štát ti podľa mojich info platí 3 roky vysokoškolského štúdia, ale popravde neviem či sa to dá tak že prvý rok u oboch zadara a druhý iba u jednej a ostatok platíš, alebo proste ti platí iba jednu školu a druhú si musíš sám, fakt neviem.. ale dve ti nezaplatí si myslím..
Mrkol som scripta kamosov a no... dost si verim, tak myslim, ze by som to zvladol. Lenze problem asi budu tak ako cely moj zivot zase tie zasrane peniaze : /
@1 čoby tri... platí toľko rokov, koľko trvá jedno (toľko k otázke v nadpise) (nepredĺžené) neexterné štúdium dvoch stupňov v odbore, ktorý si človek vybral (čiže pre väčšinu z nás je to 5 rokov)
je to tak, že akonáhle sa stanem bakalárom na jednom odbore, tak druhý odbor musím vyštudovať presne za 3 roky - bc. (a nie za povolené 3+1), inak si priplácam.
musel by si si to kompletne platiť, dnes sa už všetko platí Naša milovaná republika každému zaplatí len jeden 1. stupeň vš. Keď to presiahneš kvôli lenivosti alebo ti škola nesadla (ako mne ) či ako ty chceš - 2 školy zároveň, treba siahnuť do peňaženky (ach)
@grietusha hlavne v cr je to tak, ze mozes i 4 skoly subezne a neplatis nic ak ani jednu neuspesne neukoncis (beru sa ti ako 1 studium) ak niektou z toho neuspesne ukoncis nastava dlhe pocitanie tych rokov..
takze ak robis vsetky skoly v pohode, tak do 26 studujes zadarmo kolko stihas..
Co sa tyka tej bliflovacej moacky , venujem sa jej uz roky a som si isty, ze to zvladnem. Preto by som chcel rozvijat aj pisanie. A myslim si, ze pri troche sikovnosti sa to da v zivote aj skombinovat.
stat plati 3 bakalarke a 2 inzinierske/magisterske roky... uz len za predpokladu, ze ides do prveho rocnika niekde, zistis ze ta to nebavi a potom ides zase od prveho (cize Bc studujes 4 roky) tak uz musis jeden platit... pokial chces studovat dve skoly sucasne, tak ti stat bude platit iba jednu (to uz by som si dala aj druhu radsej externe)...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Mrkol som scripta kamosov a no... dost si verim, tak myslim, ze by som to zvladol. Lenze problem asi budu tak ako cely moj zivot zase tie zasrane peniaze : /
je to tak, že akonáhle sa stanem bakalárom na jednom odbore, tak druhý odbor musím vyštudovať presne za 3 roky - bc. (a nie za povolené 3+1), inak si priplácam.
to isté aj s NMgr. alebo Mgr.
@grietusha no este ze si dopisala ze studujes v CR Tam to tak naozaj je ale u nas treba platit platit platit
takze ak robis vsetky skoly v pohode, tak do 26 studujes zadarmo kolko stihas..
na slovensku hm.. neviem..
@hluzar
Ja mam v riti takych inteligentov.