Dobrý deň, od septembra by som sa mal stať študentom vysokej školy. Už dlhší čas sa neviem rozhodnúť, či mám ísť študovať informatiku na FIIT STU alebo na MATFYZ UK, kedže som prijatý na obe školy. Keďže žiadny moji kamaráti neštudujú ani na jednej z tých
@7kubbo7 na matfyze myslíš teoretickú informatiku alebo aplikovanú?
ak si z priemyslovky, tak IMHO na teoretickú informatiku nechoď, na aplikovanú v pohode. U nás na aplikovanej mali trochu problém s matikou tí, čo neboli na strednej na gymnáziu a teoretickú by asi nedali.
@darkestangel nie je to nutne pravda, treba rozlišovať medzi 2 informatickými odbormi na matfyze
asi fiit, máš tam (vraj) ľahšiu matematiku a tá škola má pravdepodobne trochu bližšie k tomu, čo si pod informatikou predstavuješ. čiže viac programovania.
Choď na FIIT - ale nezabudni si pribaliť štuple do uší, kvôli debilom čo vyletia po prvom semestri (ale čo ja mám čo hovoriť, keďže ja som odišiel po 2 mesiacoch ), mrte kávy, redbullu a lieky na nervy.
@bluepanter rozlišujem medzi nimi, určite na matfyze je viac na prax zameraná AIN-ka ako "normálna" informatija, ale pokiaľ viem tak aj tak FIIT je "ešte praktickejší"
@darkestangel to sa dá byť ešte praktickejšie ako náš AIN? To už musia mať potom riadne osekané Čo viem, tak navyše oproti nám majú fyziku a inak je to skoro to isté (aspoň prvé 2 ročníky, porovnám s kamarátom každý semester). Len majú menej predmetov za viac kreditov ako my.
- FIIT je vcelku fajn, ako ja som odtial sice odisiel, ale ti ucitelia co ma rozculovali tam uz skoro niesu, aj budovu maju fajn, hadam tam uz bude mensi bordel, (aj ked Bielikova, pomlcim... )
- o matfyze vela neviem, ta teor. informa je slusna podla mna tiez (kamarati) ..
je to porovnatelne a ja na tvojom mieste by som si na zaklade predmetov vybral
- co sa tyka matematiky, pokial sa nebojis jej venovat cas a ucit sa, tak je to jedno odkial si, staci mat zakladnu logiku
ako absolvent priemyslovky to budeš mať ťažké všade keďže na STU je väčšina toho názoru, že treba mať gymnázium a mať rodisku najmenej 250 km na východ od BA. potom sa to dá...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
"informatika je celá založená na informatike"
myslel som na matematike
ak si z priemyslovky, tak IMHO na teoretickú informatiku nechoď, na aplikovanú v pohode. U nás na aplikovanej mali trochu problém s matikou tí, čo neboli na strednej na gymnáziu a teoretickú by asi nedali.
@darkestangel nie je to nutne pravda, treba rozlišovať medzi 2 informatickými odbormi na matfyze
však ale keď nemáš problém s učením a s matematikou, tak podla mňa zvládneš oboje.. a veď keď ťa tam prijali tak asi na to máš, len musíš bojovať!
- o matfyze vela neviem, ta teor. informa je slusna podla mna tiez (kamarati) ..
je to porovnatelne a ja na tvojom mieste by som si na zaklade predmetov vybral
- co sa tyka matematiky, pokial sa nebojis jej venovat cas a ucit sa, tak je to jedno odkial si, staci mat zakladnu logiku
FIIT sa pri inf. v praxi berie viac
Podľa mňa sa určite dá ...
Teoretické veci - úvod do teoretickej informatiky, blok teoretických predmetov - sú prítomné ... (ako je to na FIIT v tomto ohľade neviem)
A ak by človek zvažoval napríklad aj magisterský stupeň, taak ... tam už to asi bude vychádzať pomerne jasne
no s tým magisterským to je pravda
Tak niečo ako ADS je zasa dúfam na každej informatike, to ak by sa ani hentak nezachádzalo do teórie, tak to by bolo podľa mňa zle-nedobre
A ďakujem všetkým za rady dosť ste mi pomohli ... ale aj tak neviem či nakoniec neskončím pri hode mincou