Mam taky problem, ze by som si na narodeniny vybrala i phone ale neviem za prve ktory a neviem ci sa to oplati vyhodit tolko penazi ..kazda rada a nazor potesi.
4 chcem lenze chcem si to kupit v rakusku kedze tu aj byvam ale zda sa mi to trochu drahe tak neviem ci sa to oplati..ale zas nemoze to byt az take druhe ked ho ma tak vela ludi..
@0mega1 ale cital som uz aj nejake spekulacie ohladom iphone 5 ze ako by mohol vyzerat a tak...ale viacmenej sa teraz pise o iOS5 pretoze ten maju coskoro vypustit...tak tazko povedat co si myslel
@lucidiamond zalezi od toho co od telefonu chces..
@kosmiklove myslel som iphone 5, keďže každý rok je nový iphone a teraz je už polovica 2011 a iphone nikde .. ale pozeral som nato v zmysle "to zas ako pomenovali?"
No... neviem... Ja osobne IPhone nemám a ani mi nechýba. Keď už by som si chcela kupovať nejaký lepší mobil s dotykovým displejom, skôr by som pozerala nejaké HTC-čko. (poslednou dobou mám pocit, že s výrobkami od Apple to ide dole vodou a viac sa platí za značku než za samotný výrobok...)
tak ber HTCcko, ked uz ides do highendov, nechcem byt daky ofenzivny, ale pravdepodobne nevyuzijes vsetky funkcie co ti tato trieda mobilov ponuka (sam ich nevyuzivam a to som dost fanusik techniky), a vysolit 500 eur na to aby si mala dotykac, volala a pisala, sem tam daka momentka a prehravac hudby, na co vacsinou baby mobily pouzivaju (sry este som nepocul zeby ste taktovali procaky a robily benchmarky a pod.) sa mi vidi trosku blaznovstvo. Napr taka klasika HTC Desire (iba desire, ziadne desire hd, s a pod.) zozenies to za 250, vybavou ti bude stacit bohovsky, je to svizny fon, nedivaj sa na to ze aky je "stary", este stale ma co ponuknut, a mas ho za polovicu toho co iphone... android je celkom fajn, aj pre jednoduchych uzivatelov, s kopu aplikaci kebyze si chces nastahovat.
tak ty si mi neskutocne moc poradil, dakuje .. asi vyberem nejake to starsie a lacnejsie htc-ko lebo mas pravdu nic moc z toho nevyuzijem .. a je to aj dost penazi..
ani ja netuším čo radiť ľuďom keď si povedia že chcú htc (vyššie triedy /business) a na otázku, čo všetko potrebujú od smartphonu povedia že volať / sms a na otázku či sú ochotný aspoň za dáta platiť príp. majú možnosť pripájať sa k wifi tak jednoznačné "nie"..
@19 ...nemalo to vyznieť divne, len mi občas rozum zastáva z ľudí čo dajú za mobil 500+€ a vedia ho ledva zapnúť vtedy mi je tak trocha ľúto toho mobilu.
@toxo@kosmiklove tak ja som len "rozmysala" lebo narodeniny mam az v oktobri a zatial mam 0 na konte takze ani do oktobra by som 500 nenasporila..ked tak asi zoberem ten htc...
@0mega1 nech si kupi ako image samsung star hello kitty za par supiek a ma vybavene aj tak pochybujem ze by jej chvilu trvalo kym sa zorientovala v androide a ci by sa jej to vobec pacilo
@filus mam brat ako urazku? som hrdy vlastnik nokie n8 a som spokojny lepsi telefon som zatial nevidel (a to uz mi prslo prstami hodne telefonov ako desire hd alebo hd2)
@kosmiklove@0mega1 ved prave, iphone ma vela vyhod, je neskutocne user-friendly a ano, je to aj na image ale pokial ti ide len o ten, je to blbost dat za telefon tolko penazi. pokial do iphone nenakupujes kvalitne apps tak je to taky isty fon ako kazdy iny..
@kosmiklove ja mam teraz uz 2roky taky samsung ale je uz pokazeny bol aj vo vode a seka a preto chcem nieco nove a dobre a aj pekne samozrejme ale viac ako 300e zato nedam a tak aby som sa v tom trochu vyznala a chcem aby to amlo wifinu..ale bratranec hovoril ue tam treba nejaky program lebo ze mi to inak zebre z karty peniaze...
hral som sa s iPhone4 a mam za takmer polovicu lacnejsi HTC Desire a nikdy som si nemohol vybrat lepsie rozdiely takmer ziadne po spravnom nastaveni Androidu
podľa môjho názoru tak trochu Apple okráda ľudí ..ved tie ceny sú nehorázne ... on na tom tak zarobil, že porevýšil zisk nokie, ktorá predala 4 krát viac mobilov a to je už čo povedať (aj ked beriem do úvahy že nokia má trochu problémy) ale zas Apple je ,,značka,, image ale ja by som ho tiež nebral ... toť moja rada kúp si radšej HTC ...žiadny samsung ani LG
@idiotproof takze suhlasis...to mi staci ono ani nezalezi na znacke telefonu ako na pouzitom OS...mne zase vyhovuje novy symbian...vela ludi na to sice nadava ale podla mna len preto ze mali staru 5800 ktora bola dost zabrzdena (ale inak fajn) a preto koli tomu odsudzuju aj novu verziu...uz sa tesim na N9 a meego
@lucidiamond tak nove, dobre a pekne...toho pekneho som sa bal pretoze viem ze vy baby kupujete len podla krasy...ak su toto tvoje poziadavky tak neviem naco ti je telefon za 500euro...to ti staci nejaky lacak za 150-200euro a wifi ma uz skoro kazdy priemerny telefon...
btw pozdravujem bratranca...taku kokotinu som uz davno nepocul pripojis sa na wifi a surfujes na nete zadarmo ci uz cez vstavany prehliadac alebo doinstalovany...
@kosmiklove samozrejme ze ano, bez akychkolvek aplikacii (ci uz kupenych alebo tych co uz vo fone mas od vyrobcu) je ten fon presne na to, na co boli fony pred 10 rokmi - na telefonovanie. nezavisle na tom ci je to apple, samsung, htc, ...
@filus ... nokie sa ,,zhnusili,, veľa ľudom aj ked niektorý to preháňajú ... ale ked budeš mať možnosť pozri si jendu z najnovších nokii so symbianom 3 a možno zmeníš názor ... ja som mal tu možnosť držať mobily s androidom alebo iOS ale ten symbian je fakt lepší aj ked pár múch má ale to vyrieši následujúci update symbianu
@tomtoylc presne moje slova...tych vela ludi su vlastne ti ktori to nevydrzali pri n5800 a presedlali na android...tym padom nadavaju na symbian (a nokiu) ako taky ale to ze je uz novy symbian uplne o niecom inom a je priamy konkurent androidu a ios to uz vlastne ani nevedia pretoze ich to uz nezaujima a vlastne pre toto teraz nokia dost upadla a snazi sa z toho vyhrabat...
bolo to take blbe obdobie kedy ked vysla 5800 tak mala jedineho konkurenta a to iphone...android cihal tam niekde v uzadi a zrazu to vypuklo a nastalo s nim velke boom...vysplhal sa tak vysoko ze kym nokia stihla odpovedat novym symbianom tak vsetci presli na android a teraz to ma dost tazke...ale ani sa necudujem...telefony vyvija htc, se, lg, samsung a android pre nich robi google...nokia si robi vsetko sama a podla mna preto nestiha...zo zufalosti podpisali zmulu s microsoftom a uvidime co sa bude teraz diat...podla toho co som cital ma byt win phone 7 tak za dva roky tak genialny os ze potopi cely android...aspon teda podla tych veci co to odhaduju ci co...tak uvidime...mozno sa nokii podari zase napredovat s meegom..strasne sa tesim na tu N9..skoda ze ma byt az koncom roka..
@kosmiklove je otázne čo bude až bude vonku nový win phone 7, bezohľadu nato ako bude dobrý tak ho musí v prvom rade vedieť MS a nokia (v prípade nokie sa bojím) predať, (viď steve jobs a apple, bez neho by bolo zrejme apple pod zemou).
Android má zase šťastie hlavne toho, koľko výrobkov ho používa a tým má aj priestor na nedokonalosti ktoré sa dajú riešiť jednoduchým updateom
iPhone (iShit) NIE. NAJVIACC NAHOVNO TELEFON NA SVETE!!! Vsetci co ho maju su alebo kokoti co si myslia ze jablko je IN alebo debili co nevedia do coho idu... Kamos mal iPhone 3, 3g, 3gs a presiel na HTC (Desire) a nevie si vynachvalit... iPhone sa neda upravit NIJAK, neexistuju widgety ani ine vymozenosti, radsej si kup HTC Sensation nez nejaky zadzobany AjFon.
@tomtoylc WM7 sa neuchyti, je zname ze je spolahlivy asi ako beta verzia Visty (pre nechapavych spolahlivost je nahovno). Inak povrava sa ze na kazdom WM7 telefone by mali byt minimalne 3 tlacidla = Ctrl, Alt, Del...
@tomtoylc Sensation som este nedrzal, neskusal, nebenchmarkoval,... cize neviem aky je ale ked si citam specs tak sa mi pozdava... a inak s tym WM7, je to pohroma ako vsetky operacne systemy vyrobene Microsoftom...
(inak vydis pripad Inikusiql aky su pouzivatelia iPhone-u)...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
Btw: kedy bude 5 vonku?
4 chcem lenze chcem si to kupit v rakusku kedze tu aj byvam ale zda sa mi to trochu drahe tak neviem ci sa to oplati..ale zas nemoze to byt az take druhe ked ho ma tak vela ludi..
a chcem ho aj ja, lenze neviem kto mi ho zaplati ...asi sa cela rodinka bude muset poskladat na jeden iphone plus teda ja si zacnem sporit
a po tej reakcii neviem čo chceš. Keď na neho nemáš, zarob/došetri. Prípadne sa spýtaj na iných fórach, pozri si recenzie..
Vždy tu budú ľudia čo iphone milujú a nenávidia a vždy ti budú radiť obe strany k tomu aby si si ho vzala/nevzala.
Nájdi si či ti ten telefón ponúka to čo potrebuješ. V dnešnej dobe a pri takej cene to je individuálna záležitosť.
Ja osobne iphone nemusím (nevyhovuje mi, vôbec)
@lucidiamond moja rada nekupuj to...naco ti vlastne bude? je kopec lepsich telefonov ako toto...
este som rozmyslala nad HTC ale tak neviem
vedel by si mozno poradit ? nejaky iny ?
@lucidiamond zalezi od toho co od telefonu chces..
@0mega1 to som si ani nevsimol
tak ty si mi neskutocne moc poradil, dakuje .. asi vyberem nejake to starsie a lacnejsie htc-ko lebo mas pravdu nic moc z toho nevyuzijem .. a je to aj dost penazi..
ani ja netuším čo radiť ľuďom keď si povedia že chcú htc (vyššie triedy /business) a na otázku, čo všetko potrebujú od smartphonu povedia že volať / sms a na otázku či sú ochotný aspoň za dáta platiť príp. majú možnosť pripájať sa k wifi tak jednoznačné "nie"..
@0mega1 ved to...tazko povedat ci jej poradit nejaku lopatu s 4,3 palcovym displayom alebo nieco mensie
@lucidiamond napises aj vobec naco ho chces?
@filus mam brat ako urazku? som hrdy vlastnik nokie n8 a som spokojny lepsi telefon som zatial nevidel (a to uz mi prslo prstami hodne telefonov ako desire hd alebo hd2)
@idiotproof takze suhlasis...to mi staci ono ani nezalezi na znacke telefonu ako na pouzitom OS...mne zase vyhovuje novy symbian...vela ludi na to sice nadava ale podla mna len preto ze mali staru 5800 ktora bola dost zabrzdena (ale inak fajn) a preto koli tomu odsudzuju aj novu verziu...uz sa tesim na N9 a meego
@lucidiamond tak nove, dobre a pekne...toho pekneho som sa bal pretoze viem ze vy baby kupujete len podla krasy...ak su toto tvoje poziadavky tak neviem naco ti je telefon za 500euro...to ti staci nejaky lacak za 150-200euro a wifi ma uz skoro kazdy priemerny telefon...
btw pozdravujem bratranca...taku kokotinu som uz davno nepocul pripojis sa na wifi a surfujes na nete zadarmo ci uz cez vstavany prehliadac alebo doinstalovany...
@lucidiamond nájdi si telefón ktorý sa ti páči a 99percent času je na pravej strane obrazovky napísané čo má/vie .. tam hľadaj "WiFi"
bolo to take blbe obdobie kedy ked vysla 5800 tak mala jedineho konkurenta a to iphone...android cihal tam niekde v uzadi a zrazu to vypuklo a nastalo s nim velke boom...vysplhal sa tak vysoko ze kym nokia stihla odpovedat novym symbianom tak vsetci presli na android a teraz to ma dost tazke...ale ani sa necudujem...telefony vyvija htc, se, lg, samsung a android pre nich robi google...nokia si robi vsetko sama a podla mna preto nestiha...zo zufalosti podpisali zmulu s microsoftom a uvidime co sa bude teraz diat...podla toho co som cital ma byt win phone 7 tak za dva roky tak genialny os ze potopi cely android...aspon teda podla tych veci co to odhaduju ci co...tak uvidime...mozno sa nokii podari zase napredovat s meegom..strasne sa tesim na tu N9..skoda ze ma byt az koncom roka..
Android má zase šťastie hlavne toho, koľko výrobkov ho používa a tým má aj priestor na nedokonalosti ktoré sa dajú riešiť jednoduchým updateom
... a myslím si že aj WM7 sa dobre uchytí a bude sa predávať
ale názor na iphone mám rovnaký
(inak vydis pripad Inikusiql aky su pouzivatelia iPhone-u)...
... tak ja som wm7 videl ale nezdál sa mi až tak strašný ..ale to by som to musel riadne vyskúšať ...aj tak urobím ked budem mať možnosť