Ahojte. Mavam kvoli tomuto zachvaty placu naozaj už neviem čo ďalej. Týka sa to VŠ. Neviem stále čo by ma bavilo ale nič mi ani nejde. Mam spolužiakov ktorí su buď hlavy na matiku, chemiu..(+ koment)
Chcu ist na medicínu, aj ja by som chcela ale..nikdy sama nepridem na riesenie nejakeho tazkeho prikladu. Teraz lutujem ze som nesla na umelecku strednú aj som si chcela dat odklad a na rok skusit VŠ ale tym ze som sa tomu nevenovala neviem ani to...v minulosti by sa ludia ako ja nedostali na ziadnu VŠ a tak to aj ma byt. Ale ja sa nemozem vysporiadat s tym ze nepatrim k tym najlepším. Aj ked som snaživá, učím sa známky mám celkom fajn ale nepatrím k najlepším a z takých ludi nikdy nič nebude. Aj teraz plačem nad tým, som hrozna citlivka, utýram sa asi k smrti
Veď takých je na výškach 50%. Skús dačo, nezomrieš ani nič. Keď si k tomu sadneš, a spýtaš sa spolužiakov a učiteľov, oni ti vysvetlia veci. Ja som na odbore Fyzika, čo je dosť ťažký odpad, ale taký ľudia aký dávajú skúšky a zápočty, nestíham sa čudovať.
tak v prvom rade, ist na vysku neznamena "patrit medzi najlepsich". musis si uvazit, ci vobec na tu vysku ist chces, ked fakt chces ty a nie len preto lebo citis taku povinnost kvoli tomu ako sa k tomu stavia tvoje okolie, tak ked nemas v niecom z vyssie vymenovanych zaujem, najdi si aspon nieco co vyzera zaujimavo a vies, ze by ti to nieco dalo, rozsirilo obzor a mozno pomohlo najst si nejake zameranie, ktoremu sa budes venovat s radostou. keby si isla studovat nieco co ti nejde, akurat by si sa trapila a mozno by si to nedavala a bola zo seba este viac smutna. a mozno by si sa nejak namotivovala a nakoplo by ta to a islo by ti to fajn. ale z toho co pises chapem, ze fajn pre teba nestaci. ak sa ti nechce niekde 5 rokov zajebavat (alebo v horsom pripade trapit) len preto aby si si mohla do zivotopisu dopisat nejaku vysku, tak sa do toho zbytocne nezen. neviem no, nenapisala si toho tak vela aby som vedela pochopit uplne celu situaciu, kazdopadne nemaj zachvaty placu a pocity menejcennosti za to, ze ti niektore veci nejdu na jednotku^^ radsej sa upriam na to aby si nasla nieco co by si robila rada a mala z toho super pocit, urcite nieco najdes, len nevesaj hlavu
netýraj sa k smrti veď, každý je dobrý v niečom inom. Keď Ťa láka umelecký smer, robíš dáke umenie? Ak áno, tak si daj po strednej pokojne rok pauzu a dobehni si základy, prihlás sa na prípravné kurzy (ak sú, neviem ako to chodí na takýchto školách), prípadne iné kurzy týkajúce sa umenia, skús si vyhľadať ľudí z odboru, ktorí by boli ochotní s Tebou o tom pokecať, hlavne sa tým netráp bez činnosti. Ak Ťa to naozaj ťahá niekam inam ako Tvojich spolužiakov, nie je na tom vôbec nič zlé a ak umenie nerobíš, skús nejaké, nech naozaj zistíš, čo sa v Tebe skrýva a či by si sa tým chcela zaoberať ďalších x rokov
Prípadne vyhľadaj dobrého psychológa, títo ľudia bežne robia poradenstvo v oblasti profesie, možno by Ti pomohli v rozhodovaní
veľa šťastia
@spacebound ako scimitar hovorí, je takých 50%. Sám som študoval pár mesiacov IT s tým, že ja tomu predsa budem rozumieť. Matika mi vždy išla, hoci nikdy som nebol príkladný študent a anglicky viem, a naučia ma to na škole. Chyba! Oni išli v škole tak rýchlo, že som ani nestihol pochopiť a už sa išlo ďalej a ja som sa to nestíhal doučiť, aj doučko mi spolužiačka dávala, respektíve, ona a ešte jeden spolužiak sme tomu nerozumeli, sadli si k úlohám a radili, ona tomu najlepšie rozumela, preto z nás troch ostala ďalej študovať a my dvaja chalani! čo každý si povie chalani sa lepšie rozumejú sme boli vydretí z matiky na výške. No a tak sa stalo, že po zápočtoch odišlo 50% študentov, už počas štúdia som si všímal ich reakcie aké je to ťažké a ako boli prekvapení. Nič si z toho nerob, školy zarábajú takto, keď berú žiakov, ktorí pri najdôležitejších skúškach zlyhajú.
Hej a tá baba nespravila zo všetkého skúšky, len si povedala, že niektoré predmety si zopakuje, čo pre mňa by boli vyhodené peniaze. No žiaľ, odvtedy si neverím a nechcem znova študovať, keby bolo štúdium zadarmo, ale ja som žil na internáte, do školy som chodil autobusom, lebo internát bol niekoľko kilometrov od školy cez celé mesto a proste nedalo sa to takto. A nie to ešte študovať externe popri práci, keď platíš za štúdium, proste škola je vec či máš bohatých rodičov a či ťa podporujú. Mňa málo podporovali na výške a bohatí nie sú. A ja som na nič študent. Proste výška nie je pre každého. Nech si aj šikovná a múdra ako chceš, nie každý máme rovnakú šancu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Prípadne vyhľadaj dobrého psychológa, títo ľudia bežne robia poradenstvo v oblasti profesie, možno by Ti pomohli v rozhodovaní
veľa šťastia