Ahojte! Rada by som poprosila o info ohladom fakulty PEDAS v Ziline. Teraz by som tam chcela pokracovat na studiu na inziniera a chcem vediet a poznat nazor niekoho kto tam studuje. na svojej doterajsej skole nie som spokojna a rada by som skusila ZA. Tak
ja tam tento rok končím ing. študium cestná doprava, si myslím že tie hlavné odborné predmety sú na celkom dobrej úrovni, vyučujú to skúsený ľudia ktorý sú v spojení s praxou, takže dozvedáš sa stále najnovšie informácie, ale zase s niektorými predmetmi je to horšie ale tie niesu až tak podstatné...ja som celkom spokojný, ale tažko to budem porovnávať s inou školou kedže som študoval iba na tejto uvidím ako to bude s uplatnením v praxi, a s hodnotením práce. že vraj práca v doprave nieje veľmi docenená...je to na tebe
a aspoň moj odbor cestná doprava je technicko ekonomického zamerania, takže aj zloženie predmetov tomu odpovedá, ekonomické, legislatíva, matematické predmety, strojnícke predmety ( a. motory, cestne vozidlá..tieto su dosť náročné). ale máš tam aj odbor Dopravné inžieniestvo (organizovanie dopravy, križovatky..) a Zasielateľstvo. tieto sú ľahšie odbory...
@semhamforas v prvom ročníku väčšinou vypadnú tí, ktorí o to nemajú záujem. prvý ročník nieje až tak ťažký. také vylučovacie predmety sú matika a geometria. potom každý ďalší ročník je ťažší a ťažší. je blbosť ak ti niekto povie že prvák je najťažší. ja som napríklad z prváku opakoval matiku I. takže v druhom ročníku som musel robiť matiku I. aj II. no ja som mal všeobecne problém s predmetmi ktoré sa týkali matiky a fyziky. ekonomické a predmety ktoré sa týkali prevádzkovania a ekonomiky dopravy sa mi učili ľahšie a musíš sa poriadne učiť na skúšky, aspoň ja som sa dosť drtil. Veľa skúšok pozostáva z písomnej časti, kde máš rátať príklady, nejaké modelové situácie, možno aj nejaký testík a keď tam uspeješ tak ideš na teoretickú časť, čiže odpovedať k skúšajúcemu. je zopár predmetov, ktoré sa ľahšie alebo ľahko robili, lebo to boli pre náš odbor zbytočné predmety a uvedomovali si to aj tí ktorí nás skúšali.(napríklad termodynamika,elektrotechnika,pevnosť pružnosť..) v každom ročníku sa nájde taký predmet
Ja by som na pedase chcela pokracovat v odbore Ekonomika a manazment podniku (prip. Elektornicky obchod a manazment). Tento isty odbor mam aj na svojej terajsej skole takze by som v podstate len pokracovala. Ale co ina skola, to iny system. Ja mam teraz napr. na kazdu skusku len dva pokusy, co je dost malo. Mam vela kamaratov, ktori chodia do ZA ale nie na tento odbor. Obavam sa hlavne toho, aby tam neboli moc narocne pocitacie predmety. S matikou som sice nemala problem, ale urcite som ju nemala na takej urovni, ako je vseobecne zname o ZA. Studujete niekto EMP v ZA?
Ahojte, chcela by som študovať na F PEDAS, poslala som si tam 4 prihlášky a chcela by som vedieť ako je to so skúškami, či je ťažké sa tam dostať a nejaké info ohľadom tejto fakulty ..bola by som veľmi rada keby ste mi tí, ktorí tu študujú niečo o tom povedali..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov