Tak u nás na baráku objavili pod okrajom strechy úl. Vraj včely, ale neprekvapilo by ma ak by to boli sršne. Ak by som tam jebol rebrík a zhodil ho napr. metlou tak by som to posral, alebo nie?
vraj úľ ty kokos O.o to je hniezdo iba, miláčik, úľ je drevená "krabica" v ktorej chovajú včelári včely, nie to, čo si včely/osi/sršne samy postavia.
okej, k veci. mám pocit, že volať včelára je chobotina, ak sa mi dobre zdá, tak včely sa odchytávajú iba keď sa roja, ale môžem sa mýliť.
ak sa ich chceš zbaviť, kúp si biolit proti včelám/osám/sršňom a vystriekaj ich, ony pokapú, potom len hniezdo zhoď a môžeš ho napríklad podpáliť.
ale dá sa kľudne žiť aj spolu s nimi, do zimy to už prežiješ a v zime budú aj tak spať (a väčšina z nich pokape) tak vtedy ich skús preniesť niekde inde :ehm:
@fraintt ideálne je to namočiť benzínom alebo liehom celé (prežit tú chvíľku keď na teba vyletia tie suky) a potom tam jebnúť zápalku nech to pekne vyhorí konštantne
@jaja2014 BIOLIT-Turbo-Hasicak-na-osy-500ml a to ked zacne hasit tak sa nestihnu ani cudovat a je to taka sila ze ani ta nestihnu stipnut. potom uz to len zhod a zaslapni, plati to aj na vcely dive alebo srsne.
@soreljulien "Voľne žijúce včely žijú v lesoch a hniezda si zakladajú v dutinách stromov alebo skál. Človek im však už odpradávna poskytoval umelé dutiny, a tak sa prispôsobili životu v úľoch, kde majú stálu ľudskú opateru. Hniezdo sa skladá z viacerých vertikálnych voskových plástov, ktoré pozostávajú zo šesťhranných buniek. O stavbu hniezda a jeho údržbu sa starajú robotnice."
nie vôbec to nie je hniezdo. keď nevieš tak nehovor
@sveter nie nepoužíva neučili ma to ani na strednej a ani na univerzite a ani v praxi som sa s tým nestretol hniezdo si robia tak akurát sýkorky nie nie nie sú to plásty + uholníkové otvory zo smesi vosku propolisu a podobne aj indické včely si stavajú plást aj kranské včely africké a podobne ... no ty vieš o tom z hola nič takže je zbytočné ma poučovať
@soreljulien teší ma že si sa pochválil univerzitou » img.cas.sk/img/4/title/176... toto je podľa teba plást hej?
videl si niekedy včely? teda tváriš sa akoby áno ale ja som pri včelách bola odmalička so starkým a teda viem, že plásty sú (vo včelárstve) tie výplne z osem čikoľko uhoľníkov, ktoré si včely postavia z vosku do predpripravených drevených rámikov, plásty sú uložené v úľoch.
vo voľnej prírode si ako os, sršne, tak aj včely stavajú hniezda, ktoré sú "z papieru" a vnútri v nich sú plásty.
neviem v akej praxi sa ty pohybuješ ale keď si niečo niekde postaví včela, nazýva sa to hniezdo. hniezdo, v ktorom sú plásty. neviem ako to mám inak povedať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
okej, k veci. mám pocit, že volať včelára je chobotina, ak sa mi dobre zdá, tak včely sa odchytávajú iba keď sa roja, ale môžem sa mýliť.
ak sa ich chceš zbaviť, kúp si biolit proti včelám/osám/sršňom a vystriekaj ich, ony pokapú, potom len hniezdo zhoď a môžeš ho napríklad podpáliť.
ale dá sa kľudne žiť aj spolu s nimi, do zimy to už prežiješ a v zime budú aj tak spať (a väčšina z nich pokape) tak vtedy ich skús preniesť niekde inde :ehm:
u nas pri skolke bolo hniezdo, a hasici to odstranovali
8)
kde mám tie okuliare ?
a čo ak mu nejaký včelár dal úl na strechu či kde to písal?
haaa?
a čo robia akože v zime tie včely, lietajú po vonku a opeľujú kvietky nie?
nie vôbec to nie je hniezdo. keď nevieš tak nehovor
» img.cas.sk/img/4/title/176... toto je podľa teba plást hej?
videl si niekedy včely? teda tváriš sa akoby áno ale ja som pri včelách bola odmalička so starkým a teda viem, že plásty sú (vo včelárstve) tie výplne z osem čikoľko uhoľníkov, ktoré si včely postavia z vosku do predpripravených drevených rámikov, plásty sú uložené v úľoch.
vo voľnej prírode si ako os, sršne, tak aj včely stavajú hniezda, ktoré sú "z papieru" a vnútri v nich sú plásty.
neviem v akej praxi sa ty pohybuješ ale keď si niečo niekde postaví včela, nazýva sa to hniezdo. hniezdo, v ktorom sú plásty. neviem ako to mám inak povedať