@smilerrr jezis ked vidim tvoje komenty jak miesas japoncinus cincstinou a "nejake znaky" mi vlasy vstavaju tvl, hlavne by si tam nevydrzal ani tyzden takze dobre si urobil
do brna treba vediet hiraganu a katakanu to su tie nejake znaky ktore sa clovek s IQ nad 100 nauci do tyzdna, kedze potom pri studiu je na to tiez tyzden a pokracuje sa takym tempom, ze tamto ti pride ako najlahsia vec na svete
sry len mi je smiesne ako napadne niekoho ist to studovat, ked vlastne nie je schopny ani pozriet google co za nejake znaky chcu a aky je rozdiel medzi japoncinou a cinstinou, trocha to to studium dehonestuje a uraza ma to
@hagelslag a to si robis picu s gramatikou ci nie? japoncina ma jednu z najlahsich gramatik na svete, dva casy, ziadne osoby, prakticky ziadne vynimky ci nepravidelnosti.. gramatika je pohodicka, oproti pismu no
@h8u Ty si robíš piču zo mňa?! učím sa kanji asi das rok, mám tabuľu napísanú toľko kanji, že si to v živote nevidel/a, slová ako narodeniny ti za 5 sekúnd napíšem z hlavy a gramatika ma zabíja....jasné, že "ha" "he" "wo" "ni" "no" a podobné častice vyjadrujúce ako u nás pád je ľahké, ale skús slovesá časovať podľa toho aký majú koreň... ru-koreň u-koren a podobné kraviny o ktorých nemám páru, lebo som to na tej strane zatvoril.. možno je to ľahké pre teba, ale pre mňa isto nie....na také som sprostý a lenivý...kanji je nádhera!
@hagelslag ze slova ako narodeniny xDD ked si si nevsimol ci nevsimla tu sa bavime o vysokoskolskom studiu, pred vyskou som sa tiez ucila 3 roky japoncinu v jazykovke, jasne ze ked sa ucis tempom 100 kanji rocne a po roku sa tesis ze vies napisat narodeniny ti gramatika pride tazka pridi na vysku kde sme mali 40 kanji tyzdenne ale nie samotnych znakov, so vsetkymi citaniami a kombinaciami a vyznamami vo vetach a vsetky kombinacie tych znakov, nad gramatikou sa ani nepozastavis a pride ti najlahsia na svete
urcite je to krasne ked sa ucis svojim tempom, ale ak sa bavime o vysokoskolskom studiu toho jazyka a gramatike v porovnani s inymi jazykmi, je to mega easy a nevidela som ani na skole nikoho kto by mal s gramatikou problem.. asi si ju nestihal uvedomit pri tych tisickach znakov
@h8u prijebanost? Hovorim o azijskych jazykoch proste ked to nestudujem tak som sa o to vobec nezaujimal ako sa volaju nie? Ja vravim ze to idem studovat abo co? Tvoja retardacia a povyseneckost srsi na vsetky strany hihi
@h8u zle som sa vyjadril v prvom komente /asi sa vymazala cast vety/ ja som chcel ist studovat korejcinu.. na japoncinu sa nehlasim lebo tam viac vyzaduju
@h8u Wáááu"...prídi na výšku, kde sme mali 40 kanji týždenne"... tak ja nechodím na výšku, pracujem a som rád, že si nájdem aspoň 2 hodiny týždenne na kanji, nemám to ako cieľ, alebo cestu života...proste sa mi to len páči memorovať, aspoň nezomriem na demenciu(dúfam )...presne ako vraví smilerrr, si veľmi povýšenecká...
@hagelslag ved dobre ja ti to neberem ale tu je forum o vyske, ten clovek chce na nu ist a ty mu ides tvrdit ako je gramatika strasne tazka a pismo je easy tak ked nemam s tym skusenosti bud sa nevyjadrujem alebo nejdem presviedcat ludi ktori s tym skusenosti maju ze ja to viem lepsie aby som nebola povysenecka este sere ma to proste, ked ludia co netusia o co ide idu inym davat rady jak keby niekto zalozi forum ci je anatomia na medicine tazka a ja mu tam idem pisat ze nee strasne lahka je, ja to viem lebo mam doma knihu o anatomii a trikrat do tyzdna sa do nej pozrem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
do brna treba vediet hiraganu a katakanu to su tie nejake znaky ktore sa clovek s IQ nad 100 nauci do tyzdna, kedze potom pri studiu je na to tiez tyzden a pokracuje sa takym tempom, ze tamto ti pride ako najlahsia vec na svete
sry len mi je smiesne ako napadne niekoho ist to studovat, ked vlastne nie je schopny ani pozriet google co za nejake znaky chcu a aky je rozdiel medzi japoncinou a cinstinou, trocha to to studium dehonestuje a uraza ma to
urcite je to krasne ked sa ucis svojim tempom, ale ak sa bavime o vysokoskolskom studiu toho jazyka a gramatike v porovnani s inymi jazykmi, je to mega easy a nevidela som ani na skole nikoho kto by mal s gramatikou problem.. asi si ju nestihal uvedomit pri tych tisickach znakov