ľudia,objednala som si knihu ,,Japonsky 15 minut denně" a už ma stihlo pár ľudí skritizovať, že to bola blbosť, pretože bez posluchu nemám šancu sa to naučiť.. ja si ale myslím, že to úplna blbosť nebola čo myslíte? pomôže mi to?
neviem ak vieš hovoriť s tým klasickým japonským prízvukom a vieš správne vyslovovať slová tak v podstate si to kúpila dobre ide o to že vlastne nebudeš sa učiť len gramatiku ale budeš japonsky aj hovoriť no..
Dnes sme na to pozerali s kamarátom v antikvariáte a strašne sme sa smiali Teda príliš sme to neobzerali, ale na prvý pohľad to vyzeralo jak brožúrka pre mladého pioniera
@7 takže super,zas nevadí,ja sa z thoo niečo naučím aj tak! len si musím nájsť "prepis tonov" ale fajn priznávam,asi to neoblo najinteligentnejšie rozhodnutie
Poznal som opacny pripad - clovek co sa naucil hovorenu anglictinu, ale pisat nevedel ani makovy trt. Ked rozpraval, tak to bolo uplne v poriadku, ale pisal NEUVERITELNE hrozne (kvazi foneticky prepis... Ako si myslel ze sa to pise, tak to pisal)
ale zas,angličtina sa inak píše a inak číta,ony majú síce tie znaky,ale keď viem ako sa tie znaky čítajú,nie je problém,potom už len,prízvuk.. zas si nemyslím,že by to mlo byť až také zlé mohla som si len vybbrať lepšiu knihu..čo už
Nechceš radšej poslať nejaké normálne podklady a učebnice? Pár vecí v počítači mám, aj keď je to tak ako hovoríš, bez reálneho posluchu asi príliš nezmôžeš, ale sú tam aspoň základy teórie jazyka, základná gramatika, slovná zásoba atď. Proste to, čo reálne začiatočník "využije", resp. nevyužije, ale určite mu to bude viac platné, ako "Prosím si dvojité presso s mliekom" a "Máte peknú kravatu, pán Santosu"
@mm47 ok toto je divné ale v každej krajine je to inak.Japonci majú aj taký divný humor ale stále si myslím,že sú super ako som vravela,každému sa páči niečo iné
@16 ty to máš? a fakt by si mi to poslala? to si prosím .. hej ,ale zas je tam dosť vecí,a fakt som to kukala,bolo to fajn.. dúfam,že sa z nej budem tešiť, keď príde bez posluchu je to dosť zle,ale určite sa to dá aspoň trošku.. a neskôr si možno zoženiem nejaké cd alebo tak a tak si teda prosím tie podklady
japonska vyslovnost je dost podobna slovenskej, takze velky problem by stym nemal byt, akurat ze Japonci rozpravaju dost rychlo, takze skor nebudes stihat, nez rozumiet
sure, sure kiddies. samozrejme, že japončina sa dá perfektne naučiť z knižiek pre turistov a podobne, 15 minút denne a do pol roka ste experti.
bez irónie, žiadny jazyk sa iba z knihy nenaučíš. kniha ti nepovie či je veta, ktorú si urobila správna, a v japončine sa dá toho oprasiť veľa, partikuly, slovíčka, zdvorilosť...ak sa to chceš učiť seriózne, je to fajn základ, ale inak by som to nehrotila. to že ,,tamtú vetu ale hovoril Naruto" a ,,tamten znak je v slove vzducholoď ale netuším čo znamená, aký má radikál, ako sa číta samostatne a sinojponským čítaním a akými ťahmi sa píše" proste nestačí na higher level, ale na dobrý pocit z toho, že takú tú kuchynskú japončinu človek zvláda je to dostatočné
da sa naucit s knih uplne bez problemov....teda co sa tyka gramatiky pisma a vseobecne s vyslovnistou vsak potom neskor mozes mat problem, cim chcem povedat, ze posluchy su tiez dolezite, takze ak mas aj posluchy si na tej najlepsiej ceste
@23 pravdá,na slovensku je ich teda mnoho sú možno 4 kurzy aj to v tej posratej BA.. tam sa mi veľmi dochádzať nechce.. tu je ťažko nájsť doučovanie na anglinu nieto ešte na dáky exotický jazyk .. viem kukala som to, ale vraj vôbec nejde s knihou..ale viem,mala so msi objednať aj to,nevadí
@21 nevravím, že som si myslela, že hneď do pol roka budem expert len aby som sa niečo neučila zbytočne ale dík, skúsim .. určite to nebude až tak zbytočné
Mato prestan rozpravat kokotiny, Japonsko je 1000x lepsie ako tato prehnita krajina...
Ich reklamy su aspon sranda (maju pravidlo ze 5x a dost) ako napriklad tato
prve dve su o nicom ale neskor to je psycho, ano ten herec je Arnold Schwardzenegger... takmer kazda celebrita hrala v japonsku nejaku reklamu > a co mame mi... Dedeho
Japonsko je prekrasna krajina, v parkoch pobehuju soby a srnky ktore sa ludi vobec neboja, kludne si ich mozes pohladit pripadne ich aj nakrmit
staraju sa o ne budhisticki mnisi v klastoroch do ktorich sa ludia chodit modlit.
Japonci neosydluju dalsie pozemky a nenicia prirodu, vsetok ruch je len a len v mestach... tlacia sa v mestskom ruchu... co sa o nas neda powedat.
A podla mna maju prekrasne dievcata... takze pokial chces rozpravat o japonsku popremyslaj, uvedom si ze o nom wes picu... a potom aj drz picu, nadawaj na krestanstvo, nadavaj na Hitlera ale na japonsko mi nesahaj.
@27 zdielam tvoj názor .. Japonsko je naozaj geniálna krajina Je to pravda, majú to tak perfektne rozdelené..Tie neskutočné kontrasty. Na jednej strane je tam šialene veľa ľudí, na druhej strane je tam takmer dokonalý poriadok, všade vládne do očí bijúca čistota a organizovanosť..takže asi tak
pokial sa ucis japonsky z knihy a len z knihy, je to blbost ale mala by si popri tom pozerat Japonske media, at uz sa jedna o filmy alebo anime alebo cokolvek ine hlavne nech mas prisun novych slovicok a nech vies kedy a co pouzit... japonci maju rovnako ostry prizvuk, neni to ako s anglictinou kedy by si znela ako ked mas Rusku postavu v americkom filme.
zacni s anime... samozrejme su na to ludia haklivi a ked sa powe anime tak si hned predstavia pokemona... a powem ti ze poznam anime ktore ta chytia za srdce a nepustia... poriadne sa na tom nasmejes a mozno aj polaces... ked meta mas zaujem tak mi posli Ts a odporucim ti nejake anime alebo aj filmy...
@1sonkaa1 : neber to tak, že môj komentár je nejak negatívne orientovaný, japončina je proste príliš zložitý jazyk založený na detailoch na to, aby sa dal naučiť z takého druhu kníh ja ju študujem na výške už druhý rok ako svoj hlavný odbor, takže nejaký ten insight do veci mám, také materiály proste ber buď ako harmless hobby, alebo základ pre nejaké seriózne štúdium
pokiaľ ide o Japonsko ako také, poďme, call the waaaambulance, je to krajina ako každá iná, s kladmi aj zápormi, nechápem prečo voči nemu niekto má averziu a taktiež ani nejakú maniakálnu posadnutosť...to čo ľuďom vadí, prípadne sa im páči sú poväčšine zgeneralizované zlomky, ktoré im zabraňujú vidieť to objektívne
Naučíš sa písať v Hiragane, Katakane a aj niečo z Kanji. Popri tom idú systematicky rôzne slovíčka a frázy. Sú k tom u aj CD takže sa dá učiť aj cez sluch je to ozaj super odporúčam všetkým.
@nihili neboj, ja viem ako si to myslela objektívny názor skúsim si stiahnuť nejaké tie filmy a začať kukať anime a možno sa niečo naučím to sa niekde dá študovať? nejde o to,že som posadnutá.. len sa mi to maximálne páči
ja som zase natrafila na knihu "po cinsky za 15 min" a tiez som chvilu nad nou rozmyslala, lebo tam sice boli tie ich haky baky ale aj normalny prepis vyslovnosti...ale jasne ze clovek to potrebuje aj pocut nielen citat mozno ked si zozenies este daky iny material ta kniha ti velmi pomoze
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
ak ti to vyjde s tou japoncinou a budu ti aj rozumiet tak ti osobne zagratulujem...
» www.youtube.com/view_play_list?...
fakt genialne
Nechceš radšej poslať nejaké normálne podklady a učebnice? Pár vecí v počítači mám, aj keď je to tak ako hovoríš, bez reálneho posluchu asi príliš nezmôžeš, ale sú tam aspoň základy teórie jazyka, základná gramatika, slovná zásoba atď. Proste to, čo reálne začiatočník "využije", resp. nevyužije, ale určite mu to bude viac platné, ako "Prosím si dvojité presso s mliekom" a "Máte peknú kravatu, pán Santosu"
bez irónie, žiadny jazyk sa iba z knihy nenaučíš. kniha ti nepovie či je veta, ktorú si urobila správna, a v japončine sa dá toho oprasiť veľa, partikuly, slovíčka, zdvorilosť...ak sa to chceš učiť seriózne, je to fajn základ, ale inak by som to nehrotila. to že ,,tamtú vetu ale hovoril Naruto" a ,,tamten znak je v slove vzducholoď ale netuším čo znamená, aký má radikál, ako sa číta samostatne a sinojponským čítaním a akými ťahmi sa píše" proste nestačí na higher level, ale na dobrý pocit z toho, že takú tú kuchynskú japončinu človek zvláda je to dostatočné
drzim palce a hlavne: nevzdavaj sa
Ak si poberieš základy japončiny skús si nájsť nejakého učiteľa jp
@23 pravdá,na slovensku je ich teda mnoho sú možno 4 kurzy aj to v tej posratej BA.. tam sa mi veľmi dochádzať nechce.. tu je ťažko nájsť doučovanie na anglinu nieto ešte na dáky exotický jazyk .. viem kukala som to, ale vraj vôbec nejde s knihou..ale viem,mala so msi objednať aj to,nevadí
Mato prestan rozpravat kokotiny, Japonsko je 1000x lepsie ako tato prehnita krajina...
Ich reklamy su aspon sranda (maju pravidlo ze 5x a dost) ako napriklad tato
Japonsko je prekrasna krajina, v parkoch pobehuju soby a srnky ktore sa ludi vobec neboja, kludne si ich mozes pohladit pripadne ich aj nakrmit
Japonci neosydluju dalsie pozemky a nenicia prirodu, vsetok ruch je len a len v mestach... tlacia sa v mestskom ruchu... co sa o nas neda powedat.
A podla mna maju prekrasne dievcata... takze pokial chces rozpravat o japonsku popremyslaj, uvedom si ze o nom wes picu... a potom aj drz picu, nadawaj na krestanstvo, nadavaj na Hitlera ale na japonsko mi nesahaj.
pokial sa ucis japonsky z knihy a len z knihy, je to blbost ale mala by si popri tom pozerat Japonske media, at uz sa jedna o filmy alebo anime alebo cokolvek ine hlavne nech mas prisun novych slovicok a nech vies kedy a co pouzit... japonci maju rovnako ostry prizvuk, neni to ako s anglictinou kedy by si znela ako ked mas Rusku postavu v americkom filme.
zacni s anime... samozrejme su na to ludia haklivi a ked sa powe anime tak si hned predstavia pokemona... a powem ti ze poznam anime ktore ta chytia za srdce a nepustia... poriadne sa na tom nasmejes a mozno aj polaces... ked meta mas zaujem tak mi posli Ts a odporucim ti nejake anime alebo aj filmy...
Este ked mali vlastnu kulturu
pokiaľ ide o Japonsko ako také, poďme, call the waaaambulance, je to krajina ako každá iná, s kladmi aj zápormi, nechápem prečo voči nemu niekto má averziu a taktiež ani nejakú maniakálnu posadnutosť...to čo ľuďom vadí, prípadne sa im páči sú poväčšine zgeneralizované zlomky, ktoré im zabraňujú vidieť to objektívne
» www.martinus.sk/?uItem=35541...
Naučíš sa písať v Hiragane, Katakane a aj niečo z Kanji. Popri tom idú systematicky rôzne slovíčka a frázy. Sú k tom u aj CD takže sa dá učiť aj cez sluch je to ozaj super odporúčam všetkým.