spolocenske a socialne vedy podporuju kriticke myslenie a poznanie reality. ale urcite ne spolocenske a socialne vedy ktore sa podavaju v skolach a su prisposobene na ukor prave toho trhu ktory degraduje a povysuje materializmus
Tak video má moje sympatie, keďže "holdujem" spoločenským vedám, určite budem šíriť ďalej. Ale keď máme uplatňovať to kritické myslenie, tak treba povedať, že to môže i nemusí byť pravda, že sú tie vedy diskreditované úmyselne. Je to len domienka. Na jednej strane je pre trh určite jednoduchšie vychovávať pre svoje potreby slabomyselných spotrebiteľov, na druhej strane však treba povedať, že humaniťákov je skutočne dosť veľa. Vo svojom odbore sa jednoducho uživiť nemôžu. Keď sa zamyslíme, musíme pripustiť, že po tomto svete nebehalo toľko filozofov ani za Kanta, ani za Aristotela. Takže ťažko odhadnúť či sú úmysli tejto propagandy zlé, alebo dobré.
nemam rad propagandy, aby ludia studovali to alebo hento. ide mi hore krkom ta idiotska reklama na vedu a techniku a nepaci sa mi ani toto.
na druhej strane asi celkom chapem umysel spravit nieco take, pretoze napriklad mne je vrcholne protivny egoizmus a domnela nadradenost zo strany ludi/studentov, pohybujucich sa v technickych odboroch alebo v informatike, ktori degraduju spol. a hum. vedy a myslia si, ze do tohto sveta a buducnosti nepatria. prave naopak. nevravim, ze je to nazor vsetkych ale stretavam sa s tym dost casto
@anitchka ked som sa po roku rozpraval s maratoncom (mena tu pisat nechcem a urcite vies o koho ide), tak mi povedal, ze z toho nebudem mat nic, ani pracu ani peniaze ale ze ked som si vybral, ta tak mam, ze ma od toho nechce odhovarat ale pravdu v podstate mal, ak by som sa tomu fakt nechcel venovat, bolo by mi to zbytocne. inac nikto asi, mozno sa este bali povedat svoj nazor
@trdelniiiq hej myslim, ze viem no u nas v triede minimalne dvaja sa vdaka tomu vzdy rozculuju, ze dolezita je len medicina a fyzika a podobne veci a ze aj jazyky su blbost (povedali fyzikar jozko s. a matikarka janka k.)
zase konšpiračné video, mamlasov, ktorých neberie vážne ani ich vlastná čivava. Humanitné vedy, že sú tŕňom v oku ? zaujímavé, že ich štúdium je čoraz dostupnešie... ale už som si zvykol, že konšpirátori majú maximálne tak logiku šimpanzov v bojnickej zoo. Humanitní pracovníci nič nevyrábajú, nič hmotné neprodukujú, ich prínos je predovšetkým v službách, ktoré sú kapacitne obmedzené, preto po nich nie je taký dopyt ako absolventoch technických smerov. Ale konšpirátori radi za vecami zlého žida, bodybuilderberg, či očipovaných jašterov z pekla. Hlupákom proste nevysvetlíš....
@trtken sú tŕňom v oku predstaviteľom štátu, investorom, predstaviteľom transnacionálnych korporácií, ktorí potrebujú vytvoriť degenerujúcich konzumentov...ďalej: štúdium týcho vied je dostupnejšie preto, aby sa tým devalvovala hodnota tohto typu vzdelania. Tzn. tým, že bude veľa takých absolventov, nebude to korešpondovať s potrebami trhu, ktorý má dnes toľko obhajcov. Tým sa z ich strany vytvorí tlak na humanitno-spoločenské vzdelanie, čím sa v očiach verejnosti sami zdiskreditujú. Preto už nebude potrebná žiadna ďalšia diskreditácia z tretej strany. A práve preto sú čoraz dostupnejšie, lebo ich to vnútorne devalvuje a diskredituje. To je vlastne účel. Možno by nezaškodilo si naštudovať formy uplatňovania moci, ktoré analyzoval napr. Foucault či Chomsky. Zrejme si sa nezamyslel nad úvodným citátom. Alebo predpokladáš, že realita je iba hmotná? Napr. pravda, sloboda, apod. - aké majú hmotné ekvivalenty? No a už len sa zamyslieť, kto je hlupák, ak dokáže stotožniť konšpirácie o jašteroch so zamyslením sa nad reálnym spoločenským dianím...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
v tom prípade sa mi nepáči.
ak sa mýlim a nie je to tak, potom sa ospravedlňujem.
na druhej strane asi celkom chapem umysel spravit nieco take, pretoze napriklad mne je vrcholne protivny egoizmus a domnela nadradenost zo strany ludi/studentov, pohybujucich sa v technickych odboroch alebo v informatike, ktori degraduju spol. a hum. vedy a myslia si, ze do tohto sveta a buducnosti nepatria. prave naopak. nevravim, ze je to nazor vsetkych ale stretavam sa s tym dost casto