ja som tam zaregistrovana ale netusim ako som to spravila, na nejakej stranke bola navod tam je nejaky kod ktory zadas pri registracii a ono ta to zaregistruje..ale nepamatm si presne ako
@pikao iTunes Store je OBCHOD S HUDBOU, funguje tak, že sa zaregistruješ a môžeš si sťahovať legálne hudbu, hry, filmy, programy na iphone a všeličo možné (teda hudbu a filmy ti na Slovensko aj tak nedovolí stiahnúť) a za to čo si stiahneš ZAPLATÍŠ, iTunes si automaticky stiahne z tvojej kreditky príslušnú sumu.
to jest. Napríklad tam objavíš čo ja viem dobrú hru pre iPhone a stojí 2,99 Eura, ty si klikneš stiahnúť... Hra sa začne sama sťahovať a o pár sekúnd sa ti z účtu (ku platobnej karte) odráta 2,99 Eura a o pár dní ti príde do e-mailu ústrižok z platby.
Nedá sa to nijak odísť. Lebo to je OBCHOD, a 99% vecí v ňom sa kupuje (pár vecí je tam síce zadarmo, akože v akcií, ale to je minimum)...
@pikao aha čítam ďalej, že chceš sťahovať hry, ktoré sú zadarmo... Ono ťa to nepustí, ak nemáš kreditku alebo platobnú kartu. Skús sa spýtať rodičov či ti neurobia kartu (lebo ich vlastnú ti tam nedovolia dať , lebo sa budú báť že "internet")...
Proste bez karty sa nezaregistruješ (a pokojne sa tam dá po registrácií aj fungovať, že "kupuješ" len to čo je zadarmo. Tak ti nikdy nič z karty neodrátajú... Ale proste karta je ich podmienka...
a keby aj uhádla existujúcu kreditku, tak musí k nej uhádnuť aj CVC2 kód a zároveň musí uhádnuť jej platnosť... (Lebo ak zadá aj dobré číslo kreditky v nesprávnej kombinácií s mesiacom a rokom expirácie a CVC2 kódom (to je na zadnej strane karty také trojčíslo) tak to bude brať ako neplatnú kartu + tuším iTunes ešte overuje, že či číslo karty je vydané v krajine, z ktorej sa registruješ... Čiže aby uhádla kartu - musela by uhádnuť slovenskú platobnú kartu so správnym číslom + správnym CVC2 kódom + správnym mesiacom a rokom platnosti karty + tuším to ešte overuje, či meno na karte sa zhoduje s menom, ktoré registruje - ale to nerobia všetci, i keď Apple tam overuje asi všetko, keďže potom človek môže nakupovať jedným klikom donekonečna)
takže @pikao ak chceš hádať číslo, tak to rovno vzdaj.... šanca uhádnutia karty je strašne malá... a tipujem, že potom ako skúsiš napr. 20 čísiel kariet si tipnúť a 20x zadáš nesprávnu, tak ti to dá možno aj BAN...
Blbosti ludia blbosti.. ked sa registrujes tak sa tam da zaskrtnut policko ze nemas platobnu kartu, ja som to tak spravil aby som nezbrankrotoval lebo by som asi neodolal. To je prva vec..
Dalej, daju sa stahovat filmy aj hudba aj ked si Slovak (ale tu uz ofc musis mat kartu), staci sa zaregistrovat ako American, jedine ZIP Code musi byt platny s adresou, to ale neni problem vygooglit..
@tomas 99% Platena? Jemu ide o hry a aplikacie, tych tam je celkom dost. Vela z nich su sice dema, ale je ich tam aj dost free, urcite nie len 1 percento..
@lollko ja som to myslel tak, že sú tam milióny pesničiek, seriálov, filmov, kníh a aplikácií (na Slovensku sú dostupné iba aplikácie), ale firma Apple to berie ako shop, kde pre väčšinu ľudí je 99% vecí platených, tak ona sama oficiálne nemusí podporovať registráciu do karty...
a no hej, dá sa regnúť ako Američan, ja som ale hovoril o štandartnom chovaní, pretože, ja nemám dôvodod vypĺňať niekde cudzie údaje...
@tomas Asi som trocha nepochopil co tym myslis Nemyslim si ze pre vacsinu ludi je tam 99% veci platenych, minimalne z mojho okolia maju ludia vacsinu obsahu v mobile/ipode free (teraz myslim aplikacie ofc).
"tak ona sama oficiálne nemusí podporovať registráciu do karty..." Nechapem ako to myslis
Ja som to spravil z toho dovodu, ze ked som sa regol ako Slovak tak mi neslo stahovat absolutne nic, ani free aplikacie, doteraz som nedosiel na to preco a co som spravil zle. Tak ci tam v americkom app store maju lepsie ceny ako u nas, povacsinou..
@lollko ja som to myslel tak, že áno v tvojom okolí sú ľudia ktorí možno sťahujú iba FREE veci, ale pre firmu Apple, ktorá ten obchod prevádzkuje sú podstatní ľudia, čo niečo kúpia (a kto nechce dať kartu, ten asi nič nechce kúpiť, takže Applu je takýto uživateľ nanič a väčšina ľudí čo sa tam registruje asi niečo občas kúpi...
@tomas get it ..Nj mas pravdu, suhlasim, ale tak ci tak tam je aj moznost registracie bez kreditky, nastastie pre mna (Nie ze by som si nic nechcel kupit, ale kupit 10 hier a potom zistit ze 9 z nich zapnem a hned vypnem.. pre studenta na nezaplatenie xD)
free registracia funguje tak, ze najprv si vyberes free aplikaciu, kt sa pokusis stiahnut a na vyzvu sa registrujes (vtedy ti totiz naskoci moznost registrovat sa bez karty)... pri klasickom postupe (najprv registracia, potom download) ti tato moznost nenaskoci a preto sa moze zdat, ze bez karty to nejde
jo a este 1 rada, neregistruj sa ako slovak, usa store ma rozsiahlejsiu ponuku
teda ak si to dobre pamatam (registroval som sa tam totiz uz dost davno )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Alebo sa vyser nato
to jest. Napríklad tam objavíš čo ja viem dobrú hru pre iPhone a stojí 2,99 Eura, ty si klikneš stiahnúť... Hra sa začne sama sťahovať a o pár sekúnd sa ti z účtu (ku platobnej karte) odráta 2,99 Eura a o pár dní ti príde do e-mailu ústrižok z platby.
Nedá sa to nijak odísť. Lebo to je OBCHOD, a 99% vecí v ňom sa kupuje (pár vecí je tam síce zadarmo, akože v akcií, ale to je minimum)...
Proste bez karty sa nezaregistruješ (a pokojne sa tam dá po registrácií aj fungovať, že "kupuješ" len to čo je zadarmo. Tak ti nikdy nič z karty neodrátajú... Ale proste karta je ich podmienka...
a keby aj uhádla existujúcu kreditku, tak musí k nej uhádnuť aj CVC2 kód a zároveň musí uhádnuť jej platnosť... (Lebo ak zadá aj dobré číslo kreditky v nesprávnej kombinácií s mesiacom a rokom expirácie a CVC2 kódom (to je na zadnej strane karty také trojčíslo) tak to bude brať ako neplatnú kartu + tuším iTunes ešte overuje, že či číslo karty je vydané v krajine, z ktorej sa registruješ... Čiže aby uhádla kartu - musela by uhádnuť slovenskú platobnú kartu so správnym číslom + správnym CVC2 kódom + správnym mesiacom a rokom platnosti karty + tuším to ešte overuje, či meno na karte sa zhoduje s menom, ktoré registruje - ale to nerobia všetci, i keď Apple tam overuje asi všetko, keďže potom človek môže nakupovať jedným klikom donekonečna)
takže @pikao ak chceš hádať číslo, tak to rovno vzdaj.... šanca uhádnutia karty je strašne malá... a tipujem, že potom ako skúsiš napr. 20 čísiel kariet si tipnúť a 20x zadáš nesprávnu, tak ti to dá možno aj BAN...
» www.digit.cz/2010/02/20/digi...
Dalej, daju sa stahovat filmy aj hudba aj ked si Slovak (ale tu uz ofc musis mat kartu), staci sa zaregistrovat ako American, jedine ZIP Code musi byt platny s adresou, to ale neni problem vygooglit..
@tomas 99% Platena? Jemu ide o hry a aplikacie, tych tam je celkom dost. Vela z nich su sice dema, ale je ich tam aj dost free, urcite nie len 1 percento..
a no hej, dá sa regnúť ako Američan, ja som ale hovoril o štandartnom chovaní, pretože, ja nemám dôvodod vypĺňať niekde cudzie údaje...
"tak ona sama oficiálne nemusí podporovať registráciu do karty..." Nechapem ako to myslis
Ja som to spravil z toho dovodu, ze ked som sa regol ako Slovak tak mi neslo stahovat absolutne nic, ani free aplikacie, doteraz som nedosiel na to preco a co som spravil zle. Tak ci tam v americkom app store maju lepsie ceny ako u nas, povacsinou..
jo a este 1 rada, neregistruj sa ako slovak, usa store ma rozsiahlejsiu ponuku
teda ak si to dobre pamatam (registroval som sa tam totiz uz dost davno )