rada by som sa viac informovala o tomto odbore, aké sú nan referencie, najlepšie niekto, kto tam aj chodí/chodil alebo má kamaráta, kt. chodí či je ťažké sa tam dostať a ako sa mám vôbec pripraviť na prijimačky a všetko o tom.. dakujem
môj spolubývajúci to študuje, ale vzhľadom na to, že ho stokrát viac ako McLuhan a Eco baví Osolsobě a divadlo, tak neviem, či je zrovna ten pravý, čo má o tom rozprávať
Mne bolo povedané od jednej, čo končí teraz Mgr., že to je odbor, ktorý má spojiť knihovnícke služby a informatiku, v širšom zábere informačné systémy verejnej správy a informatiku.
Podľa nich informatici nerozumejú požiadavkám "neinformatických" zákazníkov z tejto oblasti a oni teda analyzujú tieto požiadavky a interpretujú ich informatikom tak, aby Tí vytvorili správne nástroje pre knihovníkov.
Osobne ma pobavila časť, že informatici tomu nerozumejú a nevedia vytvoriť návrh a potrebujú na to prostredníka. Druhá vec je: pochybujem, že je ročne potrebných 100 ľudí s týmto zameraním. Ten názov znie honosne. Ale nieje to informatika a nieje to ani knihovníctvo.
@amixel nie ja studujem v Nitre a rozdiel medzi knihovnictvom a editorstvom je v tom ze knihovnik pracuje v kniznici a editor v kniznom vydavatelstve kde sa pripravuju knihy alebo taktiez mozeme pracovat v novinach casopisoch ale to je uz skor blizsie ku zurnalistike kedze v novinach a casopisoch sa vydavaju rozne clanky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
Podľa nich informatici nerozumejú požiadavkám "neinformatických" zákazníkov z tejto oblasti a oni teda analyzujú tieto požiadavky a interpretujú ich informatikom tak, aby Tí vytvorili správne nástroje pre knihovníkov.
Osobne ma pobavila časť, že informatici tomu nerozumejú a nevedia vytvoriť návrh a potrebujú na to prostredníka. Druhá vec je: pochybujem, že je ročne potrebných 100 ľudí s týmto zameraním. Ten názov znie honosne. Ale nieje to informatika a nieje to ani knihovníctvo.