@marek2031 ale normalne na tom môžeš mať električenku.. a nechápem ako to myslíš že neplatným?? iba nemôžeš využívať tie zľavy.. čo sú akože fakt "mega" zľavy
@lenkaska1 ja som myslela, ze ked si to na zaciatku semestra nepredlzis, tak to tiez nefunguje ako napr na ZSSR alebo tiez tie elektricenky. Ale tak funguje to ?
@lenkaska1 Lenže, ak je vysokoškoláčka, tak má ISIC s čipom, na ktorý si dobíja peniaze a za ne sa napr. stravuje, je to taká tvoja kreditka , akurát si musíš dať každý rok obnoviť ten ISIC, kde ti vzadu nalepia takú nálepku, inak je neplatný tuším sa to vola prolognácia a keď to nemáš, tak nemáš ani platný ISIC a ani nárok na zľavy (čiže nemôžeš cestovať za polovicu)
@19martina19 neviem ale koncom augusta som si kupovala novy isic, lebo ten stary sa mi pokazil..a oni mi idioti dali naň známku len do 9/2012.. takže za to som zacvakala 11e! a hneď ti poviem tento rok, či mi naň ide dať električenka.. ale som o tom presvedčená, že pôjde!
@marek2031 veď práve.. je tam čip. a keď ideš vlakom, tak sprievodca si ten isic priloži k tej svojej čítačke.. a nemusíš mať žiadnu pojebanú nálepku... a aj električenka mi na to pôjde.. a aj odkliknúť v škole.
@19martina19 Pokiaľ mám správne informácie, tak keď ideš napr. vlakom vypýtaš si študentský, alebo polovičný, alebo ako sa to pýta, a potom, keď ta bude revízor kontrolovať, tak mu spolu s lístkom musíš dať aj ISIC na kontrolu, on má ten prístroj a tam mu to ukáže, a ISIC musíš ho mať platný
@lenkaska1 Ono to nespočíva len v tej nálepke , tá nálepka je akurát vizuálny znak , keby to bolo tak, ako píšeš ty, tak potom by mohli študenti VŠ cestovať na polovičný lístok aj dávno, po ukončení štúdia . Teta pri pokladni ti vydá polovičný, jej je to jedno, ale ujo revízor, keď mu ukáže, že ho máš neplatný, tak bude nahnevaný!
@marek2031 dobre, v poriadku.. možno to tak je.. ale nerozumiem, ako môže tá nalepka ovplyvniť ten čip chápeš ma?? veď keď si isic priložíš k tomu terminalu (aj keď si nekupim znamku) tak ako vie že ju nemam kupenu ten teraminal? chápeš ma?
@lenkaska1 cenovo je rozdiel medzi isic classic (ak nie si študent VŠ) a medzi univerzitným, ktorý obsaahuje aj čip na identifikáciu takže teraz neviem či študuješ na VŠ.
však to ma nahnevalo, že keď som si kupovala novy isic v auguste, kludne som mohla ešte počkať a až v septrembri kupit novy s nouvou nalepkou.. lebo oni kkti mi dali iba do 9/12
@marek2031 však práve toto mi nešlo do hlavy ale aj tak to vyskúšam, či to pôjde.,. možno je to celé jeden veľký o*eb
@lenkaska1 nie je nálepka ako nálepka, na TUKE pred 2 rokmi dávali dva druhy nálepok, jednu za neviem koľko eur so zľavami do martinusu, mekáču a neviem kde všade a jednu zadarmo s tým, že je bez zliav (ale samozrejme zlavy na MHD, SAD a železnice tam sú)
nalepka nerozhoduje, rozhoduje, aky udaj mas v cipe a ci ti plati, ale ked ti daju novy isic, automaticky ti plati a mozes si tam dat studentsku elektricenku... na zaciatku kazdeho skolskeho roka si ho musis prilozit k terminalu, kde sa ti obnovi platnost cipu. nalepku mas len na zlavy, ale v niektorych skolach si ju musis povinne kazdy rok kupovat (aj ked je v podstate na nic, kedze tie zlavy nie su az take uzasne)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
čo nám ju dajú až v septembri -.-
však to ma nahnevalo, že keď som si kupovala novy isic v auguste, kludne som mohla ešte počkať a až v septrembri kupit novy s nouvou nalepkou.. lebo oni kkti mi dali iba do 9/12
@marek2031 však práve toto mi nešlo do hlavy ale aj tak to vyskúšam, či to pôjde.,. možno je to celé jeden veľký o*eb
toto som nasla na stranke isicu
• v SAD a MHD je potrebné dať si svoj Preukaz žiaka ISIC/EURO
nie. potrebuješ ju. musíš ho mať platný. včera ma tak poslali preč-.-