Dobrý deň,
chystám sa študovať japonológiu na UK a chcela by som vedieť, či máte s týmto odborom nejaké skúsenosti (prijímacie skúšky, štúdium,...). Každá informácia by mi veľmi pomohla, aj čo sa týka štúdia v Čechách.
Za informácie vopred ďakujem.
Veľmi spokojný, bol teraz na pol roka v Japonsku. Ak to chceš študovať odporúčam ísť na Karlovu Univerzitu, má veľmi dobre poriešené zmlúvy so zahraničnými školami takže je vačšia šanca že sa dostaneš do Japonska @lilylu
@freedef hej jasne a tych 30 kanji tyzdenne je len taky bonus
@lilylu ja ako byvaly student jap ti radim - dobre si rozmysli ci to myslis vazne a ci si ochotna tomu venovat obrovske mnozstvo casu a usilia. teda podla mojho infa UK je na tom "najslabsie" a maju aj najmensie naroky teda je najzvladnutelnejsia. praha je opacny extrem. ja som bola v brne, po 2 rokoch som studium dobrovolne ukoncila tesne predtym nez som zosalela.. ucila som sa dlhe hodiny, aj 8-9 hod kazdy den, strasne som sa trapila, a to som predtym chodila 3 roky na japoncinu do jazykovky.. v prvaku nas bolo 48, do druheho preslo 11 ludi..
nechcem ta strasit, ja som k tomu nemala az tak hlboky vztah takze aj preto som sa mozno viac trapila. je sanca ze to das lavou zadnou. ale ovela vacsia sanca je ze to proste nezvladnes, tak s tym radsej rataj a dopredu zabudni na nejaky studentsky zivot..
Sestra teraz študuje japanológiu v Brne a ako tu už bolo povedané, denne sa dokáže učiť kľudne aj 8 hodín, avšak ona k tomu vzťah má a baví ju to. No nevie ak to bude na ďalšie roky, zatiaľ je iba v prváku a z 90 ich po necelých 3 mesiacoch zostalo niečo pod 30 takže si to veľmi treba rozmyslieť, či na to budeš mať nervy a hlavne či ťa tá japanológia baví.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
A čo na to hovorí?
Ďakujem za info. Ak sa môžem opýtať, aké robil prijímačky a dá sa štúdium zvládať?
@lilylu ja ako byvaly student jap ti radim - dobre si rozmysli ci to myslis vazne a ci si ochotna tomu venovat obrovske mnozstvo casu a usilia. teda podla mojho infa UK je na tom "najslabsie" a maju aj najmensie naroky teda je najzvladnutelnejsia. praha je opacny extrem. ja som bola v brne, po 2 rokoch som studium dobrovolne ukoncila tesne predtym nez som zosalela.. ucila som sa dlhe hodiny, aj 8-9 hod kazdy den, strasne som sa trapila, a to som predtym chodila 3 roky na japoncinu do jazykovky.. v prvaku nas bolo 48, do druheho preslo 11 ludi..
nechcem ta strasit, ja som k tomu nemala az tak hlboky vztah takze aj preto som sa mozno viac trapila. je sanca ze to das lavou zadnou. ale ovela vacsia sanca je ze to proste nezvladnes, tak s tym radsej rataj a dopredu zabudni na nejaky studentsky zivot..