Ja by som sa chcela spýtať ako vlastne funguje individuálny študijný plán. Priateľ by chcel ísť do školy popri práci a externé štúdijum mu je asi tak na dve veci keďže školu by ma piatky preto sme premýšľali nad individuálnym š.p. Máte s tým niek
Spolubývajúcej uznali, lebo pracovala tak, že cestovala po celom Slovensku. Ale to závisí asi aj od školy a jej náročnosti. A jednalo sa o 1.ročník na Mgr.stupni.
Ona chodila na masmediálnu do UCM, takže neviem, či sa to dá porovnávať, také odlišné odbory aj školy. 50% bolo max. ktoré mohla vymeškať. Ale myslím, že aj tak si musela niečo u doktora vybavovať, aby jej to uznali. Ja sa s ňou už nestretávam, takže sa jej nemôžem viac popýtať, len z toho, čo mi vravela pred rokom.
pri individuálnom u nás (FMK) treba mať 50% účasť...pri externom sa väčšinou učia piatky-soboty...takže neviem čo čakáš že bude celý týždeň pracovať a do školy sobotku na pol dňa to asi nepôjde
A skade si zobral 6 dni?
Ty mas 6 tyzdnove semestre?
a neni odbor ako odbor, su veci, kde mas samu teoriu, ktoru clovek so zaujmom studovat na univerzite dokaze pochopit aj z precitaneho textu z knihy/skript, a nepotrebuje, aby mu ju 13 tyzdnov po 2 hodiny predcital nejaky pan profesor
@leilla 12 týždňov za semester, doobedie ako 1/2 dňa, 12x0,5=6 ....tak áno dá sa, ale aby to tak nejaká škola mala aj nastavené, tak to je dosť málo....ale tak školský systém u nás je aký je
je to hlavne samostudium + skusky
malo je to, ked si to hentak brilantne matematicky poratas, v skutocnosti sa tak ci tak ten clovek musi naucit cca rovnaky objem informacii (a to, ze si tu skolu plati, mu nedava zaruku, ze hned aj spravi vsetky skusky)
ale celkovo by som povedala, ze neni rozdielu, ci je niekto externista alebo denny, co nepovinne prednasky nenavstevuje (a ze takych neni malo)
@leilla my máme napr. prednášky povinné, aj keď samozrejme sa dá uliať, ale nepochybujem o tom že sa to dá zvládnuť pri niektorých odboroch, len ma zaskočil ten systém "venuj nám jedno doobedie týždenne"
@bibla pri externom sa chodí cez víkend, u nás chodia prvé dva týždne v každom semestri aj cez pracovný týždeň (sú to 2 týždne pred začatím semestra pre denných študentov).
Hm, ja chodím na TUKE a individuálny tu uznávajú len jednému najľahšiemu odboru. Na strojarine neviem o tom, že by uznali niekomu študijný plán, kde si len jeden krát do týždňa príde do školy, strojarina je ťažká a treba sa jej aj kúsok viac venovať ako len pár hodín do týždňa...ale veď si nájdi na danej VS, kde chce ísť..určite je to tam napísané, všetko o tom a ak to nenájdeš, tak sa cho´d opýtať na študijné oddelenie hoci viem, aké tam sú ochotné tie paničky..
@bibla Na každej VŠ to je inak a ešte aj každý profesor si to vyžaduje inak - niektorým je to jedno či chodíš, iní zase vyžadujú min. 75% účasť na cvičeniach ...Treba sa opýtať, držím palce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
To tazko.... velmi tazko
A skade si zobral 6 dni?
Ty mas 6 tyzdnove semestre?
a neni odbor ako odbor, su veci, kde mas samu teoriu, ktoru clovek so zaujmom studovat na univerzite dokaze pochopit aj z precitaneho textu z knihy/skript, a nepotrebuje, aby mu ju 13 tyzdnov po 2 hodiny predcital nejaky pan profesor
je to hlavne samostudium + skusky
malo je to, ked si to hentak brilantne matematicky poratas, v skutocnosti sa tak ci tak ten clovek musi naucit cca rovnaky objem informacii (a to, ze si tu skolu plati, mu nedava zaruku, ze hned aj spravi vsetky skusky)
ale celkovo by som povedala, ze neni rozdielu, ci je niekto externista alebo denny, co nepovinne prednasky nenavstevuje (a ze takych neni malo)
nie...........
A náhodou nevieš či je povinná dochádzka v externom?