Dog: niekto nevie rozdiel medzi prehliadacom a vyhladavacom ze?
Javoxy: ja som donedavna pouzival Swiftfox (Firefox skompilovany pre konkretne architektury), ktory bol neskutocne rychly, ale stale bezal na renderovacom jadre Gecko a mohol som pouzivat vsetky add-ons ako na Firefoxe.
Potom ale prisiel upgrade na Swiftfox 3 beta (na debian su len jeho unstable repozitare), tak som bol nuteny prejst na Iceweasel (debianovsky firefox). Ale inak Swiftfox 3 beta bol naozaj rychly a dovolim si tvrdit, ze rychlejsi nez opera, akurat mi na nom vadilo, ze pre neho este neboli spravene add-ons.
Cize zhrniem to. Najradsej mam browseri ktore bezia na jadre Gecko a je jedno ci su zalozene na firefoxe (swiftfox, iceweasel), alebo je to samotny firefox. Kym podporuju add-ons s ktorymi si mozem prisposobit svoj browser tak som spokojny.
Inak moje poradie je asi taketo:
Na linuxe:
1) Firefox 2 (a jeho "klony" a najviac Swiftfox)
2) Konqueror (resp KHTML)
3) Opera 9
4) Firefox 3 beta
5) IE 6 (IE 7 som zatial nemal potrebu skusat)
6) lynx (to len ked upgradujem xserver, alebo precompilovavam kernel a musim preinstalovat nvidia driver a zatial bezim pod konzolou..)
hh , niekto ma fakt rozoznat prehliadavat od vyhladavaca .. ja pouzivam taktiez Firefoxa , uz dlhe roky takze , uz som nato navyknuty .. a IE je o nicom , ale opera si myslim je celkom slusna .. ale neskusal som
Open Source forever , Je pravda ze Opera máva ešte občasne problémiky z javaskriptmy, ale ináč nevidím ziadne dalšie problémy prečo ju nepoužívať v plnej miere. Najviac ludí používa IE ale tým čo vedia prečo, tu nemusím rozoberať. Kazdý kto má rozum a používa pc používa firefox alebo operu (win run)
Jednoznacne OPERA, rychly prehliadac internetovych stranok z ktorym mozes stahovat dokonca aj veci z torrentov , ja som z operou zatial ziadne problemy nemal... (vdakabohu)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Javoxy: ja som donedavna pouzival Swiftfox (Firefox skompilovany pre konkretne architektury), ktory bol neskutocne rychly, ale stale bezal na renderovacom jadre Gecko a mohol som pouzivat vsetky add-ons ako na Firefoxe.
Potom ale prisiel upgrade na Swiftfox 3 beta (na debian su len jeho unstable repozitare), tak som bol nuteny prejst na Iceweasel (debianovsky firefox). Ale inak Swiftfox 3 beta bol naozaj rychly a dovolim si tvrdit, ze rychlejsi nez opera, akurat mi na nom vadilo, ze pre neho este neboli spravene add-ons.
Cize zhrniem to. Najradsej mam browseri ktore bezia na jadre Gecko a je jedno ci su zalozene na firefoxe (swiftfox, iceweasel), alebo je to samotny firefox. Kym podporuju add-ons s ktorymi si mozem prisposobit svoj browser tak som spokojny.
Inak moje poradie je asi taketo:
Na linuxe:
1) Firefox 2 (a jeho "klony" a najviac Swiftfox)
2) Konqueror (resp KHTML)
3) Opera 9
4) Firefox 3 beta
5) IE 6 (IE 7 som zatial nemal potrebu skusat)
6) lynx (to len ked upgradujem xserver, alebo precompilovavam kernel a musim preinstalovat nvidia driver a zatial bezim pod konzolou..)
Windoze:
1) Firefox 2
2) Opera 9
3) Maxthon 2
4) Firefox 3 beta
5) IE 7 (hlavne koli vylepsenej podpore CSS)
6) IE 6
A na PDA Opera 8.65, prípadne IE7 for WM...
(Opera má totižto občas divné pohnútky čo sa týka Javaskriptu...)
Keď už sme pri tom, nemá tu niekto skúsenosť/tipy čo sa týka Gecko based prehliadačov pre Windows Mobile (5/6)?
>>> ja som Vás len skúšal či si to všimnete...
> ale váham nad Operou
šš čč ťť žž ý á í éĎĎ ĽĽ ŽŽ ?? takto mi to rozdvojuje a nechce sa mi pre to nanovo nahadzovaťť mozilu