Na Vianoce som mame zahrala pesničku Tri oriešky pre Popolušku a mama povedala, že či by som nechcela chodiť sa učiť hrať na piano. Ja som povedala, že hej ale či neviem koľko to bude stáť. Mám ísť na ZUŠ-ku?
z vlastnej skusenosti zo zusky, ta ta aj moze presvedcit ze uz ta to nebavi od vsetkych nastrojov na ktore som chodila do zus ma zuska kvalitne odradila ale na zaklady je rozhodne dobry nejaky ucitel, to ano.. ale ako nahle budes schopna rozvijat sa sama vypadla by som odtial..
@tina209 jj ja som na klavir chodila 6 rokov a ucitelka ma akurat spomalovala.. proste nie vzdy mas stastie na ucitelov, niekedy su fakt super ale niekedy sa to nepodari..
@hoperpohroma ako ťa tam mohla učiteľka spomaľovať? neviem si to predstaviť, ja tiež chodím do ZUŠ a skôr nestíham "plniť" všetky tie predpoklady ktoré mi tam nakladá nechápem ako by ma spomaľovala
@tina209 jednoznačne choď, nie je problém sa tam dostať, nejaké tie talentovky sú fakt len základy, verím že nejaký ten hudobný sluch máš
ZUŠka je jedno z najkrajších miest môjho života a vždy sa tam rada vraciam. 9 rokov výtvarná, popri tom 13 rokov klavír. A jeden rok zbor a jeden rok violoncello..
U nás stojí nástroj 7e na mesiac, to nie je také hrozné, jednoznačne choď
inak chcem sa vás spýtať, keby som chcela ísť na zušku tak musím robiť aj niake skúšky? myslím na začiatku...to tam nemožem ísť tak že sa chcem učiť od začiatku? lebo ja som rozmýšlala že by som šla na klavír ale hrala som n anom asi tak 3 krát v živote
Podľa toho, do akej miery ťa to baví. A ťa baví len to, že vieš zahrať nejakú pesničku, ktorá ťa baví, tak tam radšej nechoď. Ak chceš vedieť poriadne vedieť hrať skoro všetko, čo ti dajú zahrať, tak môžeš ísť.
no zisti si konkretne u vas v ZUS, kolko to stoji, a ak na to mate, tak chod urcite poznam plno ludi, co zacali hrat na nastroj, ked mali 15 a viac rokov a dost ich mrzelo a mrzi, ze nezacali skor a v ZUS. Ty mas 12, co nie je tiez nejak ultra skoro, ale celkom spoko este
takze hor sa do toho, vela odhodlania ti prajem, lebo nie vzdy sa ti asi bude chciet cvicit...ale potom na stare kolena to (mozno - nie je to iste) ocenis, ze si cvicila, kym si mala na to cas.
@kikush123 no u nás sa robia talentove skúšky pokiaľ chceš nastúpiť, ale to je vec taká, že ti vyklopkajú nejaký rytmus, ty ho zopakuješ, alebo ti zahrajú tón a ty ho zaspievaš, proste jednoduché veci formality =D
jasné že môžeš aj od začiatku, len to stačí povedať, ale teda, záleží aj od konkrétnej školy, niekde možno už takto neberú. u nás áno
ak ťa to baví ja som chodila 4 roky, a učiteľ ma od toho odradil. bohužial. pretože ma to bavilo a celkom mit o šlo ale aspoň skús na polroka a potom uvidíš že čo a ako ďalej
začala som tam chodiť na klavír, a hned ma to aj omrzelo. teraz tam chodím len preto, lebo mi to fotrovci zaplatili. vlastne už som tam teraz ani nechodila. a už tam chodiť ani nebudem
podľa mňa by si tam mala ísť ja som chodila dva roky na zuš - ku .....našťastie zadara - vybavila mi to mama.................ja som vraj bola dobrá ale mala som nešťastie na učiteľku.....učiteľka bola strašne divná a nič nové ma neučila iba stále opakovala to isté ako na začiatku.....ale aj tak ak ťa to baví choĎ........teraz ma začalo baviť kreslenie a od budúceho roku budem chodiť na výtvarnu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
@tina209 jednoznačne choď, nie je problém sa tam dostať, nejaké tie talentovky sú fakt len základy, verím že nejaký ten hudobný sluch máš
a ono to neni ani drahé myslím
U nás stojí nástroj 7e na mesiac, to nie je také hrozné, jednoznačne choď
takze hor sa do toho, vela odhodlania ti prajem, lebo nie vzdy sa ti asi bude chciet cvicit...ale potom na stare kolena to (mozno - nie je to iste) ocenis, ze si cvicila, kym si mala na to cas.
jasné že môžeš aj od začiatku, len to stačí povedať, ale teda, záleží aj od konkrétnej školy, niekde možno už takto neberú. u nás áno
začala som tam chodiť na klavír, a hned ma to aj omrzelo. teraz tam chodím len preto, lebo mi to fotrovci zaplatili. vlastne už som tam teraz ani nechodila. a už tam chodiť ani nebudem
aha tak dík no ja ani spievať neviem ale ved skúsiť štastie možem