@sabcza byt je najlepsi, mas tam sprchu(vaňu), mas tam kuchynu, ziadne obmedzujuce pravidla a podobne, teda az na rusenie nocneho kludu ale tak to je samozrejmost. a hlavne ludi ktorych poznas.
na private sa nepasujem s nicim..akurat, ze za privat zaplatim dvojnasobok ceny intraku ale pozitiva daleko pevysuju financnu narocnost..mam tam klud, vlastnu kuchynu, vlastu sprchu, vlastny zachod, dokonca na dvore mame psika (byvame v dome), mam to blizko do skoly, blizko do potravin, blizko na stanicu, blizko do hypermarketov (ale tieto veci teda zavisia hlavne od lokacie, samozrejme)..no najvacsie plusy su u mna hlavne ten klud a zivot ako vo vlastnom dome
Ja mám zasa radšej internát. Je pravda, že Brnenské internáty sú niečo iné ako Bratislavské (ale zasa ich cena sa blíži cene privátov).
Na druhú stranu sa o nič nestarám, iba o svoju izbu. Na izbe sme dvaja, čo je ako na väčšine privátov. Mám vlastné umývadlo a chladničku. Kúpeľňa, kuchynka a záchody sú na chodbe pre celé poschodie, ale zasa ich nemusím umývať, každý deň ich upratuje upratovačka. Je tu spoločenská miestnosť s klavírom a TV. Vcelku ticho, ak chcem pokoj, zavriem sa do izby a mám ho. Ak chcem byť medzi ľuďmi, vyjdem na chodbu a som medzi ľudmi. A v júni odovzdám kľúče a celé leto nemusím riešiť platenie, či hľadať niekoho, kto tam v lete bude bývať.
no ja sa tiež planujem prestahovat na privat spolu s par kamaratkami..a myslim že to bude lepšie lebo tie pravidla u nas na intraku to je fakt jak vezenie..sme 2.ročníku a vychadzky mame "až" do pol8 dokonca mam taku vychošku ktora sa stara aj do veci do ktorych nema
Ale nie vždy vôbec môžeš podpísať zmluvu, ktorá je iba do júna. Nehovoriac o tom, že nie pre každého je ľahké hľadať každý rok nový privát. Zvlášť v Brne je to ťažšie, často chcú aj jednorázové poplatky, či rôzne zálohy. A ak ešte bývaš dosť ďaleko, je trochu problém ísť a jednať všetko osobne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Na druhú stranu sa o nič nestarám, iba o svoju izbu. Na izbe sme dvaja, čo je ako na väčšine privátov. Mám vlastné umývadlo a chladničku. Kúpeľňa, kuchynka a záchody sú na chodbe pre celé poschodie, ale zasa ich nemusím umývať, každý deň ich upratuje upratovačka. Je tu spoločenská miestnosť s klavírom a TV. Vcelku ticho, ak chcem pokoj, zavriem sa do izby a mám ho. Ak chcem byť medzi ľuďmi, vyjdem na chodbu a som medzi ľudmi. A v júni odovzdám kľúče a celé leto nemusím riešiť platenie, či hľadať niekoho, kto tam v lete bude bývať.
Ale nie vždy vôbec môžeš podpísať zmluvu, ktorá je iba do júna. Nehovoriac o tom, že nie pre každého je ľahké hľadať každý rok nový privát. Zvlášť v Brne je to ťažšie, často chcú aj jednorázové poplatky, či rôzne zálohy. A ak ešte bývaš dosť ďaleko, je trochu problém ísť a jednať všetko osobne.