Má vôbec inžiniersky titul z poľnohospodárskej univerzity nejakú váhu v zahraničí? Má význam vôbec študovať tento smer ak po štúdiu chcem odísť do zahraničia? Napr. do Nórska. Resp. v ktorých krajinách by mi tento titul pomohol? Počula som, že inžiniersky
Nori miluju inzinierov titul sa uznat teoreticky da, prakticky si musis zistit. skor ti odporucam potom druhy stupen vystudovat v Norsku, ak tam chces byvat. ale upozornujem, ze tam su tie skoly tazsie
@kitty7 každý hovorí inak teraz píšem s babou ktorá vraví že inžiniersky titul zo slovenska neuznajú a že neuznajú ani bakalársky keď chceš pokračovať... musíš ísť od znovu... tak ja neviem už
Diplom z spu nemá hodnotu ani toho papiera, na ktorom je vytlačený. Tú školu spraví hocikto, dokonca aj ľudia, čo na strednej takmer prepadli z matiky. Vôbec sa nečudujem, že v zahraničí nechcú slovenské tituly uznávať. Niekde sa robia rozdielové skúšky a niekde diplom neuznajú vôbec.
bakalarsky uznaju, bola som v Norsku cez Erasmus a na druhom stupni studovali ludia zo 70 krajin sveta, takze neverim, ze zrovna Slovaci by sa tam nedostali... skor potom u tych zamestnavatelov moze byt problem...
Tak áno, ale je rozdiel ' uznať ' a uznať. Všade na svete si môžeš písať pred menom písmenká, no tým to aj často aj konči. Viem, že minimálne v Nemecku majú s uznávaním problémy. Mimochodom, vymenne pobyty študentov neznamenajú uznávanie titulov. Je to iba program medzi vysokými školami, keby to bolo inak defakto by diplomy z celého sveta boli automaticky uznané, čo nie je pravda.
ta anglictina je najmenej skor sme mali naozaj problem udrzat krok...
@trtken je rozdiel uznat akademicky a vedecky titul. ja som tam bola cez Erasmus, ale polovica zahranicnych studentov boli riadni studenti tej univerzity, normalne zapisani na magisterskom studiu, nie na vymennom pobyte. tiez viem o typkovi, co bol tiez cez Erasmus, magistra si spravil na Slovensku a vzali ho na PhD. studium na tu univerzitu. cize s akademickym titulom nie je problem. problem je v tom, ze nie je vedecky.
rozdiel medzi akademickym a vedeckym titulom je v umiestneni - akademicky je pred menom a vedecky za menom. to je prave dovod, preco nase tituly uznaju, iba ak je to PhD.
takže tie školy sú náročnejšie? tak si to myslela? na akej škole si to bola? dostávajú tam zahraničný študenti aj nejaké prídavky resp. úľavu od platenia internátov atď?
su o dost narocnejsie. na Slovensku mame na vyskach dost lazo plazo, oni vedia ovela viac, ako my. cesty vynimkam, ktore tvori doslova par fakult na Slovensku, ze maju svetovu uroven, lebo my sme tam boli za debilov.
inak zahranicni studenti mozu dostat nejaky prispevok, viem, ze kamaratova sestra ma dakych 200-250 eur a to je stredoskolacka, na vyske asi dostanes aj viac... ako, nehovorim, ze je to super drahe, ale treba mat bohatsich rodicov, ak si to chces dovolit...
nemyslím si, že štúdium je ťažšie v NOR, ale učia sa efektívnejšie. osobne mám v rodine jedného Nóra a bol som prekvapený, že ako vyzerá výučba anglického jazyka, čo mi hovoril. tam napr. učebnice ani na cudzie jazyky nepoznali, ale púšťali im rôzne DVD na hodinách a tým sa akože učia po anglicky. podaroval mi pred pár rokmi DVDčka aj s poznámky a dosť som sa naučil. síce väčšinou frázy, ale poteší... hlavne som sa naučil rozumieť a aj dohovoriť napr. s jeho matkou som sa rozprával aj 6 hodín v kuse a hovorila, že konečne s niekým s kým si môže porozprávať na Slovensku aj o zaujímavých veciach...
@james144 bol si uz niekedy na pohovore na inziniersku poziciu? tam sa ta nepytaju na tvoje odborne vedomosti.
napr. british petrol od uchadzacov pyta aj scan diplomu.
a v inych firmach to tiez nebude o tom ze im povies vystudoval som "xx technologie" alebo "yy inzinierstvo" na hornej dolnej na slovensku a beru ta rovnako ako absolventa z relevantnej univerzity zo zapadnej europy
také všeliaké rôzne žánre, ale boli to bežné filmy. Banditi, potom niečo s Jolie Siedmy hriech, či ako sa volalo, Sestra v akcii 2 , Gangy v New Yorku a tak, Sám doma všetky edície a pod. väčšinou išlo o komédie a tie sú práve najlepšie sú tie rodinné, lebo sú z bežného prostredia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
@1 je blbost, inziniersky titul v zahranici je MEng pripadne je cely zoznam tu » en.wikipedia.org/wiki/Master_of_...
@trtken je rozdiel uznat akademicky a vedecky titul. ja som tam bola cez Erasmus, ale polovica zahranicnych studentov boli riadni studenti tej univerzity, normalne zapisani na magisterskom studiu, nie na vymennom pobyte. tiez viem o typkovi, co bol tiez cez Erasmus, magistra si spravil na Slovensku a vzali ho na PhD. studium na tu univerzitu. cize s akademickym titulom nie je problem. problem je v tom, ze nie je vedecky.
rozdiel medzi akademickym a vedeckym titulom je v umiestneni - akademicky je pred menom a vedecky za menom. to je prave dovod, preco nase tituly uznaju, iba ak je to PhD.
inak zahranicni studenti mozu dostat nejaky prispevok, viem, ze kamaratova sestra ma dakych 200-250 eur a to je stredoskolacka, na vyske asi dostanes aj viac... ako, nehovorim, ze je to super drahe, ale treba mat bohatsich rodicov, ak si to chces dovolit...
napr. british petrol od uchadzacov pyta aj scan diplomu.
a v inych firmach to tiez nebude o tom ze im povies vystudoval som "xx technologie" alebo "yy inzinierstvo" na hornej dolnej na slovensku a beru ta rovnako ako absolventa z relevantnej univerzity zo zapadnej europy