Hello spoločenstvo birdzu, keďže zo súkromných dôvodov musím zmeniť svoju prácu, oslovila ma ponuka IT-testera.
Problémom je že nemám s IT žiadne skúsenosti. Viete mi dať nejaké rady ako sa vzdelávať na túto pozíciu? Jazykové znalosti NJ C1, AJ B1/B2.
A čo by si chcel robiť? Manuálneho testera, autimatizovať testy, písať analýzy..? Najlepšie urobíš, keď si spravíš aspoň nejaký bootcamp, ktorý ti dá základ zo všetkého, kľudne online.. a dosť pomôže sa našprtať a spraviť si certifikát ISTQB.
@themickey@3 to je asi nejjednoduchšia cesta, na to by ti nejaký internetový bootcamp zahŕňajúci základné typy testov, princípy testovania, povedomie o tom ako prebieha vývoj software v rôznych frameworkoch a aké role tam vystupujú, nejaké technické zručnosti a povedomie o tom, ako sa má taký sw chovať sú asi výhodou ISTQB by ti mal stačiť foundation level ak by si mal nejaké otázky, kľudne mi napíš správu.
no a čo sa týka tvojej otázky, nech nie som off topic, tak ... kamoš šiel tak, že sa pol roka učil javu, nič, len javu a dali mu pozíciu testera, lebo videli, že aspoň dačo robil, aj keď odveci certifikáty nemal
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov