Kto nevie absolutne čo sa tým myslí tak pre predstavu: Rozumej tomu asi tak, že ste nejaký čas single, a máte v okolí niekoho, resp. niekoho poznáte, je to váš kamarát/kamarátka a podobne o ktorom viete dosť, ale nikdy ste nemali medzi sebou tzv. iskru. Neočarila vás tá osoba fyzicky(aj keď by nebola škaredá), tak ako nejaká čo sa za ňou obzriete niekde v meste.
Viete, že si rozumiete a išlo by vám spolužitie perfektne, ale necítite príťažlivosť k tej osobe.
Alebo by ste čakali na vzájomné zamilovanie sa s niekym cudzím ?
a nie, nesiel by som do takeho vztahu. kam by ma mal posunut taky vztah? ked tam nie je iskra, co tam po spoluziti? aj tak by tam chybala neha, dotyky a vsetko ostatne a bez toho si ja napr neviem taky plnohodnotny vztah predstavit.
@devil Tak keď by ste sa na tom dohodli, že do toho idete, tak by to tam mohlo byť. A možno by ste si prišli na chuť a fungovali normálne. Ale hovorím, že by to nebolo ako keď ťa osoba očarí zo začiatku čo sa spoznávate.
Niekedy je takýto scenár oveľa lepší ako "brutálne" zamilovanie. Zamilovanie sa veľmi rýchlo skončí - aj tí najviac mega totálne zamilovaní sa rozchádzajú, podvádzajú, neskôr nenávidia - a rozhodne aj veľmi veľa manželstiev, ktoré sa začali obrovskou láskou, končia rozvodom. Rozvodovosť pritom stále stúpa, hádkami trpia deti a všetci naokolo. Takže či z nejakej nařáchlej lásky alebo naopak z rozumu, z čoho sa môže neskôr vyvinúť láska, je to rovnaké. Nečítal som zároveň žiadnu štúdiu ani nič podobné - ale niečo mi tak intuitívne hovorí, že keď si lásku a vzťah buduješ pomaličky, bez nejakých prílišných povrchných emócií na začiatku, mohol by to byť dokonca oveľa stabilnejší vzťah.
Čo však viem, tak psychológia potvrdzuje, že Rovnakí ľudia si vo vzťahu lepšie rozumejú a také vzťahy Sú stabilnejšie. Keď niekoho dobre poznáš, ste si veľmi podobní, rozumiete si ale nie je tam tá "iskra" na začiatku, mohlo by to byť časom dokonca krajšie, lepšie. stabilnejšie - a nakoniec, nemusel by mohla byť nižšia šanca, že niekto z partnerov bude trpieť, budú trpieť deti alebo celé rodiny rozvodom.
možno, že aj áno, so zvyšujúcim veku sa zvyšuje pravdepodobnosť toho, resp. ja sa tak či tak zamilujem po dlhšej dobe a na základe spoznávania, iskra u mňa nepreskočí ak by som videla, že je povahovo nič moc....a inak mojim rodičom dlho trvala iskra, dali sa dokopy, lebo boli od destva kamaráti a sú manželia skoro 28 rokov
mne sa vie stať že na základe vlastností a toho aká tá osoba je ma začne priťahovať, ale tak ak by som sa s tou osobou už fakt nejaký ten čas poznala a nikdy tam tá iskra nebola, tak to nie
Aha, až teraz som si prečítala @1 a to neviem. Skôr som myslela z rozumu, že by som z tej danej situácie aj niečo mala. Byť s niekým len preto, aby som nebola sama nie je zrovna môj štýl.
Kazdy vztah by mal byt aj z rozumu. Iskra vyprcha a zostat by malo priatelstvo a porozumenie. Bohuzial sme tak zmagireni z filmov a medii, ze radsej si vyberieme tu vasen... Co je ok, ale musi tam byt aj milion dalsich veci. A samozrejme netvrdim ze nemoze but aj vasen aj rozum- to je ideal... Ale zo skusenosti a cim som starsia viem, ze radsej si vyberiem tu druhu moznost...
Iba čisto z rozumu nie, musí tam byť aj tá iskra, alebo minimálne aspoň niečo mini pidi. Napr. ja si veľmi rozumiem s mojim najlepším kamarátom, v podstate asi chceme od života to isté, ale nezačala by som si s ním nič, pretože to proste mimo kamarátstva nejde, ani keby sa ako snažím. Aj sa dotkneme, aj sa objímeme, ale pri predstave niečoho viac mi nie je dobre
Za mna musi byt suznenie ako dusi tak aj tiel...bez chemie by som do toho nesla rovnako ako by som do toho nesla s niekym kde je len ta chemia a nic viac.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Viete, že si rozumiete a išlo by vám spolužitie perfektne, ale necítite príťažlivosť k tej osobe.
Alebo by ste čakali na vzájomné zamilovanie sa s niekym cudzím ?