blizia sa vianoce, a ja bi som chel nejake mobilne zariadenie, z ktoreho sa da volat, pocuvat hudba, pozerat videa a surfovat po nete. zaroven aby bolo male,maximalne prenosne. co je podla vas lepsie? mozte napisat aj ine,nielen v titulku spomenutich dvoc
Mohol by si nám najpr napísať medzi ktorými modelmi sa rozhoduješ , pretože HTCčie je veľmi veľa a z iPhonov o ktoré by si mal mať záujem sú len 2 a to 3G alebo 3Gs možno chceš aj 2G ale ten by som neodporúčal
ja mam asus p320 a radsej sa nevyjadrujem... strasne pomaly procesor a ramku zere vsetko co sa len da... a radsej som si mal zobrat mojho milacika stareho m530w ktori vyhorel... ale asi na vianoce si zoberem aj ten a budem mat dva smartphony... htc su zbytocne predrazene a onicom... a iphon nema podla mna dobru kompatibilitu skoro s nicim microsoftackym
@pentik preco 2g nie? no HTC tie vysie modeli co maju rozlisenie dyspleya aspon na urovny iPHONE. ( 480 krat 320 myslim ) a z apple medzi 3g a 3gs su ake rozdiely? ktori je praktickejsi? ktori je vyhodnejsi cenovo?
O HTC ti toho moc nepoviem , nikdy som ho nemal v ruke , viem o ňom len z časopisov a internetu ... skús google
O iPhone ti toho poviem viac pretože ho vlastním , nemenil by som ho za žiadny iný mobil , jediné mínus je bluetooth , ale vôbec mi to nevadí , zapíšem si názov pesničky , doma stiahnem a je , "touch" citlivosť sa len tak ľahko inému mobilu nevyrovná , je toho veľa ak sa chceš naň niečo spýtať napíš TS ...
Rozdieli medzi 3G a 3Gs sú nasledovné :
3G - nemá MMS , bluetooth , 2mpx foťák , vstavaná pamäť je od 8 do 16GB , nemá radio , slot na SD karty
3Gs - má MMS , bluetooth , 3mpx foťák , vstavaná pamäť od 8 do 32GB , väčšia operačná pamäť , nahrávanie videa , no stále mu chýba rádio , sloty , blesk , LED prisvietenie , to všetko a ešte viac mohlo byť aj na 3G , lenže potom by už nemali čo dať do 3Gs a daľším iPhonov , ktovie
Odporúčam ti navštíviť stránky www.fony.sk , www.magblog.sk ...
@Mayo no kedze teraz planuje aj samsung a lg vyrabat telefony s WM, dalej HTC tak teraz sa to zacne dost rozsirovat ... podla mna neskor WM predbehne v dostupnosti aplikacii aj iPhone a mozno sa vyrovna aj Symbianu
@Strejdabob a pred pár rokmi ani iPhone nebolo a teraz?
a každé nové WM je stále len WM
roztrieštenosť asi tak, že každý mobil má iný hardware, display, tlačidlá a ovládanie, bla-bla
no a to je najväčší problém WM, aj keď urobíš super aplikáciu, môže byť použiteľná reálne tak na 2-3% WM mobiloch.
Na iných môže byť nestabilná a chybová.
Prečo by som mal vyvíjať software, ktorý pravdepodobne nebude fungovať na inom, než mojom mobile a na jeho reálny chod treba optimalizovať desiatky hardwarových a systémových modelov? Človek, aby sa nečudoval, že aj kalkulačka app. bude potom stáť 10$.
Podľa mňa, rozšírenosť WM veľmi nepomôže, práveže to ešte zhorší.
@mayo mas pravdu... ale tie telefony sa cim dalej, tym viac ako keby "standardizuju" ... uz teraz vsetky nove telefony s WM sa vyrabaju s dotykovym displejom, aj ked je rozdiel v rozliseni... ale rozlisenie displeja by nemalo robit problem pri kompatibilite aplikacii, mozno pri hrach... ale skor to vidim takto, ze Samsung bude mat nejaky standard, HTC bude mat nejaky standard... a aplikacie sa budu delit na WM for Samsung a WM for HTC atd...
rofl najlepsie riesenie win mobile?..ty si asi robis srandu ..win mobile nebude mat na moj uzasny os x ani keby sa roztrhol..neviem sice ake htc si chces kupit ae ked porovnavam taky diamond s ktorym som mal moznost hrat sa cez vikend a moj ajfon tak mi az prislo smiesne ako ho mozu poniektory ludia nazyvat iphone killerom..ja by som svoj ajfonik nemenil za nic..uzasne sa ovlada,pojem dotykovy displej je tu na spravnom mieste prtze reaguje na kazdy jeden podnet,staci ked len jemnucko tuknem prstom a v pohode zareaguje, kdezto v htc som musel nieco stlacit aj viac krat a silnejsie,zdal sa mi omnoho pomalsi,ked som sa chcel dostat do nejakej apikacie alebo proste celkovo sa mi zdalo ze vsetko je robene obrovskou oklukou kdezto v ip mam vsetko pokope,tisice a tisice aplikacii v appstore takisto hovoria same za seba ..niekde som tu postrehol nieco o bluetoothe..staci ti jailbreak a stiahnut si zo cydie, za 5 ojra tusim, ibluetooth ..ja by som proste nemenil..takisto ako by som nemenil mac za klasicky comp s win ani ajfon by som nevymenil za ziaden mobil s win mobilom ...
iPhone jedine, Windows mobile je zlo a Symbian este vacsie. Android je celkom zaujimava vec, ale na iPhone je mrte aplikacii aj zadarmo, a to ovladanie len tak skoro nikto neprekona...
...samozrejme aj ja sa pridam ako vlastnik iPhone, aj ked iba najstarsieho modelu - 2G, 4 GB....
Ako spomenul @Pentik o citlivosti displeja - presnejsie ziadny iny telefon taky citlivy displej nema Je citlivy na teplo a nie na tlak (nepotrebujes ziadne pera a p*coviny), uzasny a krasny jemnucky obraz, ktory je jasny a ostry, 3Gs jedznoznacne ovela lepsi co sa tyka hardware... Myslim ze iPhone to vyhral, ale musis sa s nim naucit robit - jaibreak atd. Odporucam stranku www.iphone.cz ... tam si vyber forum, ktore je neuveritelne rozsiahle a tam som nasiel uplne vsetko.
@Bmxlares ked uz mas tresknut kokotinu, tak aspon napis preco... Dovody, skusenosti, duchaplny nazor na zaklade dokazov, nie na zaklade toho, ze to kazdy vravi v tvojej triede na ZS a chces byt oblubeny tak to tvrdis aj ty...
@Delpurr ... o IPhone som čital uz 5x ze vybuchla bateria na prehriatie .... naposledy v USA ..chalanovi vyletelo sklo s displeja do oka ... nevymyslam si to čital som to niekde na internete v novinkach .... a HTC je velmi krehky mobil kamarad ho mal ... raz si ho zabudol vo vrecku ... a rup a bolo po displeji
@25 tak ae urcite sa tam pisalo aj to, ze je to vynimocny pripad..to by ten typek musel byt na nom nonstop aspon 2 dni ..dajme tomu ja niekedy stravim aj cez 6-7hod surfovanim na nete a zatial sa mi este nestalo aby mi vybuchla baterka alebo sklo vybilo oko ..obcas sa trocha prehrieva,to ano ae je to v unosnej miere ..
@Bmxlares no jo, lenze si zabudol na jeden velmi dolezity fakt - stalo sa to v AMERIKE... tam sa stane vsetko, tam pristanu mimozemstania, tam davaju susit macky do mikrovlnky, tam je 6000 jadrovych hlavic, tam ked si ohrozeny mozes strielat...
@freedomko asus som okrem jedneho asi este poriadne nevydel. a ten co som vydel...mas pravdu..je dost slaby. myslim ten co predavaju v datarte. o inich som len pocul alebo vydel na nete, ale v reali nie. HTC je teraz dost...rozsirene. (xperia x1 sony ericsson je v skutocnosti HTC, len je vyrobeni a predaveny pre sonyericsson( dufam ze som spravne napisal nazou )
@pentik ale neviem ci 3g siet vyuzijem mimo netu, ja totis vobec nebudem volat, len sms.
no...vies..google my vyhody milion stranok z toho polka bude zavirenich preto sa radsej spitam tu ako hladat na google kde su rozne pochibne stranki tam. ( hlavne ked kuknem jednu, ta povie ze to a to je super, a kuknem druhuu a ta bude tvrdit pravy opak )
z tych rozdielou je premna jedine minus starsieho modelu, ze nema bth, ako pises. skoda. lebo cena bude asi aj dost rozdielna.
mam pc a som aj pocul o nejakich problemoch v synchronizacii a praci vo windowse a apple systemami. co je na tom pravdy? co sa tika rozsirenosti software- no..myslim ze horsie ako to je z softom na moj palmOS, to uz bit nemoze. aj WM aj Iphone OS maju viac aplikacii a veci ako palmi.
@Pentik iphone 2G nie je vobec pomalsi v porovnani s 3G. Oba maju cca 600Mhz procesor podtaktovany na okolo 400Mhz. Maju rovnaku RAM 128MB, rovnake rozlisenie atd. Rozdiely medzi nimi su konstrukcne vyhotovenie, 2G ma silnejsiu bateriu, 3G ma 3G a GPS modul. To je vsetko.
Jedinu vyhodu 3G oproti 2G vidim v tom, ze je na krajoch tensi a lepsie sa drzi v ruke. A ze ma 3G modul, tym padom mozes pouzivat aj datove aj hlasove sluzby sucasne. To je vsetko. aGPS ktore je v iphone je parodia na GPS, kto chce telefon s GPS tak jednoznacne HTC, pripadne HP, alebo ine zariadenia ktore maju silnejsi a hlavne rychlejsi modul a aj vacsiu softwarovu podporu. GPS softwaru na iphone ja malo, nehovoriac o tom, ze sa funkcionalitou WM softwaru nemoze rovnat ani z daleka.
@Nikeboy na to co si ty pisal ti uplne staci iPhone. Na multimedia je ako stvoreny, inak je to hnoj. Kym to nejailbreaknes tak to skoro nic nedokaze. Aplikacie na itunes su fajn, ale tie pouzitelnejsie nie su zadara. Kazdopadne aplikacie ktore naozaj rozsiria funkcionalitu su dostupne az po jailbreaknuti.
Mna najviac zarazilo, ze ako telefon nedokaze ani poriadne posielat SMSky. Defaultna aplikacia je fakt primitivna (ale pre americky trh asi idealna). Nepise ti pocet znakov, nechodia ti vypisi o doruceni (pokym explicitne pred kazdou sms nenapises sms kod, ktori ti to potvrdenie doruci), nemozes si vytvarat templaty, nemozes si smsky triedit do kategorii. Proste chyba tam zakladna funkcionalita.
Fotaky su lepsie v ktorejkolvek niekolkorocnej starej Nokii, alebo SE. A to po softwarovej aj hardwarovej stranke.
iPod je super tam sa nie je o com rozpisovat, jednoznacne best prehravac.
Spotlight like vyhladavanie je tiez genialne..
Bez jailbreaku si nezmenis temu.
Safari je sice rychly, ale zas tam chyba zakladna funkcionalita ako vyhladavanie v texte, ci screen lock. Dalsi problem je ten, ze zere cca 30-40MB z RAM co je dost. Ked ho aj vypnes, stale ostane bezat na pozadi (je to jedna z 4och aplikacii /phone, mail, safari, ipod/ ktore podporuju "multitasking"). Staci, ze si pustis za tym trosku narocnejsiu hru a uz to citis. Ak chces safari naozaj vypnut, tak bud tak ze restartnes telefon (co je neprakticke kedze sa startuje relativne dlho), alebo vypnes cez dostupne aplikacie (potrebujes jailbreak).
Mailova aplikacia a Calendar su OK.
Kontakty su trosku slabsie (nemoznost vytvarat si grupy a priradovat im zvonenia atd), ale vies to poriesit platenou aplikaciou z iTunes - Groups:drag and drop
Poznamky su uplne odveci, bez akejkolvek funkcionality, nahrada za ne - AwesomeNote.
Defaultne sa nedaju nahravat videa a bluetooth je nepouzitelny. Vies si sice kupit aplikaciu iBluetooth ktora aj funguje relativne dobre (bohuzial uz sa nevyvija), ale file struktura je uplne nekompatibilna. Ked chces niekomu poslat nejaky song, tak sa musis prehrabavat cez naozaj dementnu strukturu. A ked sa tam aj dostanes, tak ta cakaju nazvy pesniecik ako DBF02.mp3 S posielanim fotiek sa rozluc, su totiz ulozene v nejakom jablkovom proprietarnom formate
Zvonenia musia byt v nejakom apple formate a nesmu mat viac ako 40 sekund. Musis si ich manualne orezavat cez iTunes, alebo cez platene aplikacie, alebo si jednoducho tie zvonenia kupis. Custom zvonenia pre smsky sa nedaju robit. Mozes si len stiahnut uz hotove zvonenia z Cydie..
Homescreen (v iphone nazyvany Lock Sreen) je dost slabota. Okrem casu a toho kto ta prezvonil tam nevidis nic. Pri WM vidis pripomienky, udalosti v kalendary, pocasie atd.. Vies to sice poriesit aplikacou (uz neviem ako sa vola) ale vobec nepasuje do iphone GUI. Ja pouzivam aplikaciu Calendar Lock, ktora mi aspon ako tak zobrazuje udalosti v kalendary.
Ikonka pocasia sa nemeni podla aktualneho pocasia, musis si teda otvorit aplikaciu aby si zistil ako je vonku. Tiez sa to da riesit, cez Weather Icon.
Atd atd.. Ako vidis defaultne chyba iPhonu velmi velka zakladna funkcionalita. Na co mi je eno nuno youtube browser a tuti fruti multitouch, ked tam chybaju primitivnosti, ktore su v telefonoch uz roky?
Dokonca do nedavna tam nebol ani copy & paste a mmsky. Si mal vidiet tie nadsene pohlady na WWDC 2009, ked ohlasili super cool new feature mms
Synchronizacia cez itunes je pomala tak ako cely itunes (pod windowsom).
@Mayo na co su ti 3rd party aplikacie pod WM? Zvycajne tam byva vsetko co ti treba.
Zhrnutie: iPhone je pekna multimedialna hracka, no za velmi vela penazi mas velmi malo muziky (bavime sa o out of box experience).
@Delpurr iPhone je dokonca citlivý aj na "rožok" , stačí ho ohriať a ideš ... chystám sa do jailbreku lebo už mi lezu na nervy tie "lite" sračky ...
@Tommyhot Hej hej máš pravdu , ale nechápem potom ten cenový rozdiel , to 3G je až také drahé ? , alebo sme si skôri platili za tú reklamu atď. , ale oplatilo sa
@Pentik v amerike je cenovy rozdiel koli tomu, ze sa tam at&t snazi vypredat starsie kusy (cize cena 2G klesla a 3G sa zacal predavat za staru cenu 2G) aby sa zacali predavat tie novsie. Tu na slovensku cenu 3G udrzali (ta cena je sama o sebe dost vysoka) a 3GS zdvihli to je kapitalizmus co?
Kazdopadne tie ceny su prehnane a nechapem preco. Z ameriky sa clo na elektroniku neplati a operatori maju urcite pri vacsom odbere zlavy.
Mal som HD2 od novembra 2009.mozem povedat ze je to celkom dobre zariadenie a z uvdu som bol z neho nadseny,zazil som problemy s SMS a tot vnimam ako problem,komunikacne zariadeniemusi predovsetkym sluzit na komunikaciu.definitivne ma nastvalo ze oficialny upgrade rom som si nemohol stiahnut,myslim si ,ze telefon v cenovej hladine nad 500 eur by mal mat zabezpecenu plnu a prioritnu podporu a toto ma znacne sklamalo.toto je dovod,preco migrujemod buduceho mesiaca k iPhonu a pravdu povediac do buducna sa neplanujem k HTC vratit
@23 mojko ty si hlavickou do stromu narazil? Android ZVALCOVAL iPhone-y. Je lepsi, rychlejsi, aplikacie su na slovensku len zadarmo, na plne vyuzitie nepotrebujes jailbreak, ma milion roznych nadstavb (napr. Htc sense), atd., atd.
@36 kup si android, povedzme xperiu x12 ktora ma vyjst. Len urcite nechod do symbianu (to maju nokie) nechod do bady (samsung wawe) nechod do win mobile (htc hd2).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
@seagull1 okej, dakujem
@pentik preco 2g nie? no HTC tie vysie modeli co maju rozlisenie dyspleya aspon na urovny iPHONE. ( 480 krat 320 myslim ) a z apple medzi 3g a 3gs su ake rozdiely? ktori je praktickejsi? ktori je vyhodnejsi cenovo?
O HTC ti toho moc nepoviem , nikdy som ho nemal v ruke , viem o ňom len z časopisov a internetu ... skús google
O iPhone ti toho poviem viac pretože ho vlastním , nemenil by som ho za žiadny iný mobil , jediné mínus je bluetooth , ale vôbec mi to nevadí , zapíšem si názov pesničky , doma stiahnem a je , "touch" citlivosť sa len tak ľahko inému mobilu nevyrovná , je toho veľa ak sa chceš naň niečo spýtať napíš TS ...
Rozdieli medzi 3G a 3Gs sú nasledovné :
3G - nemá MMS , bluetooth , 2mpx foťák , vstavaná pamäť je od 8 do 16GB , nemá radio , slot na SD karty
3Gs - má MMS , bluetooth , 3mpx foťák , vstavaná pamäť od 8 do 32GB , väčšia operačná pamäť , nahrávanie videa , no stále mu chýba rádio , sloty , blesk , LED prisvietenie , to všetko a ešte viac mohlo byť aj na 3G , lenže potom by už nemali čo dať do 3Gs a daľším iPhonov , ktovie
Odporúčam ti navštíviť stránky www.fony.sk , www.magblog.sk ...
@Freedomko Akú kompatibiliti máš na mysli ?
"hlavne z hladiska velkeho mnostva dostupneho software." Sranduješ?
iPhone je na tom softwarovo oveľa lepšie a dostupnejšie.
Mal som windows mobile a je to katastrofa, hahaha
Zlé, pomalé, nestabilné a zohnať niektoré aplikácie je peklo.
Na iPhone sa chystám o mesiac a niečo, končí mi paušál, tak určite do toho idem.
Plus mám mac, tak nieje o čom, WM nehrozí.
a iPhone za tie 2 roky trhlo pred WM o dosť než poriadny kus
prečo by sa to malo teda vyrovnať?
Hlavne, keď si zoberieme hardwarovú roztrieštenosť WM a praktickú nemožnosť vyrobiť aplikáciu pre každý WM telefón
ako myslis tu HW roztriestenost?
a každé nové WM je stále len WM
roztrieštenosť asi tak, že každý mobil má iný hardware, display, tlačidlá a ovládanie, bla-bla
no a to je najväčší problém WM, aj keď urobíš super aplikáciu, môže byť použiteľná reálne tak na 2-3% WM mobiloch.
Na iných môže byť nestabilná a chybová.
Prečo by som mal vyvíjať software, ktorý pravdepodobne nebude fungovať na inom, než mojom mobile a na jeho reálny chod treba optimalizovať desiatky hardwarových a systémových modelov? Človek, aby sa nečudoval, že aj kalkulačka app. bude potom stáť 10$.
Podľa mňa, rozšírenosť WM veľmi nepomôže, práveže to ešte zhorší.
stále budú desiatky kombinácií
Zatiaľ ho má len 02.
Ako spomenul @Pentik o citlivosti displeja - presnejsie ziadny iny telefon taky citlivy displej nema Je citlivy na teplo a nie na tlak (nepotrebujes ziadne pera a p*coviny), uzasny a krasny jemnucky obraz, ktory je jasny a ostry, 3Gs jedznoznacne ovela lepsi co sa tyka hardware... Myslim ze iPhone to vyhral, ale musis sa s nim naucit robit - jaibreak atd. Odporucam stranku www.iphone.cz ... tam si vyber forum, ktore je neuveritelne rozsiahle a tam som nasiel uplne vsetko.
@Bmxlares ked uz mas tresknut kokotinu, tak aspon napis preco... Dovody, skusenosti, duchaplny nazor na zaklade dokazov, nie na zaklade toho, ze to kazdy vravi v tvojej triede na ZS a chces byt oblubeny tak to tvrdis aj ty...
@pentik ale neviem ci 3g siet vyuzijem mimo netu, ja totis vobec nebudem volat, len sms.
no...vies..google my vyhody milion stranok z toho polka bude zavirenich preto sa radsej spitam tu ako hladat na google kde su rozne pochibne stranki tam. ( hlavne ked kuknem jednu, ta povie ze to a to je super, a kuknem druhuu a ta bude tvrdit pravy opak )
z tych rozdielou je premna jedine minus starsieho modelu, ze nema bth, ako pises. skoda. lebo cena bude asi aj dost rozdielna.
mam pc a som aj pocul o nejakich problemoch v synchronizacii a praci vo windowse a apple systemami. co je na tom pravdy? co sa tika rozsirenosti software- no..myslim ze horsie ako to je z softom na moj palmOS, to uz bit nemoze. aj WM aj Iphone OS maju viac aplikacii a veci ako palmi.
Jedinu vyhodu 3G oproti 2G vidim v tom, ze je na krajoch tensi a lepsie sa drzi v ruke. A ze ma 3G modul, tym padom mozes pouzivat aj datove aj hlasove sluzby sucasne. To je vsetko. aGPS ktore je v iphone je parodia na GPS, kto chce telefon s GPS tak jednoznacne HTC, pripadne HP, alebo ine zariadenia ktore maju silnejsi a hlavne rychlejsi modul a aj vacsiu softwarovu podporu. GPS softwaru na iphone ja malo, nehovoriac o tom, ze sa funkcionalitou WM softwaru nemoze rovnat ani z daleka.
@Nikeboy na to co si ty pisal ti uplne staci iPhone. Na multimedia je ako stvoreny, inak je to hnoj. Kym to nejailbreaknes tak to skoro nic nedokaze. Aplikacie na itunes su fajn, ale tie pouzitelnejsie nie su zadara. Kazdopadne aplikacie ktore naozaj rozsiria funkcionalitu su dostupne az po jailbreaknuti.
Mna najviac zarazilo, ze ako telefon nedokaze ani poriadne posielat SMSky. Defaultna aplikacia je fakt primitivna (ale pre americky trh asi idealna). Nepise ti pocet znakov, nechodia ti vypisi o doruceni (pokym explicitne pred kazdou sms nenapises sms kod, ktori ti to potvrdenie doruci), nemozes si vytvarat templaty, nemozes si smsky triedit do kategorii. Proste chyba tam zakladna funkcionalita.
Fotaky su lepsie v ktorejkolvek niekolkorocnej starej Nokii, alebo SE. A to po softwarovej aj hardwarovej stranke.
iPod je super tam sa nie je o com rozpisovat, jednoznacne best prehravac.
Spotlight like vyhladavanie je tiez genialne..
Bez jailbreaku si nezmenis temu.
Safari je sice rychly, ale zas tam chyba zakladna funkcionalita ako vyhladavanie v texte, ci screen lock. Dalsi problem je ten, ze zere cca 30-40MB z RAM co je dost. Ked ho aj vypnes, stale ostane bezat na pozadi (je to jedna z 4och aplikacii /phone, mail, safari, ipod/ ktore podporuju "multitasking"). Staci, ze si pustis za tym trosku narocnejsiu hru a uz to citis. Ak chces safari naozaj vypnut, tak bud tak ze restartnes telefon (co je neprakticke kedze sa startuje relativne dlho), alebo vypnes cez dostupne aplikacie (potrebujes jailbreak).
Mailova aplikacia a Calendar su OK.
Kontakty su trosku slabsie (nemoznost vytvarat si grupy a priradovat im zvonenia atd), ale vies to poriesit platenou aplikaciou z iTunes - Groups:drag and drop
Poznamky su uplne odveci, bez akejkolvek funkcionality, nahrada za ne - AwesomeNote.
Defaultne sa nedaju nahravat videa a bluetooth je nepouzitelny. Vies si sice kupit aplikaciu iBluetooth ktora aj funguje relativne dobre (bohuzial uz sa nevyvija), ale file struktura je uplne nekompatibilna. Ked chces niekomu poslat nejaky song, tak sa musis prehrabavat cez naozaj dementnu strukturu. A ked sa tam aj dostanes, tak ta cakaju nazvy pesniecik ako DBF02.mp3 S posielanim fotiek sa rozluc, su totiz ulozene v nejakom jablkovom proprietarnom formate
Zvonenia musia byt v nejakom apple formate a nesmu mat viac ako 40 sekund. Musis si ich manualne orezavat cez iTunes, alebo cez platene aplikacie, alebo si jednoducho tie zvonenia kupis. Custom zvonenia pre smsky sa nedaju robit. Mozes si len stiahnut uz hotove zvonenia z Cydie..
Homescreen (v iphone nazyvany Lock Sreen) je dost slabota. Okrem casu a toho kto ta prezvonil tam nevidis nic. Pri WM vidis pripomienky, udalosti v kalendary, pocasie atd.. Vies to sice poriesit aplikacou (uz neviem ako sa vola) ale vobec nepasuje do iphone GUI. Ja pouzivam aplikaciu Calendar Lock, ktora mi aspon ako tak zobrazuje udalosti v kalendary.
Ikonka pocasia sa nemeni podla aktualneho pocasia, musis si teda otvorit aplikaciu aby si zistil ako je vonku. Tiez sa to da riesit, cez Weather Icon.
Atd atd.. Ako vidis defaultne chyba iPhonu velmi velka zakladna funkcionalita. Na co mi je eno nuno youtube browser a tuti fruti multitouch, ked tam chybaju primitivnosti, ktore su v telefonoch uz roky?
Dokonca do nedavna tam nebol ani copy & paste a mmsky. Si mal vidiet tie nadsene pohlady na WWDC 2009, ked ohlasili super cool new feature mms
Synchronizacia cez itunes je pomala tak ako cely itunes (pod windowsom).
@Mayo na co su ti 3rd party aplikacie pod WM? Zvycajne tam byva vsetko co ti treba.
Zhrnutie: iPhone je pekna multimedialna hracka, no za velmi vela penazi mas velmi malo muziky (bavime sa o out of box experience).
@Tommyhot Hej hej máš pravdu , ale nechápem potom ten cenový rozdiel , to 3G je až také drahé ? , alebo sme si skôri platili za tú reklamu atď. , ale oplatilo sa
Kazdopadne tie ceny su prehnane a nechapem preco. Z ameriky sa clo na elektroniku neplati a operatori maju urcite pri vacsom odbere zlavy.