Karta ISIC, podľa ich stránok by sa mi oplatila, ale kto by si na prezentovanie svojho produktu zvolil kritiku, že? Tak máte alebo mali ste niekedy tú kartu? Oplatila sa?
@kikushenka - v croppe je zľava len na Euro26 nie?
ale inak sa karta určite oplatí, najčastejšie využívam zľavy na knihy (Martinus, Panta Rhei), ale použil som ju už aj na handry, v McDonalds atď. ale smerodajná je pre mňa dopravná časť
Vyuzivam ju miesto cipovej karty v MHD a rovnako vyuzivam zlavu aj pri cestach vlakom, ci medzimestkymi busmi. Rovnako ho pouzivam na studentslive.sk kde si mozem stiahnut zadarmo Microsoft produkty. Inak neviem o ziadnych inych zlavach.
@mousisitka isic ma v sebe zabudovany chip, takze je otazka zle polozena ale oplati sa viac isic, kedze ho vyuzijes ako vo vlakoch tak aj v busoch.. naproti tomu ak by si chcela mat zlavu bez isicu, tak by si si musela vybavovat karty zvlast pre medzimestke busy, mhd a vlaky (resp na slovensku neviem o ziadnej jednotnej karte)
@kevin hej mas pravdu, ja som myslel, ze sa tu bavime o univerzitnom ISICu (i ked pocul som, ze niektore univerzity vybavuju aj ISICy bez cipu a v takom pripade v nich nevidim ziadne vyuzitie)
@mousisitka ak mas moznost kupit si ISIC bez cipu, tak sa pri platbe len preukazes kartou a platis studentsky listok (cize "polovicny"). Pripadne si mozes kupit kredit a tam mozes mat este vacsie zlavy, to uz zalezi od konkretneho dopravcu.. Ale v zasade sa vyuziva pre kupu studentskych listkov, cize polovicnych...
ISIC kartu dostane študent každej vysokej školy v prvom ročníku. Každý rok si svoju kartu obnovuješ prostredníctvom známky (odporúčam ISIC, nie NO ISIC , na NO ISIC nemáte zľavy). Využívam ju všade - má v sebe čip, vďaka ktorému môžeš mať veľa vecí na 1 karte (obedy v škole, preukaz v knižnici - školskej, vedeckej, v MHD, SAD ...). Karta je platná iba ak je elektronicky predĺžená (hlavne v doprave a knižniciach) - a na to zväčša musíš byť študentom VŠ.
Dobrá je však aj karta EURO 26 ak nie si študentom VŠ a chceš zľavy... poplatky sú podobné.
my ISIC mať musíme, ale na Slovensku mi je na hovno, medzinárodná ISIC karta totiž tak nejak na Slovensku na vlaky a na busy napríklad proste NEPLATÍ, pretože ju mám českú...ergo mám plný zadok dodatočných kartičiek na vlaky a busy, pretože Slovenskému cestovaniu sa české ajsíky nelúbia...
a slovenský ISIC neplatí na českých vlakových dráhach..ale v busoch platí
a je to fajn.. zlavy vyuzivam skoro vsade, cestujem bud CR-SR alebo po CR, takisto ked nakupujem knihy, sice mi odrataju nejaku malu sumu, napriklad 50kč ale aj to je fajn plus vyuzivam to na rozne vstupy, či už muzea, vystavy..proste vsetko..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
» students.autodesk.com/...
» www.dreamspark.com/...
ale inak sa karta určite oplatí, najčastejšie využívam zľavy na knihy (Martinus, Panta Rhei), ale použil som ju už aj na handry, v McDonalds atď. ale smerodajná je pre mňa dopravná časť
POZOR! Preukaz ISIC klasik neobsahuje bezkontaktný čip, a preto si naňho nemôžete uplatňovať zľavy zo zákona u dopravcov (SAD, ZSSK, MHD)
@mousisitka ak mas moznost kupit si ISIC bez cipu, tak sa pri platbe len preukazes kartou a platis studentsky listok (cize "polovicny"). Pripadne si mozes kupit kredit a tam mozes mat este vacsie zlavy, to uz zalezi od konkretneho dopravcu.. Ale v zasade sa vyuziva pre kupu studentskych listkov, cize polovicnych...
Dobrá je však aj karta EURO 26 ak nie si študentom VŠ a chceš zľavy... poplatky sú podobné.
a slovenský ISIC neplatí na českých vlakových dráhach..ale v busoch platí
a je to fajn.. zlavy vyuzivam skoro vsade, cestujem bud CR-SR alebo po CR, takisto ked nakupujem knihy, sice mi odrataju nejaku malu sumu, napriklad 50kč ale aj to je fajn plus vyuzivam to na rozne vstupy, či už muzea, vystavy..proste vsetko..