Ktorá inštitúcia, do ktorej musíš chodiť - alebo tam aspoň občas zájsť, ťa najviac rozčuľuje a prečo? Nemyslím školu alebo prácu. Myslím napr. banku, prevádzku mobilného operátora, poštu...
Nemam pocit, ze existuje nejaka institucia, kde by si musela chodit. Teda ano, do skoly musis chodit pod hrozbou statneho nasilia, ale to je tak vsetko.
@stahli ja si platim sukromnu kliniku (stoji ma za rok asi 10x menej ako statna zdravotka) a zvycajne necakam viac ako 5 minut.
nechodim doktorom velmi. koznu mam sukromnu, u zubarky je vzdy malo ludi a jedine sa asi nacakam na psychiatrii, ale co uz so mnou, ked som jebnuta. a kramare su kapitola sama o sebe, ale tam chodim len ked zomieram a snad sa mi to v blizkom case zase nestane..
inak mna najviac vytaca ta skola, ktoru nemame menovat, lebo je to nesmierne plytvanie casom, energiou, zivotom..
Lekár, nie preto, že by som tam dlho čakal, ale všetci tí chrchlajúci a smrkajúci ľudia...
Pošta, lebo dlhé rady a protivné tety za okienkom ...
Á už neviem viac...
no sú isté ambulancie, v ktorých sa cítim nepríjemne, pretože sú umiestnené na frekventovaných miestach iných oddelení, kde chodia iní ľudia a keď ma uvidia práve tam, tak sa necítim najlepšie, psychiatria
a celkovo nerád tam chodím, voči tej doktorke mám taký odpor, ešte keď ma nútila brať lieky, na to nezabudnem nikdy, stále by som jej chcel nejak ublížiť, ale iba trochu!
@tommyhot ja osobne neviem, ako napríklad zo života vynechať poštu, ak niečo potrebuješ poslať poštou, banku, ak potrebuješ urobiť napr. nadlimitný výber alebo prevod (prípadne si vybaviť hypotéku), ale predpokladám, že to na tomto portáli ešte veľa ľudí nerieši
Rovnako sa síce dá napríklad nakupovať potraviny cez donáškovú službu (tesco) ale väčšina ľudí si radšej ide vybrať osobne to, čo chce.
Rovnako lekára musíš vybaviť osobne, čo sa týka mobilných operátorov, tiež sa tam kvôli niektorým úkonom musíš zastaviť osobne...
@jozotraktorista Fakt, poznám jednu čo sa narodila v SR ale rodičov má z Ázie . Celá jej rodina slušní, milí a inteligentní ľudia a na polícii sa k nim zvyknú správať ako k zločincom aj keď si idú vybaviť nejaký poondený doklad či potvrdenie
Čítal som ešte o mnohých ďalších prípadoch na celom Slovensku to stojí za prd.
@fleur1301 ved to je o tom, ze nikto ta nenuti do hypoteky, alebo posielat veci postou atd. A tie dalsie veci sa daju pohodlne robit cez internet.
Ad lekar, v zavislosti od toho co ti je nemusis chodit ani tam. Mam v ramci balika procare lekara na telefone. Je to o tom ako si veci zariadis, vela z toho co si spomenula sa da riesit z domu.
@tommyhot lenže väčšina z našej generácie (ak sa chceme osamostatniť), ktorá nezarába nadpriemerne alebo nie je z bohatej rodiny, nemá okrem podnájmu/prenájmu alebo hypotéky inú možnosť. A prenájom pre mňa nie je bohvieaké riešenie.
Rovnako, keď už sme pri tej banke, tak ak chceš zameniť peniaze, vložiť si hotovosť na účte alebo urobiť ten nadlimitný vklad/výber, tak ti iná možnosť ako banka nezostáva...
A čo sa toho lekára týka, tak ti cez telefón strčí stetoskop, aby si ťa vypočul, alebo skalpel, aby ťa zoperoval? Niektoré veci proste nemôžeš riešiť cez net alebo cez telefón.
do pobočky západoslovenskej energetiky lebo človek tam nič nevybaví aj keď na neochotu personálu sa sťažovať nedá, občas sa človek musí až ovládať aby bol ešte slušný
@ps102 za prd stoja iné veci (vrátane cudzincov) a nie cudzinecká polícia. Neviem ako inde ale choď sa pozrieť na cudzineckú políciu v BA. Teraz nekecám ale stáva sa, že už o 23:30 stojí zo 10 ľudí v rade aby sa dostali na cudzineckú políciu a boli vybavení. Následne sú potom predlžované stránkové hodiny. Napríklad majú fízli stránkovať do 12 tej a stránkujú do 15:30 aby vybavili všetkých cudzincov. Ukáž mi jeden jediný úrad/inštitúciu kde ti toto spravia, že aj napriek tomu, že je po stránkových hodinách, tak vybavujú ľudí
@semhamforas
Možno sa polepšili ale napríklad aj na Sme minulý rok písali toto a podobné veci som videl aj inde, takže ja vychádzam z toho. Ale hovorím, nemusí to byť vôbec aktuálne aj vzhľadom na to že ty máš inú skúsenosť.
"Pri návšteve cudzineckej polície v Bratislave, ktorá je na vybavovanie žiadostí otvorená len dva a pol dňa v týždni, máte dve možnosti. Buď prísť veľmi skoro ráno, ideálne medzi pol piatou a pol šiestou, čakať dve-tri hodiny v zime alebo mraze v rade vonku a nejaký čas v čakárni, ale nestratiť celý deň. Alebo si zobrať dovolenku, prísť na pol ôsmu, keď sa začinajú úradné hodiny a dúfať, že do obeda budete vybavený (v našom prípade sa tak nestalo). My sme zvolili druhú možnosť. Na lístku je číslo 94 – spolu s desiatkami iných čakateľov strávime niekoľko hodín v ošumelej čakárni so špinavými stenami a rozmermi asi 7x7 metrov, nedostatočným počtom sedadiel, so špinavými záchodmi bez mydla, toaletného papiera a sušiča rúk ale s jedom na potkany, v mieste, ktoré úplne zlyhalo a to rozhodne nie kvôli jeho multikultúrnosti."
@ps102 jj tie pičoviny čo na sme písali. Tuším som tam aj do diskusie prispieval, ale zabedneným Slovákom nevysvetlíš (napríklad ze tie pozvania, nadávali v diskusii, že sa robia kontroly k pozvaniam cudzincov. Nerobili by sa a zneužívalo by sa to a tí istí kreténi by nadávali, že čo robí polícia, ke´d sa to znaužíva . A propó, nie nepolepšili sa na cudzineckých políciách. Na cudzine to hen tak funguje už nejaké tie roky a ústupky sa tam stále robia len cudzincom a fízli tam s prácou nestíhajú. OCP Bratislava je najvyťaženejšie oddelenie čo sa týka pridelených spisov na policajta.
Dokonca sa tam ešte nedávno poskytovali telefonicky informácie k pobytom aj keď nemuseli (to že do BA telefonovalo celé slovensko od Košíc po Žilinu nemusím ani spomínať, lebo ľudia asi nevedia kde sa nachádzajú a predpokladám, že aj keď si človek v košiciach ide vybaviť vodičák, tak bude telefonovať do OR dopravnej polície do BA ako blbec) teraz sa to zrušilo lebo cudzinci si výslovne vymýšlali, aké informácie im boli poskytované a čo im kto povedal (mimochodom skús poprosiť o informácie niekde na živnostenskom alebo inom úrade po telefóne, každý sa na teba vyserie)
Nie je otvorená 2,5 dňa v týždni (wtf??? 2,5).
je otvorená
pondelok 7.30 hod. - 15.00 hod.
Utorok 7.30 hod. – 12.00 hod. - LEN OCP BA na výdaj dokladov a snímanie
Streda 7.30 hod. - 12.00 hod - 17.30 hod.
Piatok 7.30 hod. - 12.00 hod.
Tieto informácie sú voľne prístupné na internete a ak sa pozriem na stránkové hodiny tak mi je jasné, že sú porovnateľné s inými úradmi.. A ako som písal, toto oddelenie je takmer stále otvorené dlhšie.
BANKA jednoznačne!
akoze viem,ze tam chodit vlastne nemusim, ale tak, no chodim..
proste ma to tam nebavi vybavovat a ja mudra mam v tom casto zmätok a z toho,co mi tam ta tetka vravi nerozumiem asi 90%..
a vzdy sa mi snazia vnutit tu aplikaciu na mobil, ale ja im vzdy poviem ze ee, a proste furt sa ma to pytaju, ked tam uz nahodou zavitam..a obcas mam uz nervy na to.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
lebo treba dlho cakat v cakarni
obchod
lebo su stale dlhe rady
@stahli ja si platim sukromnu kliniku (stoji ma za rok asi 10x menej ako statna zdravotka) a zvycajne necakam viac ako 5 minut.
inak mna najviac vytaca ta skola, ktoru nemame menovat, lebo je to nesmierne plytvanie casom, energiou, zivotom..
zubárka: -//-
obchod: pri pokladni sú dlhé radi a ešte tak sú aj totálne nevychovaný ľudia
+ ma iritujú všetky miesta, na ktorých sú ľudia, ktorí sa nevedia správať
Pošta, lebo dlhé rady a protivné tety za okienkom ...
Á už neviem viac...
a celkovo nerád tam chodím, voči tej doktorke mám taký odpor, ešte keď ma nútila brať lieky, na to nezabudnem nikdy, stále by som jej chcel nejak ublížiť, ale iba trochu!
Rovnako sa síce dá napríklad nakupovať potraviny cez donáškovú službu (tesco) ale väčšina ľudí si radšej ide vybrať osobne to, čo chce.
Rovnako lekára musíš vybaviť osobne, čo sa týka mobilných operátorov, tiež sa tam kvôli niektorým úkonom musíš zastaviť osobne...
Čítal som ešte o mnohých ďalších prípadoch na celom Slovensku to stojí za prd.
Ad lekar, v zavislosti od toho co ti je nemusis chodit ani tam. Mam v ramci balika procare lekara na telefone. Je to o tom ako si veci zariadis, vela z toho co si spomenula sa da riesit z domu.
Rovnako, keď už sme pri tej banke, tak ak chceš zameniť peniaze, vložiť si hotovosť na účte alebo urobiť ten nadlimitný vklad/výber, tak ti iná možnosť ako banka nezostáva...
A čo sa toho lekára týka, tak ti cez telefón strčí stetoskop, aby si ťa vypočul, alebo skalpel, aby ťa zoperoval? Niektoré veci proste nemôžeš riešiť cez net alebo cez telefón.
Možno sa polepšili ale napríklad aj na Sme minulý rok písali toto a podobné veci som videl aj inde, takže ja vychádzam z toho. Ale hovorím, nemusí to byť vôbec aktuálne aj vzhľadom na to že ty máš inú skúsenosť.
"Pri návšteve cudzineckej polície v Bratislave, ktorá je na vybavovanie žiadostí otvorená len dva a pol dňa v týždni, máte dve možnosti. Buď prísť veľmi skoro ráno, ideálne medzi pol piatou a pol šiestou, čakať dve-tri hodiny v zime alebo mraze v rade vonku a nejaký čas v čakárni, ale nestratiť celý deň. Alebo si zobrať dovolenku, prísť na pol ôsmu, keď sa začinajú úradné hodiny a dúfať, že do obeda budete vybavený (v našom prípade sa tak nestalo). My sme zvolili druhú možnosť. Na lístku je číslo 94 – spolu s desiatkami iných čakateľov strávime niekoľko hodín v ošumelej čakárni so špinavými stenami a rozmermi asi 7x7 metrov, nedostatočným počtom sedadiel, so špinavými záchodmi bez mydla, toaletného papiera a sušiča rúk ale s jedom na potkany, v mieste, ktoré úplne zlyhalo a to rozhodne nie kvôli jeho multikultúrnosti."
Dokonca sa tam ešte nedávno poskytovali telefonicky informácie k pobytom aj keď nemuseli (to že do BA telefonovalo celé slovensko od Košíc po Žilinu nemusím ani spomínať, lebo ľudia asi nevedia kde sa nachádzajú a predpokladám, že aj keď si človek v košiciach ide vybaviť vodičák, tak bude telefonovať do OR dopravnej polície do BA ako blbec) teraz sa to zrušilo lebo cudzinci si výslovne vymýšlali, aké informácie im boli poskytované a čo im kto povedal (mimochodom skús poprosiť o informácie niekde na živnostenskom alebo inom úrade po telefóne, každý sa na teba vyserie)
Nie je otvorená 2,5 dňa v týždni (wtf??? 2,5).
je otvorená
pondelok 7.30 hod. - 15.00 hod.
Utorok 7.30 hod. – 12.00 hod. - LEN OCP BA na výdaj dokladov a snímanie
Streda 7.30 hod. - 12.00 hod - 17.30 hod.
Piatok 7.30 hod. - 12.00 hod.
Tieto informácie sú voľne prístupné na internete a ak sa pozriem na stránkové hodiny tak mi je jasné, že sú porovnateľné s inými úradmi.. A ako som písal, toto oddelenie je takmer stále otvorené dlhšie.
akoze viem,ze tam chodit vlastne nemusim, ale tak, no chodim..
proste ma to tam nebavi vybavovat a ja mudra mam v tom casto zmätok a z toho,co mi tam ta tetka vravi nerozumiem asi 90%..
a vzdy sa mi snazia vnutit tu aplikaciu na mobil, ale ja im vzdy poviem ze ee, a proste furt sa ma to pytaju, ked tam uz nahodou zavitam..a obcas mam uz nervy na to.