Zilinska univerzita ma nejaky IT odbor s ekonomiou. Resp prve 2 roky tam toho IT moc neni a clovek sa musi najskor preluskat uctovnictvom a picovinami. Aspon tak mi znamy hovoril ktory tam studoval 5-6 rokov dozadu...
@loll FHI EUBA, ak je eko ekonomia a nie ekologia ale aku informatiku od vs ocakavas? mas predstavu, ze informatika je nieco tazke, ale neviem, co si pod tym predstavujes
@loll tak na bakalárskom štúdiu je polovica ekonomické predmety a polovica informatické.
z ekonomických mame take tie zakladne, ako ekonomicka teoria, podnikove hospodarstvo, uctovnictvo, matika, podnikove financie, statistika...
z informatiky v prvom rocniku toho vela necakaj, je excel a databazy access. potom je programovanie v jave, C-čko, visual basic, operačné systémy, siete atď... na bakalárskom je to skôr také pol na pol, v prvom ročníku máš pocit, že sa učíš za ekonóma na inžinierskom sa to už viac špecializuje na informatiku ako ekonomiu.
vyberove predmety mame na bc v 3. rocniku dva, inak studuješ povinné predmety. tu to máš kompletné predmety www.fhi.sk/files/stud_program/HI_bakal.pdf (ak to nejde, tak je len dočasný výpadok stránky)
no náročnosť... ako kto tvrdí o náročnosti. keď príde človek z matfyzu tak mu to je ľahké, ale tak nie je to najľahšia škola... Napríklad z takej matiky sme skúšku dostali 25 z 95, zvyšok prenáša... sú aj iné predmety, na ktorých ked dostaneš E tak môžeš byť rád, pre takého priemerného študenta záleží od vyučujúceho, ale jednu výhodu ma FHI, nemá zápočty na väčšine predmetov je to zvládnuteľná škola, ktorú nadaní študenti robia bezproblémovo a priemerní študenti tak normálne, ideš aj na opravné termíny, bojuješ o skúšky a tak.. a nemáme klasifikované zápočty, to je tiež výhoda
@kajaa ja tam chcem ist z elektrotechnickej strednej skoly a priemer znamok mam tak 2,5 :/ myslis ze by ma tam zobrali ? beru ohlad hlavne na vysvedcenie, maturitu alebo sa robia skusky ?
@loll robia sa prijimacie skusky z matematiky, zakladov ekonomie a ekonomiky, jazyka... tvoje vysvedcenia a skola z ktorej si nehra ziadnu rolu. ak spravis skusky na viac ako 151b z 300 si prijaty. treba si zohnat knihy na prijimacky, daju sa objednat aj na stranke EUBA alebo od starsich studentov... najma matika je tazka velmi, aj prijimacky z matiky aj skusky z matiky...
@loll ja tak isto, som z gymnázia a keď som šla na na EUBA som nevedela vôbec nič z ekonomie... keď som sa učila na prípravu na prijímačky, to pre mňa bola jak španielska dedina pochopiť to a samé vzorce atď, no debil som z toho bola. ale toto isté sa berie prvý semester, je toho síce veľa, ale veľmi veľmi dobre je napísaná kniha, všetko vysvetlené na reálnych príkladoch a aj na prednáškach a cvikách to vysvetlia tak, aby to každý pochopil takže tohto sa neboj, to sa určite naučíš, teraz ti poviem, že je to môj najobľúbenejší predmet a najľahší pre mňa, lebo sa tam netreba nič bifliť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
TUKE - fakulta elektrotechniky a informatiky - hospodarska informatika
z ekonomických mame take tie zakladne, ako ekonomicka teoria, podnikove hospodarstvo, uctovnictvo, matika, podnikove financie, statistika...
z informatiky v prvom rocniku toho vela necakaj, je excel a databazy access. potom je programovanie v jave, C-čko, visual basic, operačné systémy, siete atď... na bakalárskom je to skôr také pol na pol, v prvom ročníku máš pocit, že sa učíš za ekonóma na inžinierskom sa to už viac špecializuje na informatiku ako ekonomiu.
vyberove predmety mame na bc v 3. rocniku dva, inak studuješ povinné predmety. tu to máš kompletné predmety www.fhi.sk/files/stud_program/HI_bakal.pdf (ak to nejde, tak je len dočasný výpadok stránky)
no náročnosť... ako kto tvrdí o náročnosti. keď príde človek z matfyzu tak mu to je ľahké, ale tak nie je to najľahšia škola... Napríklad z takej matiky sme skúšku dostali 25 z 95, zvyšok prenáša... sú aj iné predmety, na ktorých ked dostaneš E tak môžeš byť rád, pre takého priemerného študenta záleží od vyučujúceho, ale jednu výhodu ma FHI, nemá zápočty na väčšine predmetov je to zvládnuteľná škola, ktorú nadaní študenti robia bezproblémovo a priemerní študenti tak normálne, ideš aj na opravné termíny, bojuješ o skúšky a tak.. a nemáme klasifikované zápočty, to je tiež výhoda
inak diky moc za informacie