Ja osobne teraz vlastnim telefon so zabudovanymi 8 gb + mam 8gb pametovu kartu a som maximalne v pohode... Akurat aplikacie nejde presunut na SDkartu takze som skromna.
Hry nepotrebujem, mam len bezne aplikacie (google disk, gmail, fb, insta, google calendar, ....)
Hudby vela nemam, fotografir pravidelne presuvam na pevny disk.
Myslite, ze by som si teda so 16 gb verziou vystacila??
Dakujem za rady od uzivatelov ocenim osobne skusenosti
z toho čo si napísala si myslím že 16 gb by ti v pohode stačilo ... ja osm osobne išiel do 64 gb modelu a nesťažujem sa, ešte 30 giga mám volných a to mám dosť aplikácií, videí a fotiek ... a podobne ... čital som recenzie kde radili ludom nekupovať 16 gb pretože je to fakt málo, ale až si dokážeš vystačiť s 8 a pravidelne presúvaš fotky a videá do pc tak si mylsim že nie je problem ..
aj keď, väčšia pamäť je investicia do buducnosti a do možnosti (čo ak, .. je lepšie mať viac ako menej) a podobne ...
tu už sa musiš sama rozhodnuť, ja som radšej zvolil tú strednú cestu a nelutujem, pretože to bolo také rozhodnutie ktoré nebolo až tak finančne znásilnené a ani tým že by som si musel každý megabajt strážiť
Mám 64GB verziu, mala som predtým Huawei a 8GB v mobil + 32GB kartu a bolo mi to na hovno kedže sa tam nedali presúvať aplikácie, každú chvíľu som musela nejakú vymazať, aby som stiahla inú som si povedala, že sa nebudem obmedzovať, tak si radšej priplatím a budem mať viac miesta a nebudem musieť stále riešiť miesto... mám ho síce len 2 mesiace, ale zatiaľ som velice spokojná zaplnených mám asi síce 40GB, lebo furt niečo fotím a mám tam 60 aplikáciíí ale mobil je na používanie dnes a nielen na volanie takže tak.... a je fajn pocit mať rezervu 20GB ešte
mal som 16GB, a posledný rok mi to bolo dosť málo, musel som mazať fotky (uploadovať na cloud), vymazávať playlisty zo Spotify (resp. meniť, ktoré mám a ktoré nemám offline). radšej 32GB by som mal v tvojom prípade (lebo ten telefón budeš mať 2-3-4 roky, a dát budeš mať viac a viac)
Juuuj,dakujem vam velmi Z vasich odpovedi mi vychadza teraz, ze mensiu pamet by som mohla casom lutovat, ledze vsetky aplikacie idu stale hore...
A teda budem sa snazit toho dostat z telefonu co najviac, tak ako to robim aj teraz a riesim cez neho vela vela veci aj do prace.
Jedine teda v com je problem, je ze SE je bud 16 alebo 64 co uz naozaj prilis si myslim a uz teraz som sa hecla ze zainvestujem namiesto 5S do SE co je teda fakt vela penazi... V zivote som si nemyslela ze JA budem ochotna tolko za mobil zaplatit. A za verziu 64gb si teda este aj priplatim 70eur,co sa zda ako nic, ale nie pri uz aj tak celkom vysokej cene.
no SE by som nekupovala s menšou pamäťou, on ešte bude dostávať istý časť updates na iOS, má foťák, ktorý robí asi väčšie fotky a tak, obávam sa, že tam by sa tých 16GB minulo rýchlo... ja ak sa mi podarí mať veľa peňazí v blízkej dobe tiež ho mám v pláne, ale 16GB si kupovať nebudem. mám iPod touch 5th 32GB a nemám ho plný, ale mám tam asi len 300 skladieb a veľmi málo aplikácii a 16 by mi nestačilo...
ja som mala prvy 16 a vtedy mi to prislo pohodke, i ked mi potom uz zacalo pisat, ze mam skoro plne ale teraz mam 64 a uz si neviem ani len predstavit mam menej..
128.. ked na to nemas tak 64.. Menej by som uz nechcel. A ti co pisu ze staci 16GB ... Ale u fcking kidding me?? Si kupite telefon o par stovak drahsi a budete obmedzeni na posratych 16GB? wtf?
ja mam 16ku SE a staci mi akoze. nie som moc narocna na pamat. ovsem ale keby si mam kupovat dalsi, tak si asi kupim s vacsou pamatou, predsalen z tych 16gb je realne vyuzitelnych len 11 ci kolko na druhej strane ma to nuti si drzat v tom mobile poriadok a premazavat kktiny. songov tam mam mozno tak 20, lebo inak cisto na hudbu mam ipod. strasna skoda ze SEcko nespravili 32gb, to by bola myslim zlata stredna cesta :/
Záleží od jednotlivca-mobilu. Ak si bežná užívateľka, bude stačiť základná verzia. Problém je s miestom a zároveň RAMkou na nízkom čísle. Tvoj fotoaparát môže produkovať súbory vo vysokej kvalite, prehliadanie internetu sťahuje cookies a dáta, ktoré zaručujú rýchlejšie prehliadanie, sťahuje dočasné súbory napríklad pri prehliadaní videí, ktoré sa občas nemusia sami od seba vymazať, preto niektoré mobily ponúkajú čistenie miesta. Ukladanie hier, galérie, ikony na pozadí, všetko čo si pridáš, prehliadaš, aj kontakty sú dačo. Ak si čisto na jednoduchom využití mobilu a nepoužívaš ho celý deň na všelijaké hlúposti, stačí 16GB. A špeciálne tieto neSD mobily sú predražené, 70€ za 64 GB oproti 16GB je moc. Za 35€ by som to kúpil. A celkovo mi jabĺčka nechutia, nechápem, čo na nich toľko ľudí vidí, a hlavne na Slovensku, však sú najdrahšie, to je v móde kupovať drahé veci a frajeriť pred každým, pritom konkurencia nielenže ponúka lacnejšie a výkonnejšie mobily, aj dobré fotoaparáty, aj veľa miesta, aj pekný dizajn. Žijúci v zahraničí chápem, ľuďom tu nezáleží na hodnote peňazí, ale na Slovensku, čo všetci plačú, že majú 450€ mesačne a ide si kúpiť drahý mobil aj keby nemá čo jesť. Nehnevaj sa, ale toto mi proste nesedí. Čisté frajerenie sa, nevravím, keby si kúpiš super mobil za veľa peňazí, ale iPhone SE?
Len pre zaujímavosť, na Alze stojí 16GB 420€, 64GB 470€
Dám ti dobré tipy:
Sony Xperia Z5 Compact 440€: 4,6", vode-odolný, 8-jadrový procesor, SD, 32GB miesta, 23MP fotoaparát, hlasné stereo reproduktory, FM rádio, vyššia výdrž batérie.
Samsung Galaxy A5 2016 300€: 5,2", SD, optická stabilizácia obrazu, FM rádio, vyššia výdrž batérie
Samsung Galaxy S4 280€: 5", dual video-nahrávanie, hlasnejší reproduktor, rovnaká výdrž batérie
Huawei P9 Lite 260€: 5,2", 8-jadrový procesor, FM rádio, veľmi hlasný reproduktor, vyššia výdrž batérie
Potom je zopár dobrých mobilov pod 200€, ale tie už pravdepodobne neponúkajú veľa.
@savvym kaaaamo, som strasne vdacna za tych 14 ludi pred tebou, co o cene anilen necekli a neriesili nic typu "predrazeny ajlajf, len aby som bola cool" a "aj lepsie mobily su a za menej".
Ja toto vsetko viem a ver mi ze absolutne nepotrpim na znackovych predrazenych veciach a telefony dokonca ani nemenim kazde dva roky, mam ich o dost dlhsie. Iba som chcela pocut nazory uzivatelov na velkost.
Ty mas alebo si uz mal niekedy iphone?
Samsung mi nevonia - nepaci sa mi rozhranie
Sony mam teraz, sice nizsiu radu ale som z neho zufala dost
Rozmyslala som nad Honorom, je pekny a vela mi ponukne...
Lenze mam v sebe nieco,co potrebujem uhasit a nedam si pokoj skratka kym iphone aspon raz neskusim a nezazijem si co to je mat aj nieco ine nez android v ruke
Nepozrel blbo, pozri na Alzu. Je to na tebe, nenútim ťa kupovať, ani jesť čo ti nechutí. IPhone som nemal, no veľa ľudí okolo mňa ho používa, nesťažujú si, ale mne napríklad vadí jeho batéria a proste tá cena najviac. @tancu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Hry nepotrebujem, mam len bezne aplikacie (google disk, gmail, fb, insta, google calendar, ....)
Hudby vela nemam, fotografir pravidelne presuvam na pevny disk.
Myslite, ze by som si teda so 16 gb verziou vystacila??
Dakujem za rady od uzivatelov ocenim osobne skusenosti
aj keď, väčšia pamäť je investicia do buducnosti a do možnosti (čo ak, .. je lepšie mať viac ako menej) a podobne ...
tu už sa musiš sama rozhodnuť, ja som radšej zvolil tú strednú cestu a nelutujem, pretože to bolo také rozhodnutie ktoré nebolo až tak finančne znásilnené a ani tým že by som si musel každý megabajt strážiť
A teda budem sa snazit toho dostat z telefonu co najviac, tak ako to robim aj teraz a riesim cez neho vela vela veci aj do prace.
Jedine teda v com je problem, je ze SE je bud 16 alebo 64 co uz naozaj prilis si myslim a uz teraz som sa hecla ze zainvestujem namiesto 5S do SE co je teda fakt vela penazi... V zivote som si nemyslela ze JA budem ochotna tolko za mobil zaplatit. A za verziu 64gb si teda este aj priplatim 70eur,co sa zda ako nic, ale nie pri uz aj tak celkom vysokej cene.
@Tomas @Alysia @Melancholik @sveter @kosmiklove
Len pre zaujímavosť, na Alze stojí 16GB 420€, 64GB 470€
Dám ti dobré tipy:
Sony Xperia Z5 Compact 440€: 4,6", vode-odolný, 8-jadrový procesor, SD, 32GB miesta, 23MP fotoaparát, hlasné stereo reproduktory, FM rádio, vyššia výdrž batérie.
Samsung Galaxy A5 2016 300€: 5,2", SD, optická stabilizácia obrazu, FM rádio, vyššia výdrž batérie
Samsung Galaxy S4 280€: 5", dual video-nahrávanie, hlasnejší reproduktor, rovnaká výdrž batérie
Huawei P9 Lite 260€: 5,2", 8-jadrový procesor, FM rádio, veľmi hlasný reproduktor, vyššia výdrž batérie
Potom je zopár dobrých mobilov pod 200€, ale tie už pravdepodobne neponúkajú veľa.
Ja toto vsetko viem a ver mi ze absolutne nepotrpim na znackovych predrazenych veciach a telefony dokonca ani nemenim kazde dva roky, mam ich o dost dlhsie. Iba som chcela pocut nazory uzivatelov na velkost.
Ty mas alebo si uz mal niekedy iphone?
Samsung mi nevonia - nepaci sa mi rozhranie
Sony mam teraz, sice nizsiu radu ale som z neho zufala dost
Rozmyslala som nad Honorom, je pekny a vela mi ponukne...
Lenze mam v sebe nieco,co potrebujem uhasit a nedam si pokoj skratka kym iphone aspon raz neskusim a nezazijem si co to je mat aj nieco ine nez android v ruke
A tie ceny sisi pozrel trosku blbo
» imgur.com/wb6KkNM...