Ahojte všetci viete mi niekto povedať, ako to je s kúpou električenky na ISIC? Stačí, že ho mám aktivovaný na školskom termináli, alebo musím sa ešte niekam trepať na Dopravný podnik ho aktivovať?
podľa toho v akom meste.. ale všade by to malo byť tak že musíš ísť aj na dopravný podnik a tam si to tiež nejako aktivovať, a teda ak chceš električenku tak si ju aj zaplatiť
ja napr v Bratislave jazdím na polovičné lístky a isic aktivovať nemusím (stačí v škole), ale SAD Zvolen ma tak nenechá a chodím na celé lístky, keďže ho nemám aktivovaný..
@aprilynne mysela som bratislavskú MHD no, vzhladom na to, že budem cestovať každý deň, bolo by to asi dosť otravné si vždy kupovať pred každou jazdou lístky a to nehovorím o označovaní v prepchatom autobuse alebo električke ale ďakujem za info
nevieš náhodou, alebo niekto, či sa to dá aktivovať aj v predajni DPB pri hlavnej stanici? alebo musím ísť až na Olejkársku ul.?
ISIC nám na SŠ aktivovali vždy v škole. Na VŠ sme ho dostali na zápise a pred odchodom si každý aktivoval čipovú časť karty. Bol tam taký prístroj ku ktorumu ju trebalo priložiť tak na 5-10 sekund... ale isiel tak ze aktivoval tak 5-10 kariet, a potom nešiel tak 10 min minimalne
Karta je proste aktivovana a už si na ňu len kúpim predplatný, keď mi začne šk.rok.
"Pre úspešné využitie elektronicky kontrolovaných zliav je veľmi dôležité, aby škola, ktorá vydá preukaz alebo známku ISIC, nás o tom včas informovala. My to obratom nahráme do databázy a od toho momentu je možné využívať aj elektronicky kontrolované zľavy."
Teda ked tam mas tu znamku na dany sk. rok a isic vam rozdali, tak uz je platny mozes si kupit elektricenku. V DPB sa možeš pýtať všetko čo len chceš ak maš pochybnosti, alebo si prečitaj stranku ISIC.sk alebo Studenskypreukaz.sk či tam nenajdeš odpoveď.
jasné, aj na hlavnej sa dá, aj pod mostom SNP aj v podchode na Hodžovom.. môžeš si kúpiť buď električenku (3 mesiace = 36 eur) alebo to čo zaviedli teraz od septembra, nejaky kreditový lístok- že prikladáš len kartu a ťukneš si na strojčeku aký lístok si kupuješ- všetko nájdeš na stránke dpb.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
ja napr v Bratislave jazdím na polovičné lístky a isic aktivovať nemusím (stačí v škole), ale SAD Zvolen ma tak nenechá a chodím na celé lístky, keďže ho nemám aktivovaný..
nevieš náhodou, alebo niekto, či sa to dá aktivovať aj v predajni DPB pri hlavnej stanici? alebo musím ísť až na Olejkársku ul.?
Karta je proste aktivovana a už si na ňu len kúpim predplatný, keď mi začne šk.rok.
"Pre úspešné využitie elektronicky kontrolovaných zliav je veľmi dôležité, aby škola, ktorá vydá preukaz alebo známku ISIC, nás o tom včas informovala. My to obratom nahráme do databázy a od toho momentu je možné využívať aj elektronicky kontrolované zľavy."
Teda ked tam mas tu znamku na dany sk. rok a isic vam rozdali, tak uz je platny mozes si kupit elektricenku. V DPB sa možeš pýtať všetko čo len chceš ak maš pochybnosti, alebo si prečitaj stranku ISIC.sk alebo Studenskypreukaz.sk či tam nenajdeš odpoveď.