@deviatka ako ze pod limit..ved okolo 1,64€/hod je taky akuratny brigadnicky plat..+to, co ti pride z dani..ci mam cez leto pracu na dohodu alebo idem len na inventuru, takmer vsade mam okolo toho 1,64..ale zas v inych koncinach to moze byt vyssie..v Presove a u nas v Michalovciach je to takto
áno, je to malý plat. ja s tým súhlasím. preto vravím, že v ba by som za také prachy nerobila. ale ak je odniekiaľ z východu - tak viď. @6 - je to celkom normálna suma... je to veľmi smutné, ale je to proste na tomto zaprdenom slovensku tak.
@leilla Práve som to pozerala, evidentne som mala mylné informácie. Kamarát mi vravel, že brigádnik musí dostávať viac ako 1,80€. Neviem z kade to vzal, ale zdalo sa mi to rozumné.
vy ste fakt naivny.. Ja mam ako maser 20€ na hodinu, a pritom robim za 2,5 € na hodinu vo vyrobe na nepretrzitej, lebo jedna praca mi neutiahne vydavky (strava, byvanie, cestovne a od jesene vysoka..) a to mam 20.. Ser sa na ostatnych, ak potrebujes privyrobit, chod
@lawey to by aj mna zaujimalo podla mna guláš partiu ekd starosta robí na dedine ale tipujem ze to je neco obcasne mozno za 5 ale radsj by som robil nekde 2 mesiace za 2
@barky a ďalší taký čo prispieva mojim brušným kŕčom!!! samozrejme... ako poteší keď sa čosi vyskytne...ale mať pravidelný prísun peňazí aj ke´d malých človek potrebuje
@wewo prosím ťa, kde si to bol? v nejakej bohom zabudnutej dedinke? v KE žijem 17rokov a v BA sa vyskytujem tiež, ale nejaké výrazné rozdiely som si nevšimla...
...ak by som nemala žiadnu lepšie platenú prácu, tak by som určite šla... 1,50 je vždy lepšie ako nič a keď do toho človek nejde s nechuťou, pekne sa usmeje a je milý, tak si určite zarobí aj na tringeltoch
@nathalicatko ... @wewo má v niečom pravdu. Potraviny sú v Nitre oveľa drahšie ako doma. (to ma naštvalo, keď som si chcela kúpiť vajcia) A aj keď brigáduješ, za tú istú prácu dostaneš v KE o polovicu menej. 1,5 je úplne bežná pláca. 2,2 dostávali chalani na košickom letisku, kde ťahali dvanástky. Tu v NR aj predavačka kebabu zarobí viac.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
Tuším je to pod limit, nie?
hoci pri takýchto brigádach máš šancu na slušné tringelty - ak si ich môžeš nechať, tak by som zvážila.
áno, je to malý plat. ja s tým súhlasím. preto vravím, že v ba by som za také prachy nerobila. ale ak je odniekiaľ z východu - tak viď. @6 - je to celkom normálna suma... je to veľmi smutné, ale je to proste na tomto zaprdenom slovensku tak.
neviem, či "minimálna mzda" pri brigáde je nejaký zmysluplný pojem... skôr si myslím, že nie.
ale iste, záleží a od toho o akú časť Slovenska ide. na východe je zase o mnoho lacnejšie.
ale nepredavam zmrzlinu
ja osobne by som sla
...ak by som nemala žiadnu lepšie platenú prácu, tak by som určite šla... 1,50 je vždy lepšie ako nič a keď do toho človek nejde s nechuťou, pekne sa usmeje a je milý, tak si určite zarobí aj na tringeltoch
síce som nedostal odpoveď ale našiel som prácu na 3dni za 10ecok na hod.
a vidím aj lepšie ohodnotené práce než 1,50hod.