Ahojte..uz to tu asi bolo ale rada by som sa opytala ze ci niekto z vas nestuduje japoncinu alebo nepozna niekoho takeho aby mi mohol poradit...chcem vediet ako sa mozem uplatnit ak by som isla studovat japoncinu na UK a ci nepoznate niekoho kto sa v tom
Známy sa skúšal dostať, čakal, že na prijímačky príde celkom malý počet ľudí, keď je to japončina... No ten obrovský záujem o japončinu ho fakt prekvapil. Bohužiaľ sa nedostal...
Konkrétne na UK máš všeobecný test a test z angličtiny, tu myslím že japonské reálie nie su. Tiež sa tam tento rok hlásim ale beriem to ako poslednú možnosť, chcem ísť japončinu študovať samozrejme, ale dala som si aj do Brna, Prahy a Olomouca.
Čo sa týka uplatnenia, už len samotné preklady a tlmočníctvo vedia fajn vyniesť, samozrejme by bolo dobré mať perfektnú angličtinu, ale aj v rôznych firmách, výskumných hovadinách atď., keď som bola v Brne na DOD tí ludia hovorili, že už len u nich v meste je niekoľko takých firiem, v ktorých je vlastne aj kopa absolventov potom zamestnaných.
Aj na UK som bola na DOD konkrétne som sa rozprávala s tou pani čo to má na starosti, ukazovala mi učebne a tak a hovorila že sa hlási okolo 100-120 ĺudí a berú presne 24, kvôli kapacite tej učebne hlavnej. Čo je uplne super si myslím. Tak ak ideš tento rok, vidíme sa na prijímačkách, ale dúfam že nie potom v škole
@h8u no nie tento rok sa nehlasim az o 2 roky...teraz som druhacka na strednej...len uz tak rozmyslam dopredu ze co a ako....ja by som totiz nechcela ostat tu na slovensku...najlepsie by bolo keby som mohla pracovat v japonsku a inu moznost ako cez skolu sa tam dostat nevidim...ale diki moc myslis ze skoly v cesku su lepsie ? kedze beries BA ako poslednu moznost?
@lawey ak myslis anime a mangu tak ja som nidky nic podobne nikdy nepozerala a ani necitala (nikdy sa mi to nepacilo a ani nebude) japoncina nie je len o tom a nie vsetci co sa chcu ucit japoncinu su zavisly anime a manga maniaci
@lenush1 len mi to tak pripada ked sa kuknem na tie detiska v tych minisukniach s dotrhanymi panchuchami .. s ciernymi linkami a rukavickami co vyzeraju uplne jak kurvy a velice sa bavia o tom ako pojdu do japonska .. o tom aka je japonstina cool a ze ci videli to a hento anime
@lenush1 a ja ti vravim že máš byť anime maniak? jednoducho keď som uvažovala že sa bujem učiť španinu, aby som mala ako alternatívnu možnosť že bujem prekladať telenovely , aj keĎ telenovely nedívam.... tak mi povedz co ineho chces s japoncinou robť
@majo16 tak take decka ja uprimne neznasam...to ze by som rada isla studovat japoncinu este neznamena ze patrim ku dievcatam s kilom make-upu, ciernymi linkami na ociach a cierne oblecenie a ze sa bavia o tom ktora japonska skupina je lepsia a kto s tych japoncov je krajsi a co ja viem co.. take veci ma vobec nezaujimaju..proste sa mi paci ten jazyk a je to predsa len nieco ine a zvlastnejsie ako keby som mala ist studovat medicinu, ekonomiku a tak
@lawey ved to je to co ja chcem vediet...ako sa v tej japoncine uplatnim aby som to nesla studovat zbytocne ale da sa aj podla mna pracovat pre nejake japonske firmy v zahranici..neviem no..
no nwm ako vy, ale kamaratka chcela ist studovat praje japoncinu na UK do Blavy a nakoniec nesla, pretoze ziadali maturitu (znalost) anglictiny na urobni C... takze asi tak...
@lenush1 : študujem japončinu v Olomouci, takže ak niečo ešte potrebuješ, napíš mi správu (prípadne si prečítaj blog, mám tam o tom asi jeden chabý článok )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Konkrétne na UK máš všeobecný test a test z angličtiny, tu myslím že japonské reálie nie su. Tiež sa tam tento rok hlásim ale beriem to ako poslednú možnosť, chcem ísť japončinu študovať samozrejme, ale dala som si aj do Brna, Prahy a Olomouca.
Čo sa týka uplatnenia, už len samotné preklady a tlmočníctvo vedia fajn vyniesť, samozrejme by bolo dobré mať perfektnú angličtinu, ale aj v rôznych firmách, výskumných hovadinách atď., keď som bola v Brne na DOD tí ludia hovorili, že už len u nich v meste je niekoľko takých firiem, v ktorých je vlastne aj kopa absolventov potom zamestnaných.
Aj na UK som bola na DOD konkrétne som sa rozprávala s tou pani čo to má na starosti, ukazovala mi učebne a tak a hovorila že sa hlási okolo 100-120 ĺudí a berú presne 24, kvôli kapacite tej učebne hlavnej. Čo je uplne super si myslím. Tak ak ideš tento rok, vidíme sa na prijímačkách, ale dúfam že nie potom v škole
a viacej neviem