Jednou z prvých takto orientovaných a svojím vplyvom najvýznamnejšou hudobnou skupinou bol "Screwdriver" pod vedením Iana Stuarta Donaldsona. Prostredníctvom hudby skupiny Skrewdriver, Ian Stuart Donaldson ventiloval svoju svojráznu pravicovú filozofiu o násilí, prežití a rebelstve. I.S.D bol zároveň politik aj hudobník. Vo svojich textoch spieval o myšlienkach, ktoré potom jeho prívrženci mali realizovať aj v skutočnosti. O dva roky neskôr zorganizoval menšiu politickú skupinu White Noise, ktorá neskôr upútala pozornosť neonacistickej organizácie British National Front. V roku 1981 sa Donaldsova politická bunka premenovala na Blood and Honour Club. Skrewdriver sa stáva legendou vznikajúcej White Power Music- extrémne pravicovej a rasistickej odrode rockovej scény. I.S.Donaldson sa stal okrem symbolu jedného z najväčších bojovníkov za bielu rasu aj výhodným obchodným artiklom. Každoročne sa uctieva jeho úmrtie formou spomienkových koncertov, ktorých sa pravidelne zúčastňujú stovky jeho nasledovateľov. B&H je tiež napojená na teroristickú organizáciu COMBAT 18 (Combat Adolf Hitler).
Vo všetkých krajinách, kde sa rozšírila ideológia rasizmu a neonacizmu, postupne vznikajú viaceré hudobné formácie, ktoré svojou tvorbou šíria tieto myšlienky medzi ďalších a ďalších ľudí.
Niektoré z takto orientovaných skupín "No Remorse" (V , "Bound for Glory" (USA), „Landser“ (Nemecko) alebo "Legion 88" (Francúzsko).
Ian mal skvelú muziku, muziku, ktorá dala mnoho viacerým ľuďom.. Bol i veľkým človekom, pretože dokázal, čo dokázal.. To by nedokázal hocikto, len silná osobnosť.. Čo-to o jeho živote som si naštudovala, preto píšem, čo píšem..
Ian Stuart nebol len skvely spevak,ale aj osobnost. to co vsetko urobil,ako zalozenie Blood and Honour...ze mal aj vynikajucu hudbu je aspon u mna az druhorade.U mna stúpol za jeho huževnatosť v boji za našu bielu rasu.Velky clovek,velka strata....Combat 18 je terrotisticka skupina? dobre!
simplyzero: nepripadá ti to čo si práve napísal trochu patetické? a celkovo, upierať sa na niekoho koho si v živote nestretol a kto mal úplne u riti celé toto slovensko...?
Mm rasova cistota.. A ked si uz taky velky fasista, nacista, rasista a este neviem aky -ista, mozes mi povedat proti akej rase bojujes? Proti slovanom? Pretoze pokial som dobre pocuval na hodine dejepisu, sme boli (ty, ja a vsetci slovania) hned za zidmi a ciganmi na hitlerovom zozname odpadu.
Cize z toho mi vypliva len jedna vec, a to je ta, ze logicky slovak (iba ze by si bol nieco ine) NEMOZE uznavat nacizmus, pretoze ide sam proti sebe.
Budem rad ak budes mat aj ine argumenty, nez len detinske hlasky typu: "chces na picu", "povedz si kedy a kde a ja ta rozjebem" a podobne, ktore mate vy -isti vo zvyku..
no len ak sa tu chceme baviť o tom čo urobil a prečo je tým "veľkým človekom", tak to myslím rozhodne nepatrí do kategórie "dobrá hudba"...pretože už sa to tu začína celkom značne zvrhávať...
a nechápem kto vám tie reči o rase a bohoch natlačil do hlavy, choďte sa radšej von hrať...
Tommyhot: je to tvoj názor, nemám dôvod ti ho brať, môžem akurát oponovať. po prvé: nepovažujem sa za nacistu ani fašistu, nestotožňujem sa s niektorými názormi. druhá vec: AH bol za árijský národ, za tzv. Tretiu ríšu. a medzi árijské národy patria okrem Románov, Germánov, Škandinávcov a i. aj Slovania. Hitler chcel z každého z týchto národov pár "nepoškvrnených" nechať (t.j.bielych zdravých nežidov). lenže to vás už v škole nenaučia, učia len nenávidieť nacizmus ako taký, nepoukazujú na jeho klady, vidia len zápory.
P.S.: Slovania nie sú rasa ale národ. Ian Stuart tiež povedal: "Nie som nacista, ale rasista. Nie je dôležitý národ, ale rasa".
vieš, tebe sa nepáči že v škole deti neučia tú tvoju pravdu ktorú považuješ za objktívnu a ja zas nie... ide o to že ty ani ja sme vtedy nežili takž žiadne informácie ktoré sa k nám dostanú nie sú 100% objektívne alebo presné... bože ale to fakt nie je do tohto topicu...
Simplyzero: Ok sry ak som ta nazval nacistom ci fasistom, zmiatli ma tie tvoje oblubene znacky oblecenia, co mas v profile.
Btw ako mozes povedat ze slovania patria do arijskej rasi, ked sam hitler v knihe mein kampf rozdeluje ludi do troch ras? Slovania spolu s zidmi a ciganmi patrili do tretej skupiny "rasa ktora nici kulturu".
A inak este nepochopim ako mohol byt hitler proti zidom, ked jeho otec bol zid (volal sa Frankenberger pokial dobre viem)? Dalej hovoril o arijskej rase, pri tom on sam tam nepatril (ani vonkajsie crty nemal arijske - blondak, modre oci atd..).
Ok a ake su teda klady nacizmu? Okrem toho vyvrazdenia vsetkych ktori nie su zdravi a nie su arijci? To by sme tu potom zili vsetci vyholeni modrooky zdravi ludia? Nie je to trochu jednotvarne? Co by bolo potom dalej, keby je tu len par ludi, ktory spadaju do teh hitlerovej kategorie "vyvolenych"?
Tommyhot: Adolfov otec sa volal Alois Schicklgruber. Klady nacizmu: vytiahol Nemecko z ekonomickej krízy. Nacizmus ako taký nezahŕňa rasizmus a antisemitizmus, nacizmus je národný socializmus a to má už iný význam. Mimochodom, modrooký blondiak je len jedným z typov árijskej rasy, presnejšie nordický typ. A ku tým značkám: mám veľa obľúbených, ale nosím výlučne Resistance, lebo je to jediná slovenská značka.
P.S.: Myslím, že by sme museli žiť v tej dobe aby sme ju mohli hodnotiť, takto sú to len hádky bez dôkazov a pod.
Zasrany zradca! ukradol kulturu ludom pospinil ju a zneuctil cele hnutie skinhead zalozily cierny ludia zidia..a kazdy te co tvrdi ze je hrdy slovak a uznava taketo sracky je zasrany kolaborant a zradca nasej krasnej zeme! posrany pseudo skinheadi!
Ja len k tym rasam atd... Rasy su asi styri: 1.europoidna 2. mongoloidna 3.negroidna 4. ekvatorialna .... Slovania niesu narod ani rasa ale jazykova skupina indoeuropskej rodiny ... patria tam aj napr: Rusi , Arabi , Ugrofiny. Arijska "rasa" je skupina ludi z juhoruskych stepi ktora vpadla do Indie . tiez patri k Indoeurpskej skupine... Hitler delil Europoidnu rasu na styry podskupiny : Germanska , Keltska , Slovanska, Romanska...Okrem toho ziadne "fakty" ktore sa ucia asi niesu pravdive , lebo sa dost menia a nidko nevie ako to bolo... Dakujem ...
Tommyhot čo tu trepeš za píčoviny ked sa do toho absolútne nevyznáš .Miesto toho tu kecáš detské klebety že Hitlerovi príbuzní boli židia neviem kde si to videl v telke alebo čitalale ani jeden seriózny historik nevypotí z úst takú somarinu. čítal si Mein Kampf ja áno a nenašiel som tam nič o podradných Slovanoch ktorí možno som to len prehliadol tak by si mi mohol pripomenúť stranu.A sa ty sa tu mne a iným vyhrážať ip adresami a domovými prehliadkami ? Chlape stavím sa že ty máš určite dokážeš podľa ip nájsť presnú adresu keď fízlou to víde na 50000 Sk .Prosím ťa ak nevieš čo máš povedať okrem týchto detských somarín a nadávanie tak drž hubu. Je tu téma o Stuartovi bol to dobrý spevák a osobnosť a svoje komplexy z toho že ti nejaký nácek dal po hube a teraz kam prídeš tam po nich nadávaš tak to si rieš niekde inde . Veď choď na ulicu ukáź čo v tebe je samé silné slová a skutek utek. A ešte okrem toho chceš sa mi vyhrážať » www.whitejustice.com/redwatch_sk/... stačí povedať hneď tam hodím tvoje foto z Nitry tam nieje zatial nik
a este dodatok to Tommyhot..Arijska rasa niesu len modrooky blondaci.Si to uz pamatajte.Je to len jeden poddruh,jedna kategoria árijcov - nordický.okrem nich je ich viac - dinarsky,alpinsky,vychodobalticky a stredozemny a uz spominany nordicky.
Kazda kategoria ma odlisne znaky,cize Hitler bol arijec,aj ked nemal modre oci a blond vlasy.Ty si tiez arijec predpokladam...
Vau este ze demencia vladne na svete...hrajte sa dalej na skinheadov alebo na co sa hrate... Ian bol srac...isiel s modou najprv bol tazky punk potom Oi! a zrazu Nazi skinhead...si nasral do huby..este 10rokov pred tym ako bol Ian znami behali v anglicku plno ciernych skinheadov...plno znich bolo aj zidov...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Vo všetkých krajinách, kde sa rozšírila ideológia rasizmu a neonacizmu, postupne vznikajú viaceré hudobné formácie, ktoré svojou tvorbou šíria tieto myšlienky medzi ďalších a ďalších ľudí.
Niektoré z takto orientovaných skupín "No Remorse" (V , "Bound for Glory" (USA), „Landser“ (Nemecko) alebo "Legion 88" (Francúzsko).
to je asi odo mňa zatiaľ všetko...
ale mala by som riešenie, odporúčam:
a Ian bohom bol, aj keď zomrel. lebo Ian žije naďalej v našich srdciach!
Cize z toho mi vypliva len jedna vec, a to je ta, ze logicky slovak (iba ze by si bol nieco ine) NEMOZE uznavat nacizmus, pretoze ide sam proti sebe.
Budem rad ak budes mat aj ine argumenty, nez len detinske hlasky typu: "chces na picu", "povedz si kedy a kde a ja ta rozjebem" a podobne, ktore mate vy -isti vo zvyku..
a nechápem kto vám tie reči o rase a bohoch natlačil do hlavy, choďte sa radšej von hrať...
P.S.: Slovania nie sú rasa ale národ. Ian Stuart tiež povedal: "Nie som nacista, ale rasista. Nie je dôležitý národ, ale rasa".
Btw ako mozes povedat ze slovania patria do arijskej rasi, ked sam hitler v knihe mein kampf rozdeluje ludi do troch ras? Slovania spolu s zidmi a ciganmi patrili do tretej skupiny "rasa ktora nici kulturu".
A inak este nepochopim ako mohol byt hitler proti zidom, ked jeho otec bol zid (volal sa Frankenberger pokial dobre viem)? Dalej hovoril o arijskej rase, pri tom on sam tam nepatril (ani vonkajsie crty nemal arijske - blondak, modre oci atd..).
Ok a ake su teda klady nacizmu? Okrem toho vyvrazdenia vsetkych ktori nie su zdravi a nie su arijci? To by sme tu potom zili vsetci vyholeni modrooky zdravi ludia? Nie je to trochu jednotvarne? Co by bolo potom dalej, keby je tu len par ludi, ktory spadaju do teh hitlerovej kategorie "vyvolenych"?
P.S.: Myslím, že by sme museli žiť v tej dobe aby sme ju mohli hodnotiť, takto sú to len hádky bez dôkazov a pod.
Kazda kategoria ma odlisne znaky,cize Hitler bol arijec,aj ked nemal modre oci a blond vlasy.Ty si tiez arijec predpokladam...
cize árijcovia su aj slovania.