Je dobré uvažovať nad masmediálnou komunikáciou ako školou?
Občas (aj keď sa snažím stáť si za svojim) podkopnú mi moju istotu ľudia, ktorý takéto rozhodovania majú už za sebou... Masmediálna alebo marketingová komunikácia je odbor, ktorý viem (teda skôr dúfam - vedieť nemôžem) že by ma bavil. Aj keď som na techni
ja osobne by som nad nicim co je humanitne, okrem jazykov, ani neuvazovala.
ale rob co ta bavi. rob to. iba tak budes stastna ono sa hovori, ze tieto skoly su preplnene a ze takych ludi bude v buducnosti vela. ale kolko je tych, ktorych to naozaj bavi? ktori su zanieteni v tomto odbore a nejdu tam len preto, lebo im to logicky proste nepali?
ak si si ista, ze budes nadsena studovanim tej skoly, ze budes jednou z najlepsich, ake tam maju. ze budes vynikat aj napriek tomu, ze ich tam je vela... tak chod
Ak ťa to ťahá a myslíš že je to pre Teba to pravé tak prečo nie.. výška je skôr o tom aby ti rozšírila názory a naučila ťa inak zmýšlať.. nepočúvaj tých trtkov čo ti povedia že sa neuživíš, že je to nezmysel etc. vedia o tom veľké hovno, v živote záleží od Tvojej šikovnosti, od kontaktov, od toho ako sa vieš presadiť.. a nie od toho akú výšku vyštuduješ..
ako vsetci viete stale kydat na masmedialku. a ako vsetci viete, ze to, co sa tam uci, zvladne aj tupec.ja som z masmedialky z UPJS, som maximalne spokojna, skusky nie su jednoduche (no predstavte si), mame marketing, PR, dejiny, ortoepiu, fonetiku,lieteraturu... caka ma prax v radiu,telke, co je moja vysnena praca. suhlasim s tym, ze ak sa chcete stat moderatorom, tak nie vzdy potrebujete VS. ale co tak praca v dramaturgii, produkcii, ako hovorca, atd atd atd? nie kazdy moze byt ekonom, lekar, pravnik....a ze ma ist tam, kde ju to uzivi, ale nebude ju to bavit? rozmysli si, ci sa chces 5 rokov trapit v skole a potom byt cely zivot zdeptana a nahnevana lebo ta tvoja praca nebavi. tak to potom vyzera vsade, kam pridete. otravene sestricky, otravene uctovnicky....
@martin182 tiez si myslim ze je to hlavne od sikovnosti a od CHCENIA ... clovek moze ist aj na zubarinu a nikde nie je v dnesnej dobe napisane ze bude zarabat horibilne sumy a to len preto lebo to tak mame proste vzite...
@simi8 presne toto mi napadlo ako prve ked sa mi snazili vtlct do hlavy ekonomiku ale ved ekonomov je tak vela... a nebavilo by ma 5 rokov len studovat poucky a hromady skript... mne sa najviac lubi ze kazdy odcudzuje masmedialku a pritom nevie o nej nic viac ako to ze je to nieco s mediami....
@chassity mozno aj ludi z masmedii je vela (ale uprimne, viem ze su masmedialne studia na UPJS, potom v PO a dalej uz neviem), ale v dnesnej dobe ked uz fakt kazdy ide na vysku, je vela absolventov zo vsetkeho mam taky pocit... vzdy je to o tom ako sa dokazes uplatnit. a presne, kazdy ma reci ako keby mal za sebou aspon jeden semester. ja neodsudzujem a nehodnotim ziadnu inu skolu, kedze studujem len na jednej a zaroven nerobim prieskumy uplatnenia sa po skole..... staci mi to, ze toto ma bavi, toto chcem studovat, v mediach sa chcem zamestnat.a stale mas moznost pocas studia naberat skusenosti, mame ponuky pisat do novin, moderovat v radiu, zucastnujeme sa tlacoviek....a hlavne, ak by som na to nemala, na tej skole nie som. bud by som sa sem nedostala cez tych 300 ludi na prijimackach, alebo by ma vyhodili na skuskach. ani jeden vyucujuci tu nenecha studenta, kt. by mu v buducnosti robil hanbu. lebo uz sa nam stalo, ze nam nemenovana profesorka ukazovala na youtube svojich studentov
na FMK nadávajú len ludia čo sa tam nedostali! je to jedna z TOP fakúlt na slovensku, mladý a progresívny odbor! ludia v médiách sú najlepšia platení na svete a strčia do vrecka takmer každého.
ale pozor!
na FMK len tak hocikoho nezoberú, treba mať hlboké znalosti čo sa týka všeobecného rozhladu. po škole nie je problém s uplatnením, napríklad k nám na FMK chodia stále otravovať z markízy či z jojky či nemáme záujem o nejaké dobré platené miestečko. s ďurianovou si tykám a štefan hríb je ako môj druhý otec.
ze na FMK je narocne sa dostat? mozno tak pre opicu z pralesa, aj to si myslim, ze by to dala...
HLBOKE VEDOMSTI ??? vseobecny rozhlad asi na takej urovni, ze ak vies, ze na Slovensku je markiza, jojka a stv, tak si za vodou..
a dalsi bonus, ze je to jedna z TOP fakult ? neviem ci mam plakat, alebo sa smiat ked to tu vidim..
realita: ak sa chces ucit v zakladnej skole, a na dalsich 5tich miestach, kludne tu chod, uroven vyucby 0bodov, cest vynimkam (len teraz si neviem na nejaku spomenut)... skusky zvladne aj uplny debil... ked sa tu ludia stazovali na pravo (mimochodom uplne zaklady, co je to stat, znaky statu, spolocnosti a podovne "vrazdy") tak to uz je sila.
uplna flakaren, rovna sa strata casu. nechapem co tam robim.
no a Trnava ako mesto, klobuk hore. velke nic. jedna ulica, 3 krcmi, tesco a lidl. tam to konci. no jo, este vsade odpadky, a mestska chodi tak dva krat do dna.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ale rob co ta bavi. rob to. iba tak budes stastna ono sa hovori, ze tieto skoly su preplnene a ze takych ludi bude v buducnosti vela. ale kolko je tych, ktorych to naozaj bavi? ktori su zanieteni v tomto odbore a nejdu tam len preto, lebo im to logicky proste nepali?
ak si si ista, ze budes nadsena studovanim tej skoly, ze budes jednou z najlepsich, ake tam maju. ze budes vynikat aj napriek tomu, ze ich tam je vela... tak chod
Je to LEN tvoje rozhodnutie. Cudzích sa nepýtaj na názory.
To, čo spravíš ovplyvní tvoju budúcnosť, to by si mohla pochopiť
ale pozor!
na FMK len tak hocikoho nezoberú, treba mať hlboké znalosti čo sa týka všeobecného rozhladu. po škole nie je problém s uplatnením, napríklad k nám na FMK chodia stále otravovať z markízy či z jojky či nemáme záujem o nejaké dobré platené miestečko. s ďurianovou si tykám a štefan hríb je ako môj druhý otec.
ze na FMK je narocne sa dostat? mozno tak pre opicu z pralesa, aj to si myslim, ze by to dala...
HLBOKE VEDOMSTI ??? vseobecny rozhlad asi na takej urovni, ze ak vies, ze na Slovensku je markiza, jojka a stv, tak si za vodou..
a dalsi bonus, ze je to jedna z TOP fakult ? neviem ci mam plakat, alebo sa smiat ked to tu vidim..
realita: ak sa chces ucit v zakladnej skole, a na dalsich 5tich miestach, kludne tu chod, uroven vyucby 0bodov, cest vynimkam (len teraz si neviem na nejaku spomenut)... skusky zvladne aj uplny debil... ked sa tu ludia stazovali na pravo (mimochodom uplne zaklady, co je to stat, znaky statu, spolocnosti a podovne "vrazdy") tak to uz je sila.
uplna flakaren, rovna sa strata casu. nechapem co tam robim.
no a Trnava ako mesto, klobuk hore. velke nic. jedna ulica, 3 krcmi, tesco a lidl. tam to konci. no jo, este vsade odpadky, a mestska chodi tak dva krat do dna.
cize urcite FMK
existuje aj kniha testov na masmedialnu komunikaciu? Dakujem