coo to ziadna taka stredna neni?? ((((( a keby som cel byt nejakou specialnou policajnou jednotkou- taky co su na futbale ked sa niekto bije a tak tak na aku skolu treba ist??
tak si najskor zisti kto to je aspon to bude vyzerat ze mas o to vobec zaujem, ale ked ani nevies k akemu utvaru vlastne chces ist...
btw hovoris o PPU cize najskor 2 roky (alebo 3 nie som si isty) u policie a potom si mozes dat ziadost ak budu haldat novych ludi a stredna policajna sa mi zda ze tiez nie je...
ale ty si hovado marek pocula som akoze jeden nazor co si mi hovoril akoze je to dost haluzne ale ty si toho schopny a potom to haluska teda neni.ze chces ist na vojensku skolu aby si potom mohol ist do iraku a tam ta zabiju a budes mat pokoj...sorry ale uz sa uvedom laska je laska anetreba sa koli nej zabijat noaco mas 14 rokov ta prava estelen pride, ci uz zajtra alebo o 10 rokov kasli na to a uzivaj si!!!nie zas tak ze to budes prehanat ale chapes?zivot je len raz asi viackrat nie tak netreba ho ukoncit skoro...chapes marek?ak chces byt vojak oki ale nie preto ay si mohol sa zabit...si kamarat tak ti to poviem!!!
Ahojte...Ja by som tieš mal záujem sa dostať na dáku vojenskú strednú školu. Mne sa zdá že v Liptovskom Mikuláši ja aj stredná aj vysoká škola ale že vraj teraz je zavretá... Som 8-mak to by som stíhal do roku 2010...A počul som že v košiciach je aj dáka letecká vojenská škola...Ak najdete dáke školy v SR. tak píšte pls mal by som velký zaujem...
Cau , viem ze stredne vojenske na Slovensku niesu (cry) ale otvaraju teda Lipt.Mikulas tuto sezonu ?? ako je to s tou leteckou , aj tá je vojenská ?? Pls odpiste diky !!
Aj ja chcem ist na tu strednu skolu a ked 2010 otvaraju tak to akurat stiham som 8-mak tak ked budete mat dake info tak piste na icq 392198880 a ty co su osmaci a chcu tam ist tak tez piste na icq aspom sa zoznamime a ked tam dojdeme nebudeme si taky cudzi
Vsetci co sa chystaju na tu strednu skolu vojensku v LM tak mi napiste na pokeci nick mam David-19 abo mailujte ze sa zoznamime a tam si nebudeme taky cudzi budeme sa lepsie poznat a je super ked otvoria tu skolu ebo mi to vyhovuje na rok 2010 akurat teraz som 8 taze mi to vyhovuje piste ty co tam idete dikss.
Cawte ja som 9 a cel bz som na vojensku ale ak je pravda ze ju otvaraju 2010 ta som v riti odpiste please Leito89 na pokeci please info. ak nejake mate
more to co je ze as 2010 otwaraju pojdem na tu skolu aj do ruska mne to je pci ale tak na slowensku je blizsie sakra sakra sakra ja tam wazne potrebujem iiiist
Ghothicbunny 2009 je teraz ale ja som devat a na skolu ide az 2010 lebo este je len 1 polrok a na skolu sa ide 2010 taze mne to vide a kde je stredna vojenska please???
gothicbunny jak vies ze su si nasla,a mas aj stranku tych skol? a ci to je ze rok 2010/2011 lebo ja ziadnu strednu vojensku nemozem najst tak keby si bola taka dobre tak tu daj nejake linky abo nieco ,dakujem moc dufam ze rto je pravda
a hej jak je to s tym priemerom, znamok a gothicbunny ty to nevies ale viesz ze teie skoly suu??? ja som to hladal a vlyptovskom mikulasi je uz iba pomaturitne studium a ked bysli ze bb je to vojenske gymnazium to tiez nieje
@motiv1 newm moj fotrik to desi nasiel tu skolu w bb w lm to som newrawela ja ze tam je ale ktosi odtialto a w cechach to iste ja wiem naisto len o bb ..a kukala som cosi aj otom priemere a jedna as jedna cela pet je niakich 30 bodou nawiac a potom sa to tak dawa dole stale ..us wiac newm skoro nic
uz dokonca ani pomaturitna no ta sa ma otvorit v roku 2010, co sa tyka tej v bb tak to je len policajna, v sucasnosti nejestvuje ziadna stredna vojenska ani policajna skola na ktoru sa da ist zo zakladky, je len jedna a to v cechach, setko som na internete overil a pod.
vy co chcete ist na vojensku strednu do ciech tak sa vam zide toto
20.01.2007 - Chcem sa spýtať, či sa žiak 9.ročníka môže prihlásiť na strednú školu v Čechách, konkrétne na Strednú školu vinársku vo Valticiach a či sa za štúdium platí?
Odpovedá Mgr. Braunová zo Štátnej školskej inšpekcie:
Pre zahraničných študentov z krajín EÚ, ktorí chcú študovať na stredných školách v Česku, platia tie isté podmienky ako pre študentov z Čiech. Štúdium je bezplatné. Žiakov prijímajú na základe podanej prihlášky. Prihlášku je potrebné poslať do 15. 3. 2007. Na Strednú školu vinársku vo Valticiach prijímajú bez prijímacích skúšok, len na základe študijných výsledkov z prechádzajúcich rokov ZŠ. Ak máte záujem o toto štúdium, je potrebné požiadať školu o prihlášku, ktorá je ochotná Vám ju aj zaslať poštou. Viac informácií o tejto strednej škole nájdete na internetovej stránke www.svsv.cz
Podrobný postup pri záujme o štúdium v Česku:
Pre zahraničných študentov z krajín EÚ, ktorí chcú študovať na stredných školách v Česku, platia tie isté podmienky ako pre študentov z Čiech. Štúdium je bezplatné. Žiakov prijímajú na základe podanej prihlášky. Prihlášku je potrebné poslať do 15. 3. 2007.
Postup by mohol byť nasledovný: zistiť si na škole v Čechách, o ktorú máte záujem, konkrétne podmienky na prijatie a postupovať podľa toho. Samozrejme, v každom prípade je potrebné sa riadiť predpismi ČR a ich podmienkami na prijatie a to sa týka aj tlačív. Je potrebné však povedať, že musíte postupovať aj v zmysle zákona, ktorý platí u nás, ak chcete študovať v zahraničí. (pozrite nižšie alebo § 27 zákona č. 596/ 2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov).
Povolenie plnenia povinnej školskej dochádzky a vzdelávanie na školách mimo územia SR:
Deti občanov SR (t.z. žiaci ZŠ a SŠ) môžu plniť povinnú školskú dochádzku alebo sa vzdelávať na školách mimo územia SR (ďalej len "osobitný spôsob školskej dochádzky). Pod osobitným spôsobom školskej dochádzky sa rozumie dochádzka do školy s vyučovacím jazykom slovenským pri zastupiteľskom úrade SR, dochádzky do školy, zriedenej pri zastupiteľskom úrade iného štátu v zahraničí a v SR, dochádzka do školy na území iného štátu a individuálne vzdelávanie v zahraničí. T.z. každý žiak, pokiaľ plní povinnú školskú dochádzku, musí mať kmeňovú školu na území SR. O povolení štúdia v zahraničí teda osobitného spôsobu školskej dochádzky rozhoduje riaditeľ kmeňovej školy na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu alebo plnoletého žiaka. Rozhodnutie, ktoré riaditeľ vydá, bude obsahovať aj údaje týkajúce sa určenia vyučovacích predmetov, spôsobu a termínu vykonania skúšok za jednotlivé klasifikačné obdobia a tie sú závislé od toho či sa bude žiak v zahraničí vzdelávať individuálne alebo bude dochádzať do školy každý deň.
Pri povolení osobitného spôsobu plnenia školskej dochádzky na území iného štátu riaditeľ školy vychádza z porovnania učebného plánu školy, ktorú má žiak navštevovať v zahraničí, s učebným plánom kmeňovej školy a potom rozhodne, z ktorých predmetov bude žiak vykonávať skúšku a v ktorom termíne (ide o vykonanie skúšok z predmetov, ktoré sa na škole v zahraničí nevyučovali).
Doklady, ktoré vyžadujú školy v zahraničí o ukončení ZŠ, resp. SŠ musia byť spravidla preložené do jazyka krajiny a notársky overené. Opačne to platí tiež. Ak žiak má doklad vydaný zahraničnou školou, s ktorou bola uzavretá zmluva o vzájomnom uznávaní rovnocennosti dokladov o vzdelaní sa na účely pokračovania v štúdiu v SR uznáva za rovnocenný bez nostrifikácie. Ak to tak nie je, musí absolvent zahraničnej školy požiadať krajský školský úrad príslušný podľa miesta pobytu o vydanie potvrdenia o rovnocennosti dokladu o vzdelaní. K žiadosti priloží doklad o ukončenom vzdelaní preložený do slovenského jazyka, ktorý musí byť overený notárom. Všetky aktuálne informácie o uznávaní dokladov o vzdelaní a o medzinárodných zmluvách a dohodách sú na internetovej stránke MŠ SR www.minedu.sk (medzinárodné zmluvy a dohody; uznávanie dokladov o vzdelaní).
Čo je nostrifikácia dokladov o vzdelaní?
Nostrifikácia je uznanie platnosti dokladu o maturitnej, záverečnej, absolutóriu alebo inej odbornej skúške alebo uznanie platnosti záverečného vysvedčenia vydaného zahraničnou školou v SR. Nostrifikovať doklad možno iba o ukončenom vzdelaní a vtedy ak ukončené štúdium je svojím zameraním a obsahom rovnaké, porovnateľné alebo príbuzné so základnou školu, študijným alebo učebným odborom v SR. Môže sa stať, že bude potrebné vykonať aj doplňovaciu skúšku, ktorou sa overujú vedomosti a zručnosti absolventa z predmetov alebo ich častí, ak z nich absolvent nebol na zahraničnej škole klasifikovaný a majú priamy vzťah k profilu absolventa študijného alebo učebného odboru. V takomto prípade krajský školský úrad určí obsah, termín a školu, v ktorej sa bude konať doplňovacia skúška pred skúšobnou komisiou.
Riaditeľ SŠ po prerokovaní v pedagogickej rade a po porovnaní učebných plánov môže povoliť žiakovi SŠ absolvovať časť štúdia v zahraničí. Štúdium môže povoliť aj opakovane, ale vždy po úspešnom ukončení ročníka. V prípade potreby uloží žiakovi povinnosť vykonať rozdielové skúšky najviac z troch predmetov, pričom rozdielová skúška z vyučovacieho jazyka je povinná.
Rozdielová skúška sa koná ako komisionálna t.z. žiak SŠ koná skúšku pre trojčlennou komisiou. Na termíne skúšky žiaka sa dohodne zákonný zástupca žiaka alebo plnoletý žiak s riaditeľom kmeňovej strednej školy do 15. mája kalendárneho roka, v ktorom má skúšku vykonať. Žiak môže vykonať skúšku aj na inej škole v SR ako kmeňovej, pokiaľ ide o závažné dôvody, najmä veľká vzdialenosť a dostupnosť ku kmeňovej škole (po dohode zákonného zástupcu s riaditeľom školy, v ktorej sa má skúšky vykonať). Touto tematikou sa zaoberá presne § 27 zákona č. 596/ 2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov."
Pre Vás to znamená, že budete musieť vykonať komisionálne skúšky v 1. ročníku z predmetov, ktoré určí riaditeľ školy, resp. ukončením 1. ročníka na tejto škole ste ukončili povinnú školskú dochádzku. Preto, aby ste splnili literu zákona a predovšetkým preto, že ešte plníte povinnú školskú dochádzku, musíte sa prihlásiť na strednú školu v SR (teda prejsť prijímacím konaním) podľa možnosti čo najbližšieho zamerania k tej škole, na ktorej chcete v zahraničí študovať. Po prijatí na SŠ v SR je potrebné, aby zákonný zástupca napísal žiadosť riaditeľovi SŠ o povolení študovať mimo územia SR, kde budete plniť aj povinnú školskú dochádzku. Samozrejme, že postup pri vybavovaní prijatia na SŠ v ČR môžete zachovať podľa termínov, ktoré stanovujú ich pravidlá.
okey, aj mne povedali pribuzny ze skola je v LM no tam bola ale uz nieje niekolko rokov
asi dpc more cechi su trosku daleko od zilini a to ktori chujni clowek toto wimislel nemoze bit aspon jedna vojenska a keed us niee ta wojenska tak aspon policajna na tejto posr sr krajine abo co
@Motiv1 to neni stranka konkretne otej skole to je stranka ako wseobecne o skolach a tam mas o kazdej cosi popisane
3.wiberies si dajme tomu doprawku w KE.tu skolu dokoncis.(moze bit aj ina skola hento bol len priklad)
4.ked dokoncis tu twoju napr.doprawku a uspesne ju skoncis tak si podas ziadost o pracu ku wojenstwu alebo na policiu ak chces bit polis.tam si tu twoju ziadost nechaju a budes robit testy psicho a normalne o tu pracu.ked urobis tak newiem co sa bude diat asi us zacnes normalne pracowat ak si nebudes chciet sprawit wisku abo tu zakladku.
5.ak ta neprimu abo primu to je jedno tak potom si das prihlasku na bud STEDNU policajnu alebo STREDNU wojensku (lebo teras je akisi chujni zakon ze sa zo zakladki nemoze ist potrebujes mat jednu strednu za sebou)
5.urbis tu 2 strednu a potom budes maturowat stoho
6.ked wsetko klapne mozes ist rowno do zamestnania alebo mas este moznost urobit si wisku zas bud wojensku abo policajnu
.....
takse asi tak niak je to dobra chujowina a zacalo to platit asi pred rokom na sr w inich krajinach to tak neplati takze preto sa neda na sr ist na strednu wojensku
@segal89 jj aj ja len to tam bude natrepane ked sa tam nahrnu aj z ciech aj zo slovenska decka a potom mala pravdepodobnost do pitla ktori nas mili politik zas wimislel takuto koninu ze na sr nebude ziadna stredna vojenska
cawte ludia som tu nowy a chcem sa spytat ze ci newiete aku strednu skolu si mam vybrat ak chcem ist potom na policajnu akademiu alebo tu vysoku vojensku skolu,moj krsny ktory je vojak mi nevedel povedat tak prosim vas aby ste sa mi ozvali
hej kukal som v googli ale nenasiel som nic k tomu ze aku strednu potrebujem nato aby ma zobrali za policajta alebo za vojaka...bez urazky ale trol si ty
Ahojte ľudia, volám sa Michal Barták, mám 15 rokov, bývam v NMnV - mesto pri Trenčíne. Veľmi ma zaujali vaše komentáre, neváhal som ani sekundu, či mám npridať nejaký komentár alebo nie, jednoducho, ano. Všetci tu píšete o vojenskej strednej škole , myslím , že idete správnym smerom, aj ja mám záujem o o túto strednú školu. Vojenské stredné školy sa nachádzajú na Slovensku , vmestách: Bratislava, Žilina, Košice a Liptovský Mikuláš. Samozrejme, na všetky tieto stredné vojenské školy sa robia prijímacie pohovory, respektíve týkajúce sa fyzickej zdatnosti, športových výkonov, ale i písomných testov , napr. psychotestov: priestorová logika, samostatná vypočítavosť... Na tieto stredné školy sa hlásí málo uchádzačov, ale to neznamená , že sa tam nerobia prijímacie skúšky. Robia, aby vedeli, či ho majú zobrať. Nemôžu tam zobrať aj takých, ktorí si válajú svoje rite na stoličkách, prepáčte za výraz, ale to je život, život je zmena a zároveň sviňa v jednom. Ale, musím vám povedať , že rozmýšľate správne. Vyštudovaní vojaci majú prácu istú, peniaze dobré, dôchodok v 45. rokoch života, bývanie , finančný príspevok na bývanie a internáty sú zadarmo, vreckové sa dostáva každý mesiac, čo sa týka rodičov , za tými môžte chodiť raz do mesiaca. To by bol koniec môjho vnútorného monológu. Keď by ste potrebovali ďaľšie informácie o takýchto vojenských stredných školách , som vám k dispozícii. Môžte mi písať na facebook na meno Michal Barták, alebo na tieto emaily: Michalides19931995@azet.sk , Michalides19931995@radioexpres.sk , michal.bartak@zoznam.sk , michal.bartak@centrum.sk , to by bolo pre začiatok zatiaľ všetko, teším sa na vaše odpovede.
ahojte volam sa michaela ... mam 15 rokov.... a som z povazkej bystrice. potrebovala by som nejake informaci o strednych vojenskych skolach na slovensku. prosim vas informacie mi mozete poslat na pokec : misizmo505 alebo na fb : michaela mauerova . dakujem
A nieje nejaká stredná škola vojenská v Novom Meste nad Váhom? Mám nejaké info že je to pravda, ale na webe nemajú svoju vlastnú stránku, ani žiadna adresa.
Pls neviete o dajakej vojenskej vysokej skole lebo som tretiak na strednej a ak si spravym maturitu chcel by som ist za vojaka konkretne za medika....tak co ktomu vsetko potrebujem napr. aky priemer znamok, ci ma zoberu za medika ked studujem iny odbor, a ake su prijimacie skusky. Za odpoved vopred dakujem
» www.vhu.sk/index.php?ID=16... na tejto stránke sú stredné školy na slovensku..lenze to je strasne stare...z rokov 1985..ozaj chcem sa opytat nevie niekto ci bere vojenska skola v LM aj dievcata?teraz chodim do 8 triedy v skolskom roku 2010/2011..pls napiste mozte aj na azete na Orion62
chodim do 8 tiedy a chcel by som isť na nejaku sterednu policajnu laebo vojensku školo neviete a niečom ak ano tak odpiste najlepsie by bolo keby to bolo na SR alebo ak nieje nič na SR može byť aj v CR
sws vsetkym taze neni na slovensku stredna vojenska skola ? pi*i ku*va ja som chcel ist aj s kamosom ved este krsny bol v liptovskom mikulasi na strednej este on hovoril aj on tam chodil kktina ked zrusili !!! lol
jj vem ze su vsetky stare som hladal aj ja K**A musi byt vojenska skol na SR krsny povedal ze musi byt aj na vychode aj na zapade ale ta dajak nie su keby ste nieco zistily tak piste na pokec KingUFO alebo FB : Miroslav UFO King
noo ja cem ist len na vojensku a ak to nepojde na SR tak pojdem do CR alebo ak nepojde to tak pojdem na SR na vojensku letecku a potom ked budem mat maturitu tak pojdem na vojensku vysoku na SR
hej ja chcem ist na totu letecku to mam ist do trencina a moj kamos chce ist do liptovskeho mikulasa taze z toho asi nic nebude je to naisto vysoka skola??
Čavte ludia ocitol som sa v 8 ročniku ZŠ a hľadam SVŠ (Strednu vojensku Školu) ako som cital hladal zistil som ze ziadna neexistuje a na Vysoku skolu v LM sa dostane clovek z gymnazia.
aj ja chcem byt vojacka viem ze je to divne ked som baba ale nevadii ale podla mna sa to oplati dobre zarobis a este mas a vysoky dochodor a aj skoro odchadzas do dochodku
Na Slovensku nie je žiadna stredná škola policajná ani vojenská
Ak sa chcete dostať do policajného zobru musíte splňať nasledovné kritéria: - ukončené minimálne stredoškolské vzdelanie
- bezúhonnosť (čistý register trestov)
- spoľahlivosť
- zdravotnú,telesnú a duševnú spôsobilosť na výkon služby
- ovládať štátny jazyk
- mať trvalý pobyt na území SR
Ministerstvo vnútra SR vzdeláva a vychováva profesionálov jednotných služieb PZ vo vlastnej pôsobnosti na troch stredných odborných školách (Bratislava,Pezinok,Košice) a na Akadémii PZ v Bratislave.
Stredné odborné školy PZ poskytujú pre novoprijatých policajtov pomaturitné kvalifikačné policajné vzdelanie. Absolventi škôl získajú potrebné vedomosti a zručnosti z oblasti trestného práva,poriadkovej služby,dopravnej služby a kriminalistiky.
Akadémia PZ je jediná slovenská vysoká škola,ktorá pripravuje vysokoškolsky kvalifikovaných a profesionálne zdatných odborníkov pre útvary PZ, odborné pracoviská Ministerstva vnútra SR a ďalšie štátne a neštátne bezpečnostné služby.
Ak ťa v budúcnosti láka povolanie profesionálneho vojaka,je veľmi dôležité : -ukončiť strednú školu maturitou
-vysoká škola nie je nevyhnutná, ale je to bod k dobru pre každé povolanie.
Získaš zaujímavé,dynamické povolanie,trvalé a pevné priateľstvá,aké vznikajú iba v náročných podmienkach zahraničných misií.
Vojaci sa pravidelne zúčastňujú strelieb a cvičené,majú výcviky prežitia v prírode,v horách,v lesoch,v lete aj v zime.
Ak to armáda uzná za vhodné, môže preložiť každého vojaka do ktorejkoľvek posádky na Slovensku.Preto sa vojaci a ich rodiny v niektorých prípadoch sťahujú.Na druhej strane,armáda sa snaží vojakom tieto sťahovacie starosti kompenzovať.
Viac informácii o Ozbrojených silách SR nájdeš na : www.mosr.sk
Čavte ludia ocitol som sa v 9 ročniku ZŠ a hľadam SVŠ (Strednu vojensku Školu) ako som cital hladal zistil som ze ziadna neexistuje a na Vysoku skolu v LM sa dostane clovek z gymnazia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
181 komentov
btw hovoris o PPU cize najskor 2 roky (alebo 3 nie som si isty) u policie a potom si mozes dat ziadost ak budu haldat novych ludi a stredna policajna sa mi zda ze tiez nie je...
dobru noc uz jdem
je na slovensku stredna skola ? a tk napis pls
ja idem na totu vojensku skolu
asi budem ma t 3 z matiki,chemie ,fyziki a mozno zo slovenciny
uz dokonca ani pomaturitna no ta sa ma otvorit v roku 2010, co sa tyka tej v bb tak to je len policajna, v sucasnosti nejestvuje ziadna stredna vojenska ani policajna skola na ktoru sa da ist zo zakladky, je len jedna a to v cechach, setko som na internete overil a pod.
vy co chcete ist na vojensku strednu do ciech tak sa vam zide toto
20.01.2007 - Chcem sa spýtať, či sa žiak 9.ročníka môže prihlásiť na strednú školu v Čechách, konkrétne na Strednú školu vinársku vo Valticiach a či sa za štúdium platí?
Odpovedá Mgr. Braunová zo Štátnej školskej inšpekcie:
Pre zahraničných študentov z krajín EÚ, ktorí chcú študovať na stredných školách v Česku, platia tie isté podmienky ako pre študentov z Čiech. Štúdium je bezplatné. Žiakov prijímajú na základe podanej prihlášky. Prihlášku je potrebné poslať do 15. 3. 2007. Na Strednú školu vinársku vo Valticiach prijímajú bez prijímacích skúšok, len na základe študijných výsledkov z prechádzajúcich rokov ZŠ. Ak máte záujem o toto štúdium, je potrebné požiadať školu o prihlášku, ktorá je ochotná Vám ju aj zaslať poštou. Viac informácií o tejto strednej škole nájdete na internetovej stránke www.svsv.cz
Podrobný postup pri záujme o štúdium v Česku:
Pre zahraničných študentov z krajín EÚ, ktorí chcú študovať na stredných školách v Česku, platia tie isté podmienky ako pre študentov z Čiech. Štúdium je bezplatné. Žiakov prijímajú na základe podanej prihlášky. Prihlášku je potrebné poslať do 15. 3. 2007.
Postup by mohol byť nasledovný: zistiť si na škole v Čechách, o ktorú máte záujem, konkrétne podmienky na prijatie a postupovať podľa toho. Samozrejme, v každom prípade je potrebné sa riadiť predpismi ČR a ich podmienkami na prijatie a to sa týka aj tlačív. Je potrebné však povedať, že musíte postupovať aj v zmysle zákona, ktorý platí u nás, ak chcete študovať v zahraničí. (pozrite nižšie alebo § 27 zákona č. 596/ 2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov).
Povolenie plnenia povinnej školskej dochádzky a vzdelávanie na školách mimo územia SR:
Deti občanov SR (t.z. žiaci ZŠ a SŠ) môžu plniť povinnú školskú dochádzku alebo sa vzdelávať na školách mimo územia SR (ďalej len "osobitný spôsob školskej dochádzky). Pod osobitným spôsobom školskej dochádzky sa rozumie dochádzka do školy s vyučovacím jazykom slovenským pri zastupiteľskom úrade SR, dochádzky do školy, zriedenej pri zastupiteľskom úrade iného štátu v zahraničí a v SR, dochádzka do školy na území iného štátu a individuálne vzdelávanie v zahraničí. T.z. každý žiak, pokiaľ plní povinnú školskú dochádzku, musí mať kmeňovú školu na území SR. O povolení štúdia v zahraničí teda osobitného spôsobu školskej dochádzky rozhoduje riaditeľ kmeňovej školy na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu alebo plnoletého žiaka. Rozhodnutie, ktoré riaditeľ vydá, bude obsahovať aj údaje týkajúce sa určenia vyučovacích predmetov, spôsobu a termínu vykonania skúšok za jednotlivé klasifikačné obdobia a tie sú závislé od toho či sa bude žiak v zahraničí vzdelávať individuálne alebo bude dochádzať do školy každý deň.
Pri povolení osobitného spôsobu plnenia školskej dochádzky na území iného štátu riaditeľ školy vychádza z porovnania učebného plánu školy, ktorú má žiak navštevovať v zahraničí, s učebným plánom kmeňovej školy a potom rozhodne, z ktorých predmetov bude žiak vykonávať skúšku a v ktorom termíne (ide o vykonanie skúšok z predmetov, ktoré sa na škole v zahraničí nevyučovali).
Doklady, ktoré vyžadujú školy v zahraničí o ukončení ZŠ, resp. SŠ musia byť spravidla preložené do jazyka krajiny a notársky overené. Opačne to platí tiež. Ak žiak má doklad vydaný zahraničnou školou, s ktorou bola uzavretá zmluva o vzájomnom uznávaní rovnocennosti dokladov o vzdelaní sa na účely pokračovania v štúdiu v SR uznáva za rovnocenný bez nostrifikácie. Ak to tak nie je, musí absolvent zahraničnej školy požiadať krajský školský úrad príslušný podľa miesta pobytu o vydanie potvrdenia o rovnocennosti dokladu o vzdelaní. K žiadosti priloží doklad o ukončenom vzdelaní preložený do slovenského jazyka, ktorý musí byť overený notárom. Všetky aktuálne informácie o uznávaní dokladov o vzdelaní a o medzinárodných zmluvách a dohodách sú na internetovej stránke MŠ SR www.minedu.sk (medzinárodné zmluvy a dohody; uznávanie dokladov o vzdelaní).
Čo je nostrifikácia dokladov o vzdelaní?
Nostrifikácia je uznanie platnosti dokladu o maturitnej, záverečnej, absolutóriu alebo inej odbornej skúške alebo uznanie platnosti záverečného vysvedčenia vydaného zahraničnou školou v SR. Nostrifikovať doklad možno iba o ukončenom vzdelaní a vtedy ak ukončené štúdium je svojím zameraním a obsahom rovnaké, porovnateľné alebo príbuzné so základnou školu, študijným alebo učebným odborom v SR. Môže sa stať, že bude potrebné vykonať aj doplňovaciu skúšku, ktorou sa overujú vedomosti a zručnosti absolventa z predmetov alebo ich častí, ak z nich absolvent nebol na zahraničnej škole klasifikovaný a majú priamy vzťah k profilu absolventa študijného alebo učebného odboru. V takomto prípade krajský školský úrad určí obsah, termín a školu, v ktorej sa bude konať doplňovacia skúška pred skúšobnou komisiou.
Riaditeľ SŠ po prerokovaní v pedagogickej rade a po porovnaní učebných plánov môže povoliť žiakovi SŠ absolvovať časť štúdia v zahraničí. Štúdium môže povoliť aj opakovane, ale vždy po úspešnom ukončení ročníka. V prípade potreby uloží žiakovi povinnosť vykonať rozdielové skúšky najviac z troch predmetov, pričom rozdielová skúška z vyučovacieho jazyka je povinná.
Rozdielová skúška sa koná ako komisionálna t.z. žiak SŠ koná skúšku pre trojčlennou komisiou. Na termíne skúšky žiaka sa dohodne zákonný zástupca žiaka alebo plnoletý žiak s riaditeľom kmeňovej strednej školy do 15. mája kalendárneho roka, v ktorom má skúšku vykonať. Žiak môže vykonať skúšku aj na inej škole v SR ako kmeňovej, pokiaľ ide o závažné dôvody, najmä veľká vzdialenosť a dostupnosť ku kmeňovej škole (po dohode zákonného zástupcu s riaditeľom školy, v ktorej sa má skúšky vykonať). Touto tematikou sa zaoberá presne § 27 zákona č. 596/ 2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov."
Pre Vás to znamená, že budete musieť vykonať komisionálne skúšky v 1. ročníku z predmetov, ktoré určí riaditeľ školy, resp. ukončením 1. ročníka na tejto škole ste ukončili povinnú školskú dochádzku. Preto, aby ste splnili literu zákona a predovšetkým preto, že ešte plníte povinnú školskú dochádzku, musíte sa prihlásiť na strednú školu v SR (teda prejsť prijímacím konaním) podľa možnosti čo najbližšieho zamerania k tej škole, na ktorej chcete v zahraničí študovať. Po prijatí na SŠ v SR je potrebné, aby zákonný zástupca napísal žiadosť riaditeľovi SŠ o povolení študovať mimo územia SR, kde budete plniť aj povinnú školskú dochádzku. Samozrejme, že postup pri vybavovaní prijatia na SŠ v ČR môžete zachovať podľa termínov, ktoré stanovujú ich pravidlá.
okey, aj mne povedali pribuzny ze skola je v LM no tam bola ale uz nieje niekolko rokov
3.wiberies si dajme tomu doprawku w KE.tu skolu dokoncis.(moze bit aj ina skola hento bol len priklad)
4.ked dokoncis tu twoju napr.doprawku a uspesne ju skoncis tak si podas ziadost o pracu ku wojenstwu alebo na policiu ak chces bit polis.tam si tu twoju ziadost nechaju a budes robit testy psicho a normalne o tu pracu.ked urobis tak newiem co sa bude diat asi us zacnes normalne pracowat ak si nebudes chciet sprawit wisku abo tu zakladku.
5.ak ta neprimu abo primu to je jedno tak potom si das prihlasku na bud STEDNU policajnu alebo STREDNU wojensku (lebo teras je akisi chujni zakon ze sa zo zakladki nemoze ist potrebujes mat jednu strednu za sebou)
5.urbis tu 2 strednu a potom budes maturowat stoho
6.ked wsetko klapne mozes ist rowno do zamestnania alebo mas este moznost urobit si wisku zas bud wojensku abo policajnu
.....
takse asi tak niak je to dobra chujowina a zacalo to platit asi pred rokom na sr w inich krajinach to tak neplati takze preto sa neda na sr ist na strednu wojensku
a zdravim vsetkych
Tak je je na Slovensku niaka Stredná Vojenská Škola ??
chodim do 8 tiedy a chcel by som isť na nejaku sterednu policajnu laebo vojensku školo neviete a niečom ak ano tak odpiste najlepsie by bolo keby to bolo na SR alebo ak nieje nič na SR može byť aj v CR
Odpiste pls dakujem.
Nevie niekto ci neaka existuje na Slovensku?
Ak sa chcete dostať do policajného zobru musíte splňať nasledovné kritéria: - ukončené minimálne stredoškolské vzdelanie
- bezúhonnosť (čistý register trestov)
- spoľahlivosť
- zdravotnú,telesnú a duševnú spôsobilosť na výkon služby
- ovládať štátny jazyk
- mať trvalý pobyt na území SR
Ministerstvo vnútra SR vzdeláva a vychováva profesionálov jednotných služieb PZ vo vlastnej pôsobnosti na troch stredných odborných školách (Bratislava,Pezinok,Košice) a na Akadémii PZ v Bratislave.
Stredné odborné školy PZ poskytujú pre novoprijatých policajtov pomaturitné kvalifikačné policajné vzdelanie. Absolventi škôl získajú potrebné vedomosti a zručnosti z oblasti trestného práva,poriadkovej služby,dopravnej služby a kriminalistiky.
Akadémia PZ je jediná slovenská vysoká škola,ktorá pripravuje vysokoškolsky kvalifikovaných a profesionálne zdatných odborníkov pre útvary PZ, odborné pracoviská Ministerstva vnútra SR a ďalšie štátne a neštátne bezpečnostné služby.
Ak ťa v budúcnosti láka povolanie profesionálneho vojaka,je veľmi dôležité : -ukončiť strednú školu maturitou
-vysoká škola nie je nevyhnutná, ale je to bod k dobru pre každé povolanie.
Získaš zaujímavé,dynamické povolanie,trvalé a pevné priateľstvá,aké vznikajú iba v náročných podmienkach zahraničných misií.
Vojaci sa pravidelne zúčastňujú strelieb a cvičené,majú výcviky prežitia v prírode,v horách,v lesoch,v lete aj v zime.
Ak to armáda uzná za vhodné, môže preložiť každého vojaka do ktorejkoľvek posádky na Slovensku.Preto sa vojaci a ich rodiny v niektorých prípadoch sťahujú.Na druhej strane,armáda sa snaží vojakom tieto sťahovacie starosti kompenzovať.
Viac informácii o Ozbrojených silách SR nájdeš na : www.mosr.sk
www.mil.sk
ja viem že je škola vysoka aj stredna v liptovkom mikulaši ale v košiciach tiež že je tam rampova 25 pri leteckjek dnuka kamoš povedal
Nevie niekto ci neaka existuje na Slovensku?