Zdravím. Od začiatku akad. roka budem aj ja študentom na TUKE. Lenže už teraz musím často cestovať do KE ohľadom vybavovačiek (internat, kurzy, zapis ...) a pešo chodiť cez celé KE nieje veľmi ideálne. Keďže nie som z tak veľkého mesta ako KE a v našom m
-najprv pôjdeš buď na dopravný podnik (pri intrákoch Jedlíkova, Roosveltova) alebo v termináloch (aj pri TUKE je jeden) si dobiješ mesačník za 9,10 € na ISIC
-dá sa dobiť aj v SAD autobuse peňaženka ako uvádzaš a potom len ISIC priložíš v autobuse a to ti stiahne peniaze za lístok (buď 30min. alebo 60min. podľa toho ako je nastavený strojček)
-ak si kupuješ lístky tak zľavnené ti stačia a áno podľa cca doby cestovania
- Čiže v budove SAD je nejaký prístroj kde si dobijem ISIC? Alebo pri pokladni?
- ten terminál som pri TUKE ešte nevidel Keď si cez neho dobijem, môžem následne nastúpiť do busu / električky, priložiť kartu a stiahne mi peniaze ano?
- ak cestuješ SAD tak buď si budeš kupovať študentské lístky alebo si dobiješ peňaženku u vodiča (budeš mať na tom cca 20€ a to pri každom cestovaní SAD ti stiahne)
- ak si dobiješ mesačník cez terminál alebo v dopravnom podniku tak nemusíš prikladať kartu v MHD doprave (len ak by si čerpal z peňaženky ale to sa ti neoplatí, lebo jedna cesta ťa bude stáť cca 25 centov a to skrachuješ)
- pri obedoch je to tak, že v jedálňach pri TUKE alebo na intráku si dobiješ ISIC tiež o nejakú sumu a pri každom nákupe obeda ti to stiahne pri pokladni
@istsinka mnokrát vďaka za pomoc Čiže, napr. na žel. stanici si nabijem 3-mesačný lístok na kartu? A potom keď vchádzam do autobusu tak nemusím kartu prikladať na prístroj resp. ukázať vodičovi.
Ja som dostala ISIC a je už aktivovaný. Dobijem si ho pravdepodobne cestou do BA priamo u vodiča. Len ma zaujíma skôr vybavenie električenky - netuším totiž, ani ako vyzerá, používa sa a podobne.
a) mesačník (suma 9,10 na viacerých predajných miestach), potom sa karta už neprikladá nikde, kontroluje ju jedine revizor
b) elektronickú peňaženku a tú musíš vždy prikladať na zariadenie pri dverách (ak cestuješ do 4 zastávok prikladáš aj pri vystupovaní a nejaké centíky to vráti)... rovnaká peňaženka (ten istý kredit na nej) sa používa aj v SAD... pri dobíjaní v SAD dáš peniaze priamo vodičovi a on ju dobije
ako je to s obedmi neviem, nikdy som na ziadne nechodila ... ale myslím, že v pizzériach sa s tým platiť nedá
tak ono bud si bdues kupovat listky, ale to ta vyjde drahsie
alebo si dobi isic na mesiac/tri mesiace na dopravnom podniku a teda nebudes musiet nic oznacovat pri nastupe do busu
alebo si na isic vlozis nejaku sumu a pri kazdom nastupe prilozis isic k tej skrinke ale vsimni si tam aky listok ti to kupilo. ci polhodinovy alebo hodinovy (tie listky su prestupne, teda ak mas zakupeny hodinovy listok, tak pocas tej hodiny/polhodiny mozes pretupovat hore dole bez nasledovneho oznacenia isicu v dalsom buse).
no a pri vystupe opat priloz isic k tej skrinke, lebo je sanca, ze ti to vrati peniazky (ak si isiel napriklad len 12 minut a kupilo ti to hodinovy listok, tak to vrati nejake tie centiky)
no a peniazky si vlastne mozes nabit aj na stanici aj na dpmk alebo aj napriklad v galerii v trafike a v niektorych stankoch a tak. to si uz pozistuj kde to mas najblizsie aby si to mal na skok.
no a mesacne zakupenie je vyhodne, pokial budes cestovat, pretupovat v busoch aj viackrat za den (a je to pohodlnejsie, nemusis sa srat s neustalim vyberanim isicu a oznacovanim a tak )
a to dobitie peniazkov a oznacovanie si isicu zakazdym, ked ides busom, je vyhodne, pokial tym busom nebudes chodit casto.
ale to si uz potom vyrataj sam co ti bude viac vyhovovat.
hadam je to aspon trosku zrozumitelne
po kratkom case sa do toho dostanes a bude to pre teba hracka a zistis, co je pre teba lepsie a vyhodnejsie
električenku si vybavíš na poštovej napríklad, neviem, koľko to stojí teraz, ale predtým to bolo 10€ na mesiac a 30€ na tri mesiace. prídeš, povieš tete, že si študent (myslím, že preukázať sa isicom stačí) a že chceš električenku a ona ti dobije isic. potom budeš normálne chodiť hore dole, nebudeš si musieť nič štikať ani tak, len nastúpiš do autobusu alebo električky a pojdeš a keď tam bude náhodou revízor, ukážeš mu isic
na akú školu ideš? budeš chodiť busom alebo vlakom? lebo tam je výhodnejšie kúpiť si týždenný lístok, ak musíš cestovať denno-denne.
no my to máme v bratislave tak, že v škole si ISIC na takom terminali odpipneme, aktualizujeme data, a potom si normalne idem do dopravneho kupiť električenku trojmesačnu, a potom možem tolko dni cestovať
Na tri mesiace to bolo praveze nejak 22e v BA. A ako samotna elektricenka funguje ISIC, netreba vybavovat osobitnu kartu No a vzdy si to predplatis a ked su nahodou v autobuse revizori, strcis mu to do ruky. Inak netreba nic.
@transplantovana ahá, a ak príde revízor, tak jednoducho si len sám odčikne ten ISIC a zistí, že som platila, či ako? Ukážem mu nejaký doklad o tom, že mám električenku, či ako?
Idem na Ekonomickú do BA. A plánujem cestovať, asi busom, pretože je to výhodnejšie pre mňa, odtial mi ide rovno MHD ku škole. V buse do BA viem že stačí len priložiť ISIC k terminálu a to mi odtial odčíta (a tam si môžem aj dobiť) len tú MHD som ešte nejak nepochopila (a lístky stále kupovať nechcem - kopa peňazí v peňaženke)
@fragile. reagujem na tú električenku. Budem cestovať do BA. Čiže stačí si vybaviť električenku na určitý počet dní (mesiac, tri.. blá blá). Tetka mi za tú cenu dobije ISIC.. A keď pôjdem na MHD, jednoducho len nastúpim - bez kúpy lístka - a môžem tak jazdiť? Revízorovi ukážem len isic a poviem že mám električenku?
@cocca-colla to keď chodia revízori, im len priložíš isic k takému strojčeku a ten pípne a jemu to ukáže, že to máš zaplatené. ale ja som pri sebe vždy pre istotu nosila aj ten blok o zaplatení.
a keď máš električenku, tak nepotrebuješ nič, len nastúpiš, kam chceš
@transplantovana ďakujem čiže to môžem cestovať koľko chcem - napr. tých 30 dní ? (ak si zaplatím tú 30 dňovú). Myslíš, že len Slovak lines? .. Videla som také terminály aj na iných autobusoch, tak som si myslela, že to pôjde aj tam.. že len jednoducho poviem "študentský do BA" - priložím a odťukne .. Snáď nebudem musieť pri sebe vláčiť peniaze.. :/
@cocca-colla hej hej, oni tie terminály majú, ale pochybujem, že by to platilo na každú spoločnosť, ak si nabiješ kredit v jednej.
busmi som chodila dosť dlho, ale väčšinou ľudia platili v hotovosti tie lístky alebo mali týždenníky. neviem, koľko to stojí teraz, ale keď som mala ešte študenstkú zľavu, tak to bolo nejako 1.50 alebo tak, to nie je zasa nejaká závratná suma peňazí..
možno sa to odvtedy zmenilo, do ba som busom nešla dobrého trištvrte roka, takže možno ťa len zbytočne mätiem
@transplantovana a môžem ešte niečo? (prepáč, som z toho ešte taký debil).. Že.. ak si dobijem ISIC v TT MHDčke - napr. sumou 20 € - s tým, že tie peniaze budem využívať na TT mhd a bus do BA, nebude sa mi to potom prekrývať napr, s tou električenkou? (čiže, 20 € na mhd v TT a bus do BA, a 33 € električenka - čiže 53 € budem mať na isici)
@majusssska ja fyzicky zaplatím tete 33 € za električenku.. ja som myslela, že ona mi tie peniaze dobije na ten ISIC. Vravím.. nerozumiem tomu absolútne
@cocca-colla nie, ty si kúpiš lístok na mhd na dajme tomu tri mesiace, dáš tete 33 eur, ona ti priloží isic k takej veci a to spôsobí to, že keď príde do električky revízor a dáš mu isic, on to priloží k tej svojej veci smiley: a ukáže mu to, že máš predplatený lístok ktorý ti plati povedzme do 1.decembra a keďže dnes je 7.september, tak ti revízor dá naspäť isic s tým, že je ok. nemáš tam žiadne peniaze, ale predplatený 3mesačný lístok
@majusssska ahá ! ďakujem veľmi pekne... A nevedela by si mi ešte povedať, či sa dá s ISICom normálne cestovať medzi TT a BA ? Proste poviem kam chcem - aký listok chcem, a priložím k terminálu?
@cocca-colla ja chodím normálne na študentské a platím v hotovosti, na isicu som v živote nemala peniaze takže ak z karty, tak neviem veľmi, ako to funguje ...
@majusssska ahá.. nevadí, skúsim sa spýtať priamo šoféra (ktorý na mňa určite bude čumieť, že čo od neho chcem) alebo skúsim SAD v TT. Len išlo mi o to, nech nevláčim peniaze, nech ich proste mám na karte a žiadne starosti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
-dá sa dobiť aj v SAD autobuse peňaženka ako uvádzaš a potom len ISIC priložíš v autobuse a to ti stiahne peniaze za lístok (buď 30min. alebo 60min. podľa toho ako je nastavený strojček)
-ak si kupuješ lístky tak zľavnené ti stačia a áno podľa cca doby cestovania
dobiješ si ISIC istou sumou a ideš na obed. Ak si kúpiš jedlo nad 3,35 tak ti 2€ vrátia
- Čiže v budove SAD je nejaký prístroj kde si dobijem ISIC? Alebo pri pokladni?
- ten terminál som pri TUKE ešte nevidel Keď si cez neho dobijem, môžem následne nastúpiť do busu / električky, priložiť kartu a stiahne mi peniaze ano?
- s tými obedmi je to rovnako?
- V skole nam uz vydali aktivovane, cize nemusis si ho nikde aktivovat, uz ma to znamocku
- nastupim do MHD a u vodica si ho dobijem, napr. o 10 eur, ako normalnu kartu
- vodic mi ako studentovi da polovicny listok, jeho cena sa neodvija od doby ako dlho autobus cestuje ale od km dlzky
- ak cestuješ SAD tak buď si budeš kupovať študentské lístky alebo si dobiješ peňaženku u vodiča (budeš mať na tom cca 20€ a to pri každom cestovaní SAD ti stiahne)
- ak si dobiješ mesačník cez terminál alebo v dopravnom podniku tak nemusíš prikladať kartu v MHD doprave (len ak by si čerpal z peňaženky ale to sa ti neoplatí, lebo jedna cesta ťa bude stáť cca 25 centov a to skrachuješ)
- pri obedoch je to tak, že v jedálňach pri TUKE alebo na intráku si dobiješ ISIC tiež o nejakú sumu a pri každom nákupe obeda ti to stiahne pri pokladni
@risuf nie nie nie mesačníky,3-mesačníky si dobiješ len cez terminály na to určené alebo v dopravných podnikoch
» www.dpmk.sk/...
a nepreukazuješ sa pri cestovaní v MHD nijak len kartu nosíš pri sebe ak by náhodou prišla kontrola
» www.dpmk.sk/kontakty/predaj...
jj ... pri TUKE ... » web.tuke.sk/sjf-kaar/strank...
a tam ako je BN32 tak pred tou budovou to je
a) mesačník (suma 9,10 na viacerých predajných miestach), potom sa karta už neprikladá nikde, kontroluje ju jedine revizor
b) elektronickú peňaženku a tú musíš vždy prikladať na zariadenie pri dverách (ak cestuješ do 4 zastávok prikladáš aj pri vystupovaní a nejaké centíky to vráti)... rovnaká peňaženka (ten istý kredit na nej) sa používa aj v SAD... pri dobíjaní v SAD dáš peniaze priamo vodičovi a on ju dobije
ako je to s obedmi neviem, nikdy som na ziadne nechodila ... ale myslím, že v pizzériach sa s tým platiť nedá
alebo si dobi isic na mesiac/tri mesiace na dopravnom podniku a teda nebudes musiet nic oznacovat pri nastupe do busu
alebo si na isic vlozis nejaku sumu a pri kazdom nastupe prilozis isic k tej skrinke ale vsimni si tam aky listok ti to kupilo. ci polhodinovy alebo hodinovy (tie listky su prestupne, teda ak mas zakupeny hodinovy listok, tak pocas tej hodiny/polhodiny mozes pretupovat hore dole bez nasledovneho oznacenia isicu v dalsom buse).
no a pri vystupe opat priloz isic k tej skrinke, lebo je sanca, ze ti to vrati peniazky (ak si isiel napriklad len 12 minut a kupilo ti to hodinovy listok, tak to vrati nejake tie centiky)
no a peniazky si vlastne mozes nabit aj na stanici aj na dpmk alebo aj napriklad v galerii v trafike a v niektorych stankoch a tak. to si uz pozistuj kde to mas najblizsie aby si to mal na skok.
no a mesacne zakupenie je vyhodne, pokial budes cestovat, pretupovat v busoch aj viackrat za den (a je to pohodlnejsie, nemusis sa srat s neustalim vyberanim isicu a oznacovanim a tak )
a to dobitie peniazkov a oznacovanie si isicu zakazdym, ked ides busom, je vyhodne, pokial tym busom nebudes chodit casto.
ale to si uz potom vyrataj sam co ti bude viac vyhovovat.
hadam je to aspon trosku zrozumitelne
po kratkom case sa do toho dostanes a bude to pre teba hracka a zistis, co je pre teba lepsie a vyhodnejsie
električenku si vybavíš na poštovej napríklad, neviem, koľko to stojí teraz, ale predtým to bolo 10€ na mesiac a 30€ na tri mesiace. prídeš, povieš tete, že si študent (myslím, že preukázať sa isicom stačí) a že chceš električenku a ona ti dobije isic. potom budeš normálne chodiť hore dole, nebudeš si musieť nič štikať ani tak, len nastúpiš do autobusu alebo električky a pojdeš a keď tam bude náhodou revízor, ukážeš mu isic
na akú školu ideš? budeš chodiť busom alebo vlakom? lebo tam je výhodnejšie kúpiť si týždenný lístok, ak musíš cestovať denno-denne.
Idem na Ekonomickú do BA. A plánujem cestovať, asi busom, pretože je to výhodnejšie pre mňa, odtial mi ide rovno MHD ku škole. V buse do BA viem že stačí len priložiť ISIC k terminálu a to mi odtial odčíta (a tam si môžem aj dobiť) len tú MHD som ešte nejak nepochopila (a lístky stále kupovať nechcem - kopa peňazí v peňaženke)
a keď máš električenku, tak nepotrebuješ nič, len nastúpiš, kam chceš
busmi som chodila dosť dlho, ale väčšinou ľudia platili v hotovosti tie lístky alebo mali týždenníky. neviem, koľko to stojí teraz, ale keď som mala ešte študenstkú zľavu, tak to bolo nejako 1.50 alebo tak, to nie je zasa nejaká závratná suma peňazí..
možno sa to odvtedy zmenilo, do ba som busom nešla dobrého trištvrte roka, takže možno ťa len zbytočne mätiem