čo by ste povedali svojmu sedemnásťročnému dieťaťu, keby vám oznámilo, že chce ísť do Japonska na trojtýždňový jazykový kurz...a vy zhodou okolností viete, že to vaše dieťa sa už dosť dlho tak "na vlastnú päsť" poctivo učí po japonsky...
no a teraz
mohla by som prispiet podla situacie..ale to neni len tak...ist niekam sama/é decko. a k tomu by boli dalsie financie a starosti.jedine ze by tam bola skola so stipkom
@7 neee...to nie ja tam idem...to môj sedemnásťročný brat...a stále sú kvôli tomu hádky, preto sa pýtam...proste či to je celkom bežné a normálne, že celá rodina je proti tomu...
Ák by som widela ze sa uci po japonsky a je to je ziwotny sen ...powedala by som mu ze az ked dokonci strednu ... a nech si polku zaplati a polku by som mu dala
..Japonsko..tuu,krajinu mam strasne rada..teda,este som tam nebola..ale,tezby som sa tam,raz rada dostala..a,no keby ze,mam tolko penazi,aby som mu mohla,tomu dietatu,dat tak,by som mu ich poxopitelne,dala...urcite,to ma zmysel..
Juuuj aj ja chcem ísť do Japonska... No ja si počkám, našetrím, dospiem a potom tam pôjdem ak sa pošťastí
A ani sa nečudujem rodičom, vyvaliť za 3 týždne 3000 eur...
no, tak to je dobra palka, my sme tam chceli ist na jeden seminar a vyslo to vtedy skoro 100 000sk...
no, asi by som ti povedala - chod na brigadu, a ak vsetky zarobene peniaze pouzijes na japonsko, doplatim ti zvysok. ale ako 17 rocnu by som ta nepustila, musela by si byt starsia.
..ja,sa tez ucim,japonky..ked,mam cas..v lete,som stym zacala..nejakych,70 znakov,som sa dokazala naucit,z tej hiragyny a katakyn..a teraz mam taku,knihu novu..taak,sa budečm snazit,pokracovat,,je to ale brutal,tazke ale paci,sa mi to,je to take zaujiimave..
ja by som si tie peniaze od mamy vypytala ona by mi ich dala a ja by som jej to potom chcela splatit ale ona by si to ako ju poznam nezobrala ale viem ze ked moja kamoska isla do londyna tak polovicu jej platili rodicia a polovicu si zarobila ona
môžem poradiť alternatívu, ktorú som si zvolila ja. dávam si prihlášku na vysokú, odbor Japanológia. ak chuck norris dá, možno sa dostanem na ročný výmenný študijný pobyt. ono je to vážne príliš drahé, 3000 eur na...tri týždne? za tú sumu môžeš ísť na výmenný do Ameriky na neporovnateľne dlhší čas, takže...odporúčam staviť na štipko a výmenný z výšky...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
cize hej suhlasim bez na brigadu
si to ty ? čosiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
A ani sa nečudujem rodičom, vyvaliť za 3 týždne 3000 eur...
no, asi by som ti povedala - chod na brigadu, a ak vsetky zarobene peniaze pouzijes na japonsko, doplatim ti zvysok. ale ako 17 rocnu by som ta nepustila, musela by si byt starsia.