Povedzte mi plz, prečo je život tak nefér?Vždy som snívala,aby som mala možnosť ísť na prázdniny do Anglicka,ale všetky kurzy sú jednoducho predražené ako sviňa.Týždeň za 500eur? Človek sa chce vzdelávať ale očividne sa môžu iba tí, čo si to môžu dovoliť.
blbosť ja som na žiadnom kurze nikdy nebola , samozrejme čitala som kukala filmy. A keď som začala robiť v robote kde som nútená hovoriť len anglicky tak som sa naučila, čiže dokonca ani pobyt neni nutný.
@topanocka Mne nejde len o to naučiť sa anglicky. Anglicky sa učím 11 rokov a myslím že mi to ide celkom slušne. Chcela som byť v centre diania a to je najlepšie miesto na zdokonalenie sa v jazyku pokial sa nemýlim.
Človek sa môže vzdelávať veľa spôsobmi, len to nemusí byť ten jeden vysnívaný... Môžeš sa vzdelávať/zlepšovať inak a raz ísť do Anglicka na plnohodnotnú dovolenku Len v takom prípade neviem, či by týždeň nevyšiel aj viac, ako 500eur. Čiže pri úrovni života v Anglicku by sa to nemuselo zdať ako taká pálka, ale moja výhrada by skôr spočívala v tom, že ani najlepší kurz na svete ti za týždeň prakticky nič nedá. Treba si proste vybrať niečo iné.
Ak už máš nejakú úroveň, čo tak ísť robiť au pair alebo skúsiť work and travel? To by si tam bola cez leto aspoň mesiac.
Súhlasím s tebou, pre študentov sú naozaj drahé, nie je to prístupné pre každého :/ a ďalšia vec, síce v komentoch @topanocka vraví, že jazyk sa dá naučiť aj inak, tak ja k tomu len dodám, že podľa mňa pri jazykových pobytoch nejde len o učenie sa jazyka, ale aj o zážitok, spoznanie cudzieho mesta z inej perspektívy, ako keď tam ideš len pamiatky poobzerať dajme tomu
Veľa ale nezrobíš, buď ti to zaplatia rodičia (rodina), alebo si zarobíš sama brigádou, alebo... nikam nepôjdeš
Bola som na tom veľmi podobne, dlhší čas som sa učila angličtinu a celkom mi to šlo, ale rodičia nemali peniaze na žiaden z tých mega drahých kurzov v zahraničí - minulý rok som v lete už mala 18 a tak som šla do Anglicka na summer job. Robila som full time v kaviarni, zažila kultúru, krajinu, ľudí, zlepšila sa v jazyku a zarobila peniažky Čiže sú tu aj iné cesty. Ja som si potom po návrate domov pozerala, koľko stojí taký 4 týždňový pobyt cez EF v anglickom meste, v ktorom som bola a len som sa usmievala, pretože toľko peňazí som si zarobeným priniesla domov + som si doniesla ešte možno bohatšie zážitky ako decká v tom kuze (dokonca som sa s kamošmi prepašovala na jednu ich EF párty, keďže tam kamoš robil DJ-a ) Takže dá sa, len treba makať, pretože... nič v živote nie je zadarmo, ani naučiť sa anglicky
@stanislava13 Ahoj! Viem, že sú aj iné spôsoby ako sú nákladné jazykové kurzy avšak dosť sa bojím, že natravím na nejakú zlú agentúru ktorá spostredkováva tieto "summer jobs". Nevedela by si mi nejako poradiť? :/
@sandxb7 Poviem ti to tak, že ja som bola v zahraničí s kamoškou, našli sme si ubytko predom (jednu izbu, sharovali sme posteľ ) a potom tam prácu, napísali sme si CV a roznášali sme Ako... práca sa vždy našla, neviem, no, chápem, že veľa ľudí sa nevydá takto na vlastnú päsť, ale robotu predom len ťažko nájdeš a keďže vieš jazyk, tak máš navrch A niekde v kaviarni ťa určite zamestnajú. Bola som takto v Edine aj Bournemouth a dá sa všade Londýn je mega drahý a hlavne neberú ľudí len na sezónu, ale prímorské mestá áno Plus mestá, ktoré majú v lete festivaly, napr. aj spomínaný B'mouth a Edinburgh Pridaj sa do nejakej skupiny Cz/Sk na facebooku a tam ti pomôžu aj ľudia, ktorí v tom meste práve sú, či už s ubytkom alebo s prácou A keby niečo, tiež rada poradím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Ak už máš nejakú úroveň, čo tak ísť robiť au pair alebo skúsiť work and travel? To by si tam bola cez leto aspoň mesiac.
Veľa ale nezrobíš, buď ti to zaplatia rodičia (rodina), alebo si zarobíš sama brigádou, alebo... nikam nepôjdeš