Mňa ako hudobníka a raz možno aj hudobného skladateľa by veľmi zaujímalo, ako človek vníma hudbu. Čo pre neho znamená, ako ju prežíva, čo pre neho je hudba a čo nie( čím nechcem rozpútať polemiku o tom či hiphop smrdí alebo či je punk mŕtvy...), Ako vním
niektori komponisti (???) vkladaju do hudby, to, co prezivaju, rozne melodie melancholie, ked su stastni, tak daju prednost rychlym rytmom. Podobne aj textari, do slov davaju to, ako sa citia, ako vnimaju svet okolo seba, apeluju na rozne udalosti - vojna, laska, podvadzanie, drogy, ...
Mňa hudba dosť ovplyvňuje a vnímam ju ako druh alebo možnosť odpútania sa od svojich problémov, resp. prehĺbenie dobrých pocitov, krásnych chvíľ, uľahčenie aktuálnej situácie a pod.
hudba je nieco neopisatelne,ja osobne by som bez hudby nevedela zit,je to nieco cim zijem,urcite pomaha cloveku zit v tomto strasnom uponahlanom svete..
hudba...... to je niečo geniálne...dokáže ma uvoľniť, prinúti ma premýšľať, donúti ma plakať, vie ma odreagovať od uponáhlaného sveta plného problémov, dokáže vytvoriť úsmev na mojej tvári, dokáže ma roztancovať..... hlavne mi dáva zážitok ktorý vytvárajú všetky tóny a symfónie rôznych hudobných nástrojov...a ak je aj tomu nádherný text tak je to geniálne...hudba sa ani nedá opísať hudbu treba prežívať...ja osobne musím mať hudbu každý deň aj keď k nej nemám žiadny prístup tak si spájam melódie v mojej hlave....hudbu počúvam v podstate každý deň... a nevedela by som bez nej žiť!
HUDBA !!!!! no moj zivot ....alenie.....ja s hudbou zijem ..hudba mi dodava to co mi dava inokedy napriklad slnko ..cize energiu .ked je mizerny den ,alebo ja mam mizuernu naladku tak si pustim par peknych veciciek a ono to pojde
hudbu mame radi odvtedy, ako sme boli v maminom brusku tam sme pocuvali pravidelny tlkot jej srdca, a teraz, ked uz ho nepocujeme, pocuvame hudbu, a ta nas ukludnuje a strasne dobre forum toto, chvalim
V jednej veci mozno nesuhlasim s tymi knihami, ta kniha nemusi mat nejaky rozvlacny dej, ale ak je napisana dobrym stylom, dokaze ti to dat vela V tomto sa hudba od pisania lisi velmi a delil by som to, na hudbu musis drilovat tristo stupnic a je to viac o schopnostiach, samozrejme ze aj o napadoch a talente atd., ale prioritne je , co s nastrojom a hlasom dokazes V pisani zas ide najma o tie napady a o to, ako ich spojis do suvislosti aby to neposobilo gycovito alebo neprehladne (ako teraz moj prispevok). Ide o tu atmosferu co z toho vychadza.
Ja citam knihu kde v rozbitom post-apokalyptickom svete dvaja ludia idu po ceste.
Toto iste sa tam deje uz asi sto stran.
Ale napisane je to tak genialne, ze kazda jedna veta v tej knihe ma mrazi.
A teraz nejaka paralela s hudbou.
Deep Purple.
Zober si to takto.
Hlasny rock, texty o rychlosti a ohni a bleskoch, rychle bicie, gitara, basa, klavesy.
Furt to iste.
Ale napriek tomu ma tam tie napady, ten styl, ta atmosfera a kazde jedno Ritchieho solo mrazi - pretoze to proste vedia, vedia do toho vlozit to srdce.
Takze niekedy vobec nie je dolezity overall celeho diela a hlavne odrazacie sa body, niekedy je PRAVE dolezite, akym STYLOM je to spravene
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Hudba vo mne vyvoláva rôzne pocity. Nie len dobré, ale ma aj deprimuje a núti sa zamyslieť. Záleží od konkrétnej veci.
Ja citam knihu kde v rozbitom post-apokalyptickom svete dvaja ludia idu po ceste.
Toto iste sa tam deje uz asi sto stran.
Ale napisane je to tak genialne, ze kazda jedna veta v tej knihe ma mrazi.
A teraz nejaka paralela s hudbou.
Deep Purple.
Zober si to takto.
Hlasny rock, texty o rychlosti a ohni a bleskoch, rychle bicie, gitara, basa, klavesy.
Furt to iste.
Ale napriek tomu ma tam tie napady, ten styl, ta atmosfera a kazde jedno Ritchieho solo mrazi - pretoze to proste vedia, vedia do toho vlozit to srdce.
Takze niekedy vobec nie je dolezity overall celeho diela a hlavne odrazacie sa body, niekedy je PRAVE dolezite, akym STYLOM je to spravene