ahojta...tak by ma zajimalo ci si tu niekto z vas dava prihlasku na japoncinu.ci uz do ceska alebo ba..lebo vela veciam aj na vyplneni prihlasky nerozumiem kedze je to v cesku akreditovane ako dvojodborove...takze ak sa v tom niekto vyzna vopred thx 4 hel
@nenenka a s vyplnanim prihlasok ti skor pomoze @h8u , lebo pokial viem, tak ona sa na japoncinu hlasi tento rok (alebo sa minimalne o to zaujimala) a @nihili tam uz dva roky studuje, takze mozno si uz nepamata, ze ako vyplnovala prihlasky
ja viem po japonsky do 10 naratat a este par casti ludskeho tela a slova ako majster, telocvicna a tak. nie je to k teme, len som dostala nahlu chut pochvalit sa
@nenenka : no, čo by si rada? ja ju študujem v Olomouci. máme to tam ako dvojodbor, čiže si k tomu musíš proste vybrať ešte jednu vec čo budeš študovať pokojne sa pýtaj na všetko, čomu nerozumieš
(uuu, ešte nikdy sa na mňa tak neodkazovalo vo fóre )
@strommen2428 : čo z japončiny do praktického života? aaaaale, šak veď nič, len fakt, že keď ju človek naozaj vie, môže na tom sakramentsky zarobiť, pracovať pre pobočky obludne obrovských firiem rôzne po svete a tlmočiť. Japonci, nech sa snažia akokoľvek, majú s cudzími jazykmi strašné problémy.
(akurát z 50 ľudí čo mávame v prváku reálne dokončia školu na magistra tak traja )
@nihili ...snad budes medzi nimi ze ? ...japončina ...mam dojs -.....školy pootvaraju milion odborov aby zarobili ...lebo vs nie su skoly ale firmy ...a deti dobre situovanych rodicov nevedia co od dobroty zo sebou tak striedaju skoly po semestry , lebo nie su schopní dostudovat ...už keď tak činštinu , lebo je faktom že čína za par rokov ovladne svetovy trh , to sa oplatí ..ale v japončine fakt nevidim žiaden zmysel sorry ...
@strommen2428 : 1, nie nebudem. nepociťujem potrebu pracovať vo veľkých firmách, bol to príklad. poznám ľudí, ktorí proste odišli pracovať do Japonska a surprise - nepociťujú potrebu vrátiť sa na Slovensko, pretože majú omnoho lepšie ohodnotenie (čo je ale ostatne v obrovskej časti zvyšku sveta)
nepoznám deti dobre situovaných rodičov, ktoré by si mohli dovoliť vyletieť zo školy každý rok, asi sa len nepohybujem v správnej sociálnej vrstve
Japonsko a jeho technológia, obrovský vývoz rôznych druhov hovadín do sveta, investovanie do pobočiek all around the world. Ich problémy s cudzími jazykmi. Rozhodne v tom vidím slušný potenciál a dobré platové ohodnotenia, pre človeka, ktorý je expert (seba sem nezaraďujem, just for the record). Ale japončina sama o sebe nie je až tak praktická, ľudia od nás zo školy, tí čo sú dosť dobrí na to, aby ju reálne dokončili na magistra, majú zameranie na ďalší obor (napríklad jazyk, ekonómiu, medinu alebo whatever, kombinovať sa dá prakticky so všetkým), ergo máme kvázi dve výšky na to, aby sme sa niekam odpichli ďalej.
@glider7301 : nie nie, nepotrebuješ vedieť z jazyka nič, a pokiaľ viem (ale nie som si istá) príjmačky sú tento rok len z tých všeobecných študijných predpokladov, nemali by tam byť reálie.
pokiaľ ide o Prahu, potrebuješ vedieť hiraganu a katakanu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
@nenenka a s vyplnanim prihlasok ti skor pomoze @h8u , lebo pokial viem, tak ona sa na japoncinu hlasi tento rok (alebo sa minimalne o to zaujimala) a @nihili tam uz dva roky studuje, takze mozno si uz nepamata, ze ako vyplnovala prihlasky
hahá, práve som si všimla, že dokonca už to je aj jednoodborovo
» is.muni.cz/prihlaska/info....
v každom prípade to môžeš mať v kombinácii s akýmkoľvek iným odborom na fakulte.
a ostatnym-dik..obratim sa
(uuu, ešte nikdy sa na mňa tak neodkazovalo vo fóre )
(akurát z 50 ľudí čo mávame v prváku reálne dokončia školu na magistra tak traja )
nepoznám deti dobre situovaných rodičov, ktoré by si mohli dovoliť vyletieť zo školy každý rok, asi sa len nepohybujem v správnej sociálnej vrstve
Japonsko a jeho technológia, obrovský vývoz rôznych druhov hovadín do sveta, investovanie do pobočiek all around the world. Ich problémy s cudzími jazykmi. Rozhodne v tom vidím slušný potenciál a dobré platové ohodnotenia, pre človeka, ktorý je expert (seba sem nezaraďujem, just for the record). Ale japončina sama o sebe nie je až tak praktická, ľudia od nás zo školy, tí čo sú dosť dobrí na to, aby ju reálne dokončili na magistra, majú zameranie na ďalší obor (napríklad jazyk, ekonómiu, medinu alebo whatever, kombinovať sa dá prakticky so všetkým), ergo máme kvázi dve výšky na to, aby sme sa niekam odpichli ďalej.
pokiaľ ide o Prahu, potrebuješ vedieť hiraganu a katakanu