Myslíte si, že nebyť debil je v tejto super dobe na Slovensku výhoda či skôr nevýhoda?
Lebo ja... no, to že môj spôsob myslenia a mňa celkovo nechápe fakt nikto a mám kvôli tomu problémy, už dlho neriešim. Teraz si ale všímam takú novinku, ž
joj, ja som taká alergická na takých ľudí, ktorí sa akože tvária, že sú oveľa oveľa múdrejší, než my všetci dokopy, že ti ani nejdem vysvetliť, že máš trochu skúsiť bojovať so svojím egom.
@druheja nie, nepoznám ťa. ale mám skúsenosť s človekom, ktorý si povedal, že je inteligentnejší než my všetci ostatní. a to, že sa staviaš do pozície nepochopeného chudáka, z teba pokorného nerobí. už len preto, že ľudí vo svojom okolí prirovnávaš k izbovým rastlinám.
Keď som šla s kamoškou po centre Košíc a ukázala som jej Dóm sv. Alžbety so slovami: " Toto je Dóm sv. Alžbety, " tak mi odpovedala: "ej pi*u, ona tu fakt bývala?"
Kus odveci, ale.. Ja si nemyslím, že som prehnane inteligentná, to si o sebe môže myslieť len fakt človek, ktorý má v hlave nasraté alebo má prehnané sebavedomie... Ja to komentujem slovami- nie som hlúpa... Resp. som radšej ticho...
Skús si prečítať Malého princa (moja rada) a ak si budeš myslieť, že kniha je o chlapčekovi z inej planéty, tak sa nikoho nesnaž presvedčiť, že si inteligentnejší ako Tvoji kamoši...
(inak, IQ pokosenej trávy a machom obrasteného kameňa sme používali ešte na základke... Nepod*ebkávam, len konštatujem )
to ze ti kamosi nerozumeju este neznamena ze mas vysoke iq, ovela pravdepodobnejsie je ze je to naopak podla toho co potis sa tym kamosom ani necudujem
Preboha, čo tak sa radšej prestať hrať na strašných inteligentov, však to že sa tu tvárite jak ste inteligentnejší ako ostatní je oveľa horšie ako keby ste boli trošku menej..
@profesor keď sa s niekym z haluze rozprávaš o ufo a že by bola celkom sranda žiť v binárnej slnečnej sústave (dve hviezdy), čo ťa napadne keď do toho skočí 3. osoba s otázkou či existuje aj nejaké ďalšie Slnko? A to vtedy nezarazilo iba mňa ale aj toho druhého. Lebo však, čo vidíš v noci hore na oblohe?
@druheja to ze ta zaujima napriklad tato tema este samo o sebe nic neznamena, dotycny moze byt dobry v nejakej inej oblasti.., v kazdom pripade vsetko co je odlisne od vacsiny , ti moze byt a casto aj bude na pritaz ak sa nebudes pohybovat v skupine ludi s podobnymi zaujmami .. a je jedno ci je to inteligencia alebo budes vyssie skakat dolezite je ci a ako sa v zivote uplatnis..
@transplantovana on nehovoril ze "my vsetci" ale niektori jeho kamosi. tym ze si sa zaradila do my vsetci, tipujem, ze si nedokoncila ani VS a teraz takto reagujes uplne na kazdeho o kom zistis, ze nie je az taky vymlety ako ty.
@tryptaminedream zrejme nieje dobré Ale byť tebou radšej ho dnes ventilujem vonku, keď je tak pekne a nie doma nad analyzovaním názorov užívateľov internetu
@tryptaminedream nie, nemám dokončenú vysokú, a ani ma to nemrzí, dvakrát ma vyrazili zo štátnic a vieš prečo? kvôli práci, pretože som to nestíhala zladiť. vieš, keď máš svoj biznis, ktorému si ochotný venovať všetko, škola stráca na dôležitosti
ale keďže predpokladám, že ty vysokú máš, určite si si všimol, že slovíčko "všetci" som použila na príklade jedného človeka, ktorý mi príde povýšenecký tým, ako sa vystatuje svojou papierovou inteligenciou a vôbec nesúvisel s autorom. v prvom komente som slovíčko "všetci" použila vtedy, keď som na daného človeka nepriamo poukázala.
@transplantovana no brutalny biznis, fakt, poviem ti ze toto je brutalne umenie a nikto okrem teba to nezvladol.
ty si kvoli tomu nespravila skolu, zivis sa tymto dodnes? ak nie tak zjavne to bol tvoj blby krok a vsetko co tu pises je nic viacej ako racionalizacia... snazis sa najst vyhovorky sama pre seba tym ze sa snazis presvedcit ostatnych o tom ako si spravila dobre ze si dojebala skolu
@styrideravevody hej, živím sa tým doteraz, živím sa tým už dosť dlhú dobu a budem sa tomu venovať aj v budúcnosti.
je mi úplne jedno, či to zvládne hocikto, ak niekto chce, páči sa, trh je voľný, nech ide do toho, skús to spraviť ty. je na každom, ako si zarába na chleba, ja som si vybrala toto a nejaký chudák, ktorý si potrebuje rypnúť a snaží sa ma analyzovať, je úplne mimo mňa očividne totiž nevieš, čo to všetko obnáša, takže, prepáč, nemám s tebou o čom.
@druheja Problem je v Tebe Ides extremmne proti extremu. Za svoj zivot som si vsimol, ze pre ludi je jednoduchsie vnimat slova ako myslienky za nimi. A tak namiesto blbeho tonu a kritizovania veci okolo sa nauc hovorit tak, aby si okrem holej myslienky nic nepovedal... Kvieti su uzavrete voci prudkemu dazdu no otvorene voci rose. Uc sa umeniu slova.
@takzvany zaujimave, ale s vela vecami sa da ostro nesuhlasit a clanok kocni bravurnym pohladenim autorovho ega. Ciel je synteza, nie extremy a celej historii sa nakoniec skoncilo pri synteze...
@transplantovana Ak budes organizovat nejaky dalsi koncert, napis, pridem rad
No, s tým množstvom inteligencie, ktoré máš, ťa mohlo napadnúť, že ak ti ľudia, ktorých máš okolo seba, nič nedávajú a zdajú sa ti hlúpi, treba sa skúsiť obklopiť nejakými inými ...
@druheja Tiež to poznám. V mojom prípade je to možno ešte horšie. Niekto sa pozrie, vidí že mám 16 rokov a hneď vie že som ešte hlúpa a mám nezrelé názory. Netvrdím že som niečo extra, ale s mojimi rovesníkmi si nerozumiem. Mám pocit že som už proste o level vyššie. A keď sa ešte pozriem aj na niektoré staršie pojašené "BaBenQy", tak mi behajú po chrbte zimomriavky. Ale zvykla som si. So staršími si rozumiem, tak 20/22+, ale tomu zasa nerozumie moje okolie Počkaj pár rokov, možno tí ľudia zmúdrejú a život ich aspoň čosi naučí.
@tunidlo viem, ze nepijes a si za to na HA kritizovany =D mimochodom, so spravnymi ludmi chlastat nie je zloba, ale prostredie plne pijanov a agresivnych ludi mi ublizuje (preto radsej chaty)... radsej mam polofilozofov s ktorymi sa da kecat a netreba ten chlast..
@tomas intelikecia ako talent. Osobne mam pocit, ze vsetko je ako ohen, dobry sluha, zly pan. Talentom mozes mrhat na somariny a nadavat menej talentovanym alebo mozes svoj talent brat ako dar a tvorit nim krasu pre druhych...
bohuzial, inteligencia je bez umenia slova casto samoucelna...
@tomas pardon, samozrejme neviem, co je inteligencie len ja tu tak nejako vnimam... Ako nieco, co clovek dostane a ak to chce pouzivat, musi sa s tym naucit narabat.
@kosh prezraď, ten Tvoj nick - "Kosh", máš to podľa Babylonu 5 a veľvyslanca Kosh-a? Lebo máš podobnú formu vyjadrovania - núti zamyslieť sa. A inteligencia vlastne je talent, je definovaná ako "schopnosť riešiť nové situácie". Čiže taký talent, ktorý človeku vnútorne radí, ako by mal postupovať keď sa mu niečo stane. Analógiou by mohlo byť toto
"Počas návštevy na blázinci sa pýta návštevník riaditeľa,podľa
akých kritérií bude rozhodnuté, či niekto bude zavretý alebo nie.
Riaditeľ vysvetľuje: No my napustíme vaňu vodou, dáme kandidátovi lyžičku,
hrnček a vedro a poprosíme ho, aby vanu
vyprázdnili.
Návštevník hovorí: Aha, rozuzmiem, normálny človek vezme vedro aby to šlo
rychlejšie, že?
Riaditeľ: Nie, normálny človek vytiahne špunt..."
hľadať a nájsť iné a v tomto prípade aj oveľa jednoduchšie riešenie - vytiahnúť špunt - je prejav inteligencie.
A o to mi ide. Som obklopený ľuďmi, ktorí nič nehľadajú, nič nechcú, so všetkým sú spokojní tak ako im je to naservírované a vôbec neuvažujú či je to správne alebo či existuje nejaká skratka k cieľu. Popravde sú mi ľahostajní, ale tiež ma to aj trápi lebo vidím, ako niekto zahadzuje život a oberá sa o krásy ktoré tak nikdy nezažije. ...a ako bonus, ja som ten zlý a rebel. No možno som, a čo?
Tak napríklad u mňa inteligencia nehraje nejakú veľkú rolu. Pre mňa je dôležité keď mi ten dotyčný rozumie, dá sa s ním pokecať a snaží sa pri mne vyhýbať vulgárnemu vyjadrovaniu
vitaj v klube ... no hrat sa musi podla pravidiel a najviac ludi na svete je este stale pribrzdenych ... ale kedze mas nieco co ini nie tak si sem tam tiepravidla mozes upravit a hraj si svoju hru ako chces ... s hlupakmi hraj hlupu hru a rob to co bude robit teba aj ostatnych stastnymi
Akosi sa to zvrhlo na vzájomné urážanie. Ale k téme, trebalo by vedieť niečo z tých vašich rozhovorov, ja vidím na sebe, že mi občas unikne slovo, ktoré som začula v telke a ludia po mne čumia, že čooo. Je to na uváženie, napr ako som vyššie čítala, že sa fakt nájdu ľudia, kt si myslia, že Alžbeta naozaj obývala spomínaný Dóm, ale môže to byť super kamarátka, kt svojím postojom k životu Ti môže ukázať rôzne dimenzie života, niečo ako Phoebe z Friends. Je svojská, ale aj tak ju všetci milujeme Ja skôr nemám rada ľudí hlupákov, nie bez inteligencie ale hlupákov, kt hoc aj doslova vybavíš stoličku v kancli, on Ti povie, že prečo by mal pracovať, ved štát mu aj tak dá peniaze. Akosi to neuvedomenie sa, že za tú námahu (vstávanie do práce) dostane vyššiu sumu ako zo sociálnej dávky. Takže treba skôr pouvažovať, či Ti vadí, že oni až teraz objavili niektoré veci, alebo to, že sú leniví do života.
Nemyslim si, ze by inteligencia bola na pritaz. Mohla by byt na pritaz, keby si nevedel z inteligencie tazit. Len netreba si neinteligentneho cloveka s nevzdelanym clovekom. Je v tom velky rozdiel. Svoj okruh znamych si mozes rozsirit. Netreba z toho robit vedu.
Podľa mňa je IQ oveľa menej cenné ako EQ(emocionálna inteligencia)v dnešnej dobe. EQ:sebavedomie, sebariadenie, sebamotivácia (emocionálne zručnosti) a empatia a angažovanosť (sociálne zručnosti).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
69 komentov
Mňa ide občas poraziť z hlúposti ľudí okolo mňa.Cítim sa ako mimozemšťan.
Ale naivná som ako každá iná žena...ba dokonca asi aj viac.
príliš rýchlo si dospel a zvážnel .......filip
brať život na 100% je akuratne na infarkt....
Zmeň kamošov alebo sa daj na nejaky šport a tam sa bav s niekym vo "fachu" su väčšinou ľudia znali problematiky minimalne toho odvetvia
Kus odveci, ale.. Ja si nemyslím, že som prehnane inteligentná, to si o sebe môže myslieť len fakt človek, ktorý má v hlave nasraté alebo má prehnané sebavedomie... Ja to komentujem slovami- nie som hlúpa... Resp. som radšej ticho...
Skús si prečítať Malého princa (moja rada) a ak si budeš myslieť, že kniha je o chlapčekovi z inej planéty, tak sa nikoho nesnaž presvedčiť, že si inteligentnejší ako Tvoji kamoši...
(inak, IQ pokosenej trávy a machom obrasteného kameňa sme používali ešte na základke... Nepod*ebkávam, len konštatujem )
Preboha, čo tak sa radšej prestať hrať na strašných inteligentov, však to že sa tu tvárite jak ste inteligentnejší ako ostatní je oveľa horšie ako keby ste boli trošku menej..
@transplatovana sa podľa mňa trafila Ty nemáš problém s vysokou inteligenciou, ale egom. Už len tvoje bránenie sa tým aký si pokorný...
Vezmi proste to svoje vysoké IQ, pozri sa na seba a hlavne na vnútorné pochody, nie vonkajšie prejavy...
» www.cez-okno.net/clanok/hloupost...
@takzvany vyborny clanok.
@transplantovana on nehovoril ze "my vsetci" ale niektori jeho kamosi. tym ze si sa zaradila do my vsetci, tipujem, ze si nedokoncila ani VS a teraz takto reagujes uplne na kazdeho o kom zistis, ze nie je az taky vymlety ako ty.
ale keďže predpokladám, že ty vysokú máš, určite si si všimol, že slovíčko "všetci" som použila na príklade jedného človeka, ktorý mi príde povýšenecký tým, ako sa vystatuje svojou papierovou inteligenciou a vôbec nesúvisel s autorom. v prvom komente som slovíčko "všetci" použila vtedy, keď som na daného človeka nepriamo poukázala.
považuj ma za vymletú, je mi to fakt dosť jedno
ty si kvoli tomu nespravila skolu, zivis sa tymto dodnes? ak nie tak zjavne to bol tvoj blby krok a vsetko co tu pises je nic viacej ako racionalizacia... snazis sa najst vyhovorky sama pre seba tym ze sa snazis presvedcit ostatnych o tom ako si spravila dobre ze si dojebala skolu
je mi úplne jedno, či to zvládne hocikto, ak niekto chce, páči sa, trh je voľný, nech ide do toho, skús to spraviť ty. je na každom, ako si zarába na chleba, ja som si vybrala toto a nejaký chudák, ktorý si potrebuje rypnúť a snaží sa ma analyzovať, je úplne mimo mňa očividne totiž nevieš, čo to všetko obnáša, takže, prepáč, nemám s tebou o čom.
@takzvany zaujimave, ale s vela vecami sa da ostro nesuhlasit a clanok kocni bravurnym pohladenim autorovho ega. Ciel je synteza, nie extremy a celej historii sa nakoniec skoncilo pri synteze...
@transplantovana Ak budes organizovat nejaky dalsi koncert, napis, pridem rad
Do bodky,presne to isté.
Aj by som povedal,že som obklopený sprostými luďmi,ale vyznelo by to povýšenecky.
Ale fakt,často som radšej ticho.
Mám pocit, že skoro celý birdz ešte potrebuje dostať rozum ...
Ale tak chodiť chlastať so správnymi ľuďmi tiež nemusí byť zrovna strata času ... (asi vieš, že nepijem, ale len pre jasnosť, no )
bohuzial, inteligencia je bez umenia slova casto samoucelna...
"Počas návštevy na blázinci sa pýta návštevník riaditeľa,podľa
akých kritérií bude rozhodnuté, či niekto bude zavretý alebo nie.
Riaditeľ vysvetľuje: No my napustíme vaňu vodou, dáme kandidátovi lyžičku,
hrnček a vedro a poprosíme ho, aby vanu
vyprázdnili.
Návštevník hovorí: Aha, rozuzmiem, normálny človek vezme vedro aby to šlo
rychlejšie, že?
Riaditeľ: Nie, normálny človek vytiahne špunt..."
hľadať a nájsť iné a v tomto prípade aj oveľa jednoduchšie riešenie - vytiahnúť špunt - je prejav inteligencie.
A o to mi ide. Som obklopený ľuďmi, ktorí nič nehľadajú, nič nechcú, so všetkým sú spokojní tak ako im je to naservírované a vôbec neuvažujú či je to správne alebo či existuje nejaká skratka k cieľu. Popravde sú mi ľahostajní, ale tiež ma to aj trápi lebo vidím, ako niekto zahadzuje život a oberá sa o krásy ktoré tak nikdy nezažije. ...a ako bonus, ja som ten zlý a rebel. No možno som, a čo?
a inak si myslim, ze talent je dvojsecna zbran, ako niekto napisal - myslim ze @kosh ? ked je niekto talentovany, nesie za svoj talent zodpovednost
K téme; s týmto veľký problém nemám. Veď nech už je na tom človek akokoľvek, tak sa väčšinou (prirodzene) snaží obklopovať ľuďmi cca jeho úrovne, nie?
je to rozdiel, ale efekt je rovnako zlý...........
inak, ak ty nie si morálny a intelektuálny snob, tak si nájdi iných kamošov.....nič sa nedá robiť
ak si, musíš sa vyjadrovať zrozumiteľne, nie v latinských výrazoch a inotajoch..........inak ti ani vlastná mať nebude rozumieť........doslova
Nemyslim si, ze by inteligencia bola na pritaz. Mohla by byt na pritaz, keby si nevedel z inteligencie tazit. Len netreba si neinteligentneho cloveka s nevzdelanym clovekom. Je v tom velky rozdiel. Svoj okruh znamych si mozes rozsirit. Netreba z toho robit vedu.