Ide o to,že rada sa rozpravam s ludmi ale mam pocit, (Nie uplne pri kazdom ale mam) ze ma ignoruje alebo vobec sa o mna z priatelov nikdy nezaujima Ked vravim nieco Co som zazila tak povedia ze OK, Dobre alebo sú rich, Nechapem ze preco, kebyze viem Preco tak tu danu vec zmenim, ale netusim je to tak isto Aj so. Spoluziackami
ved ale to je super. ked ta ludia ignoruju, tak sa nemusis nutit do komunikacie s nimi. ked ta nieco nahneva, napis to na birdz a potom to zmaz, easy peasy life.
"You either die an ignored person or you live long enough to see yourself become the ignorant" ako by povedal Harvey Dent
Niektorí ľudia proste nechcú načúvať to nezmenis, zmeniť môžeš jedine spoločnosť a ver mi, že nájdu sa ľudia, čo ťa vypočujú a tým sa treba venovať, nestrácat čas s niekým, kto ťa nepočúva
@hoperpohroma lenže ona sa do nej nútiť nemusí, ona komunikovať chce.
Ide len o to, že máš okolo seba nesprávnych ľudí. Ver mi, nie každý má v sebe toľko pochopenia, empatie alebo zvedavosti na to, aby si ťa vypočul. Bude chvíľku trvať, kým niekoho takého nájdeš, ale bude to stáť za to. A dovtedy to môžeš skúsiť písať sem.
Lepšie je hovoriť menej a výstižne a vypichnúť veci ktoré ľudí zaujímajú Niekto rád počúva čokoľvek, ja som taký napríklad ale neviem koľko takých je Niekoho možno budu zaujimat konkretne tvoje zazitky Ved to zistis jednoducho pocuvaj o com hovoria oni a ked hovoria casto o niecom inom ako ty tak je jasne ze moc si s nimi rozumiet nebudes resp oni nebudu musiet chciet tebe ja sa zaoberám týmto dosť dlho, baví ma skúmať záujmy a reakcie ľudí pozorovať ich či ich to baví, resp pri každom sa viem prisposobit tomu co radi pocuvaju a ulahodiť teda dufam aj to je jeden z dovodov preco som tu na birdze zlepsujem tuto schopnost lebo ma to bavi
Možností je mnoho, navyše rôznych. Z dodaného popisu problematiky prichádzajú do úvahy napríklad (snažil som sa to zoskupiť podľa vecí, ktoré idú často spolu ruka v ruke):
- čo rozprávaš, je naozaj nezaujímavé / čo rozprávaš, môže byť zaujímavé, ale nevieš to tak podávať / v rámci svojho rozprávania podávaš priveľa nepotrebných informácií a oni miesto toho aby si z toho vedeli niečo zobrať - a teda mali šancu ťa pochopiť, ostanú len zahltený prebytkom slov
- rozprávaš len ty a nepúšťaš ich k slovu / keď oni rozprávajú, skáčeš im do reči / máš vo zvyku každý ich preslov premeniť na svoj (oni niečo začnú a ty v tom nájdeš paralelu so sebou a ideš si zas svoje) / si one upper ( » www.urbandictionary.com/define.php?term... alebo proste len rada preháňaš a tak ťa musia brať s rezervou
- jednoducho ich nezaujímaš natoľko, aby ťa chceli počúvať - a tam je už priveľká podmnožina dôvodov, počínajúc ich ignorantskou povahou ( = stretávaš sa so zlými ľuďmi), pokračujúc ich prostou neschopnosťou vedieť adekvátne reagovať na také veci (niektorí to skrátka v sebe nemajú, nevedia ako reagovať) a končiac tvojimi povahovými stránkami, ktoré ich odrádzajú.
Priveľa možností, my tu môžeme len tipovať. Takže pokojne upresni a rozviň, určite budeme potom vedieť niektoré z možností vyradiť.
Tiež viac počúvam ako rozprávam, ale keď niekto začne hovoriť ako zastrúhal ceruzku včera večer, pretože mu predvčerom učitelka na hodine matematiky povedala že má tupé ceruzky ... no tak akože to ma "fakt zaujíma" ... A keď niekto hovorí čo zažil to je fajn... beriem to ale proste nemáš k tomu čo povedať, ako sa vyjadriť... napíšeš" tak super" alebo podobne, keď na to neviem zareagovať a nevyznám sa v tom alebo sa o danu vec nezaujimam tak nemám proste čo odpísať/odpovedať. Čo je na tom nepochopitelné?
Tiež niekedy ignorujem ľudí, keď mi vraví, čo týpek robil 25 rokov dozadu na bagri...moja odpoveď je len "uh uhm" , čo iné sa na to dá odpovedať? Ani ťa to nezaujíma, ani to neni k veci
Ja mám tiež spolužiačku, ktorá rozpráva stále veci, ktoré absolútne nikoho nezaujímajú, každý ju berie jedným uchom dnu, druhým von. Treba proste premýšľať, čo hovoríš.. Niekedy je menej viac. Ja napríklad tiež sa nesnažím v spoločnosti za každú cenu niečo hovoriť. Keď sa s niekým dobre cítiš, tak to príde aj samo...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
"You either die an ignored person or you live long enough to see yourself become the ignorant" ako by povedal Harvey Dent
Ide len o to, že máš okolo seba nesprávnych ľudí. Ver mi, nie každý má v sebe toľko pochopenia, empatie alebo zvedavosti na to, aby si ťa vypočul. Bude chvíľku trvať, kým niekoho takého nájdeš, ale bude to stáť za to. A dovtedy to môžeš skúsiť písať sem.
Inak ľudia aký ste mali deň?
- čo rozprávaš, je naozaj nezaujímavé / čo rozprávaš, môže byť zaujímavé, ale nevieš to tak podávať / v rámci svojho rozprávania podávaš priveľa nepotrebných informácií a oni miesto toho aby si z toho vedeli niečo zobrať - a teda mali šancu ťa pochopiť, ostanú len zahltený prebytkom slov
- rozprávaš len ty a nepúšťaš ich k slovu / keď oni rozprávajú, skáčeš im do reči / máš vo zvyku každý ich preslov premeniť na svoj (oni niečo začnú a ty v tom nájdeš paralelu so sebou a ideš si zas svoje) / si one upper ( » www.urbandictionary.com/define.php?term... alebo proste len rada preháňaš a tak ťa musia brať s rezervou
- jednoducho ich nezaujímaš natoľko, aby ťa chceli počúvať - a tam je už priveľká podmnožina dôvodov, počínajúc ich ignorantskou povahou ( = stretávaš sa so zlými ľuďmi), pokračujúc ich prostou neschopnosťou vedieť adekvátne reagovať na také veci (niektorí to skrátka v sebe nemajú, nevedia ako reagovať) a končiac tvojimi povahovými stránkami, ktoré ich odrádzajú.
Priveľa možností, my tu môžeme len tipovať. Takže pokojne upresni a rozviň, určite budeme potom vedieť niektoré z možností vyradiť.