myslím, že nie.. ak sa introvert dokáže stať extrovertom, tak v skutočnosti nikdy introvertom nebol, len si to nahováral... skutočný introvert extrovertom nikdy nebude
no, neviem, vychádzam z faktu, že človek sa rodí s určitými črtami osobnosti. niečo máš proste dané a je to tak.
ale existujú ľudia, ktorí sú v hĺbke duše introverti, ale navonok extroverti-napríklad herci to tak majú. myslím, že vždy bude v človeku ten nemenný základ.
@ikuto.... ta proste som bola uzavretá, bála som sa vychádzať medzi , lebo furt narážali na moj výzor,ale ta pokúsila som sa s tým dačo spraviť,ale ta veľmi sa nepodarilo, tak som sa rozhodla, že budem spoločenský typ len večer, keď neni tak vidno a proste....teraz som extrovert .....len mám blbý pocit,ak dakto kuká na mňa cez deň,ale pomaly to prekonávam
Podľa mňa nie, aspoň vo svojom vnútri, ale samozrejme že vplyvom okolností sa môže naučiť trochu maskovať, že je introvert.
Napríklad ak je v zamestnaní nútený stretávať a komunikovať s cudzími ľuĎmi, tak časom sa možno naučí nebyť úplne ticho a niečo sa aj sám toho druhého opýta, ale určite to nebude úplne spontánne ako u extroverta.
myslím že je ťažké zmenit sa, ak sa to aj niekomu navonok podarí, vnútri aký aj bol, ale možno ak sa bude moc snažiť,.. na nejakú dobu a ak si začne v tom veruť že to dokáže, ktovie... za pokus to stojí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
ale existujú ľudia, ktorí sú v hĺbke duše introverti, ale navonok extroverti-napríklad herci to tak majú. myslím, že vždy bude v človeku ten nemenný základ.
3. Faktory ovplyvnujuce vyvin jedinca a z toho 2 premenne.
Cize ano je to mozne.
Napríklad ak je v zamestnaní nútený stretávať a komunikovať s cudzími ľuĎmi, tak časom sa možno naučí nebyť úplne ticho a niečo sa aj sám toho druhého opýta, ale určite to nebude úplne spontánne ako u extroverta.
...
prípadne keď mu inak na chvíľu prepne, ale nemyslím si, že nejaké trvalé VÝRAZNÉ zmeny sú možné
v osobnostných testoch som sa posunula už o niekoľko percent smerom k vytúženému E
Teraz som úplne iná.
Ale súviselo to so zásadnou zmenou v mojom živote.