mala 10-11 a odvtedy počuvam rock .... teraz najviac Simple Plan, Nickelback, Lifehosue a spol.
začalo to takým niečim medzi Madonnou či Selenou Gomez, postupne to pritvrďovalo najskôr len také že Nirvana, Green Day, Sum 41, potom BMTH, Evanescence,Nightwish neskôr som pomaličky ustupovala, čiže Depeche Mode, Mumford and sons, Lana Del Rey, Sóley, Adele, klasika... a po čase (prešli sme do prítomnosti) počúvam hudbu mojmu srdcu blízku ~r e g g a e~
no tak či onak, vždy si rada pospomínam na iné časy a štýly hudby
hm..na začiatku bol Nohavica, Brontosauři a všelijaké trampské pesničky..neskôr sme so sestrou začali počúvať popík, sestra sa z toho vymotala a ja som prešla na slovenský rap potom prišiel do môjho života jeden človek, ktorý to celé zmenil a práve jemu sa môžem poďakovať za rock, punk a metal v mojom živote..a to ma drží až doteraz kde - tu reggae a ska keďže na tom so sestrou dosť ujíždíme.. a ja sa ešte rozplývam opäť nad Nohavicom a Klusom
Keď som bola malá, tak som počúvala Jaromíra Nohavicu, Ivetu Bartošovú, Celine Dion no a inak čo išlo v rádiu, veľmi dlho som žiadne štýly neriešila.
Potom neskôr sa môj vkus vykrištalizoval na arabskú muziku, chorvátsku, tradičnú grétsku, írsku, keltskú, srbskú, čínsku... Vždy sa mi páčili trebárs Cranberries, Cat Stevens, Leonard Cohen...čo je asi pop.
No a okrem toho mám dnes veľmi rada aj reggae a jazz. Ale ono každý rieši nejaké žánre, mne sa však páči z každého rožka troška Trebárs aj Alanis Morissette, Red Hot Chili Peppers...
A preto ak sa ma niekto spýta, akú hudbu počúvam, väčšinou na to neviem priamo odpovedať. Alebo odpoviem jednoducho že arabskú a to väčšinou každého tak zaskočí, že mi dá pokoj
ja som vyrastala ako úplne prťavá na veciach ako Boney M , ABBA, Sinéad O´Connor, Sandra, CC Catch , Alanis Morissette a takéto, potom prišli Beatles, Pearl Jam, The Cranberries, Metallica, Nirvana, RHCP, Beastie Boys, Bob Marley átď. a teraz, teraz to je naj.
počúvala som také sladšie veci ako Thalia, Natalia Oreiro, jennifer Lopez, potom neskôr Tatu, Black Eyed peas...a teraz Lanu del rey, Ellie Goulding, Linkin park....a tera celkovo rock, indie a niečo aj tvrdšie
presne v cez prázdniny pred tretím ročníkom základky na queen a led zeppelin s dvojčaťom potom postupne cez reggae a indie a metal k alternatívnemu/grunge rock pri ktorom som zostala
za mládi mládi som počúvala pesničky od Petra Nagya čo napsieval s deťmi to so mvedela aj texty a doteraz si ich pamätám a prinášajú mi nostalgikcé spomienky a potom neskôr som fičala na Avril Lavigne, Natalia Oreiro, a neskôr všetky tie hitovky ako Tatu, O zone, Las Ketchup
..do cca 15 rokov som počúvala také veci, čo by som si teraz už anui náhodou nepustila... taký rádiový mainstream... no s nostalgiou spomínam na časy, keď sme si odušu ešte cez Bluetooth posielali pesničky keď ešte nemal každý internet .... potom zomrel Jackson, tak som počúvala iba jeho.. potom som s pomocou spolužiačky na strednej objavila Muse, tak som počúvala iba ich, potom som prešla na tvrdší žáner.... Dream Theater, tých som tiež počúvala vkuse asi rok..... teraz zasa fičím na klasike, Rachmaninoff powa sem-tam si pustím nejakú dobrú vykopávku ako Avantasia, Joe Cocker, Flying Colors, soundtracky z Matrixu a ľudovky a najmä topoľčiansku zlatokopku DDDDDDD
maxim turbulenc, a všetky ostatné čoviny čo vtedy fičali ako las ketchup etc (vlastne to si pustím aj teraz občas .. každopádne z toho decka vzišla fanynka hlavne hairbands, hard/classic rocku, power metalu a podobne.. čistá krása
Tak, ja som začínala na No Name, Elán, Desmod, to som mala možno 7-8 rokov, potom Ine Kafé, Kabát, Paramore, Blink 182, teda väčšinou punk-rock a ešte s mamou Nohavicu a Nirvanu, ale neskôr, keď som spoznala Avantasiu, Slayer, In Flames a BMTH som prešla na metal a deathcore
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Ale na zakladnej som pocuval strasne vela Kryla a Nohavicu, kedze su to oblubeny hudobny interpreti mojej rodicovskej jednotky... odtial som sa cez lahke liznutie Scootrom dostal k Apocalyptice, neskor k metalu a potom som objavil krasu etno/world/ veci.... a momentalne moj vkus prechadza nicim neviazany od vsetkeho, rapom zacnuc, klasikou konciac.
Potom ked som mala cca tych 12, tak zacala byt znama Gaga, ktoru som stale pocuvala (ale akoze uplne- uplne kazdu jej pesnicku som mala napocuvanu) a potom som sa tak postupne dostala k tomu, co pocuvam teraz .....ale to co teraz pocuvam neviem definovat do jedneho zanru.....jedine co fakt nemusim je drviva väcsina hudby ala Europa 2 a to co totalne najviac nemozem je slovensky rap....
Postupne som začala mať rada kapely ako Good Charlotte, potom Green Day a Sum 41. Zamilovala som sa do hudby čo robila Nirvana a potom som oveľa neskôr som začala počúvať Nohavicu a Klusa. Teraz počúvam prakticky všetko som spomínala od Good Charlotte v kombinácií s reagge a rôznymi nekompatibilnými žánrami........
A dnes? Dnes nemôžem ani len vystáť rap, hip-hop či popovú hudbu
A popri tom všetkom ešte rockové/popové hity z 80.- tych a 90.-tych rokov.
a strašne som ho ľúbila, ale bála som sa ho trochu. teraz ho furt ľúbim, ale už sa ho nebojím
no tak či onak, vždy si rada pospomínam na iné časy a štýly hudby
a take podobne veci
Potom neskôr sa môj vkus vykrištalizoval na arabskú muziku, chorvátsku, tradičnú grétsku, írsku, keltskú, srbskú, čínsku... Vždy sa mi páčili trebárs Cranberries, Cat Stevens, Leonard Cohen...čo je asi pop.
No a okrem toho mám dnes veľmi rada aj reggae a jazz. Ale ono každý rieši nejaké žánre, mne sa však páči z každého rožka troška Trebárs aj Alanis Morissette, Red Hot Chili Peppers...
A preto ak sa ma niekto spýta, akú hudbu počúvam, väčšinou na to neviem priamo odpovedať. Alebo odpoviem jednoducho že arabskú a to väčšinou každého tak zaskočí, že mi dá pokoj