V škole sa nám menilo vedenie a teraz máme všetci čo i len trochu vytŕčajúci z davu problém /podľa istých ľudí vytŕčajúcich z davu/... ale poďme k veci: minule, po tom , ako ma jedna profka videla vonku fajčiť /každý vie o tom, že fajčím, no v živote som
školy majú značne veľké právomoci vo vypracovaní školského poriadku. Takže si môžu upraviť tresty atď. Tetovačka? To je ťažko povedať. No myslím že ak sa začneš inako obliekať tak ti to tetovanie odpustia.
@strommen2428 mas pocit, ze v totalitnom systeme pred rokom 89 si mohol behat potetovany do skoly? Vtedy za dlhe vlasy zatvarali do basy
@semhamforas "vyhodit" ta nemozu, ale "prestahovat" na inu skolu bez problemov.. A ako hovoris, skola si vytvori pravidla a bohuzial deckam neostava nic ine len ich dodrziavat nech su tie pravidla akokolvek absurdne..
je to tvoj život takže ak chceš ty tetovanie tak iných do toho nič. a tiež aj obliekanie, ale ak je to dosť brutálne tak to trošku asi zjemni. a to fajčenie je zakázané iba v areály ako si napísala takže keď už si mimo nemajú ti do toho čo povedať
@xixixi tak podľa mňa ak máš dobrý prospech, nemali by to robiť
a u nás v šk. poriadku je napríklad niečo také, že je zakázané obliekať si niečo výstredné, ale nikto poriadne nevie vysvetliť ten pojem, že čo to zahŕňa
a druhá vec, to čo robíš po vyučovaní - napr. to fajčenie, by už nemala byť ich starosť
@semhamforas ja si pamatam, ze na zakladne bolo v skolskom poriadku, ze mam byt do siedmej vecer doma.. a podobne kraviny, o ktorych ma rozhodovat len a len rodic.
Trestné oznámenie na školu z dôvodu diskriminácie aleb neviemčoho nemám to naštudované, ale niečo by som vymyslel. Potom si rozmyslia či ti budú robiť problémy.
ale tak je to moja osoba, zo všetkými detailami ..ako ja by som len chcela, aby raz ustúpili aj oni, a nestarali sa doslova aj do toho čo má kto medzi nohami... oni teraz porušujú slobody jednotlivca... inšpekcia..ak by som ju aj zavolala a ak by aj náhodou poukázali na to, že chyba je na ich strane..tak po incidente s inšpekciou budem musieť tak či tak odísť, lebo ma tam budú mať v zuboch... tak si môžem vybrať...
to by som chcel potom vidiet to zdvovodnenie toho vylucenia... XY bola vylucena za nevhodne oblecenie + tetovanie + fajcenie mimo vyucovania.. posli ich dopice
@tommyhot aha, tak to je pekná blbosť. Čo robíš mimo školy je len tvoja vec. Také veci si vôbec nemusel rešpektovať, nakoľko na to nemali právo.
@xixixi veď zrejme už koncis tento rok, nie. Tak snáď ťa už nevyhodia. No určite si ťa budú doberať. Avšak, keďže máš samé jednotky, tak ti to môže byť jedno.
práveže ich TOP zvykom je vyjebávať zo školy koncom šk.roka, dokonca môjho kamaráta vyhodili vlani 2. júla .. to aby si si už nestihol nikde vybaviť miesto... teda v žiadnej normálnej škole
no tak ak ťa to poteší, my to máme na strednej - nesmieme nosiť rifle, piercingy a viditeľné tetovania sú absolútne netolerované, chlapci ak majú vlasy také že im už lezú do očí, tak sa počas vyučovania musia ísť ostrihať (ak ich vtedy vedenie "načape") a podľa toho, ako dlho sú preč, tak sa im počítajú neospravedlnené hodiny atď.
Len rozdiel je v tom, že my sme vedeli do čoho lezieme a podpísali sme ten papier, že budeme dodržiavať vnútorný školský poriadok.
Keď u vás nastúpilo nové vedenie a pomenilo vám tam pravidlá, nedostali ste takéto tlačivko?
@xixixi Úprimne s tvojím prospechom by som sa na takú školu vytoto Ak dostaneš 3ku zo správania za to že si nevyzerala tak ako si to predstavujú v škole tak aspoň sa budeš mať čím chváliť vnúčatám Ak máš rodičov čo sa za teba dokážu postaviť tak by som to využil. V škole ide o to čo máš hlave nie na sebe . Teda pokiaľ nesmrdíš . A možno by si ich mohla aj žalovať ale toho fanúšik nie som
To máš tak, napriek všetkým tým rečiam o slobode a neviem kde čom, človek v súčasnej spoločnosti nie je slobodný. Teda, do značnej miery istá skupina ľudí je absolútne slobodná- bezdomovci.
Ale relatívne sporiadaný človek sa v spoločnosti musí podriaďovať toľkým normám a nariadeniam, že prichádza na porad dňa otázka, nakoľko sme slobodní?
Ale aby som neplácal len do vetra- takže za výstredné oblečenie a tetovanie ti robia problémy? No, a predstav si že si dospelá, dokončíš školu a treba ti keše tak si ideš hľadať robotu. Čo myslíš, ako by si dopadla na prímacom pohovore na nejaký seriózny job, keby si tam dofárala v oblečku ako poďme spolu lietať? Piercing v nose (hube, bruchu, *** , kérka na tvári a spol..?
Takže to nie je len na škole a starí komančovia vo vedení etc. Proste keď chceš žiť v istej spoločnosti, musíš akceptovať jej pravidlá aby sa ti mohlo dariť.
Takýchto istých prijebaných ludí som zažívala na základke. Vkuse sa mi vyhrážali trojkami zo správania a tiež som mala samé jednotky, tým pádom mi tú zhoršenú známku nikdy nemohli dať. Za piercing v nose prosím pekne...všetko čo sa v škole stalo, padlo za zlé mne, pritom som ani nič nemusela spraviť raz som skoro zástupkyni vlepila keď som videla jak sa približuje, pičuje mi za nič a ide sa napriahnuť. Väčšie suky než tam čo je učitelský zbor som ešte nezažila, ale vysrala som sa na ne, nosila som si čo sa mi páči a najust nech si naserú. Aby mi voláke chudery ničili život? teraz by som ich už ani neoplula, nech si zhnijú za tú ich povahu. Celkovo, oni nemajú právo ti toto hovoriť, keď tým nikomu neubližuješ a že odstrániť tetovanie??? je vidieť že sú dobre prijebaní lebo 1. zaplatili by ti to? a 2. mala by si tam jazvu, alebo by to vobec nezmizlo. buď by som počkala kedy odtial vypadnem (ako to bolo aj v mojom prípade), alebo by som zmenila školu a narobila im tam ešte poriadny bordel, mňa nikto srať nebude keď som mu nič nespravila, vtedy viem byť diabolsky zlá..proste..ser na nich
@tommyhot ....jasne že nemohol ...a nemozes ani teraz ....na to som poukazoval ...ale ty si uz zvyknuty ze STROMMEN2428 stale obhajuje socik tak bez toho aby si porozmyslal nad mojim 2 riadkovym komentom , radsej nechas hovorit svoju zaujatost proti mne ..a reagujes na nieco co z mojho komentu vobec nevyplyva ....pekny vecer
Fajčiť tuším nemôžeš ani mimo školy, ani po osemnástke, za to ťa potrestať môžu (mňa chytili dvakrát v priebehu týždňa a zostalo pri pokarhaní riaditeľom, a to máme preslávene pritoto školský poriadok).
Verím, že školaa nemá v ŠP ošetrené tetovania, hoci formulku o vyzývavom oblečení zvyknú mať všade, každopádne za toto ti imho hovno môžu. Pošli rodiča porobiť do školy bububu
Nepostrehla som, či si na ZŠ alebo na strednej. Myslím, že na základke majú veľké právo Ti kecať do toho, ako sa máš správať. Ale na druhej strane: na základke som sa tiež údajne výstredne obliekala, no bola som šéfredaktorkou šk. časopisu, chodila som na prednesové a rétorické súťaže a zo všetkých predmetov, okrem matiky, z ktorej som mala na večné veky 3, som mala jednotky a tým pádom sa moje obliekanie a občasné výbuchy správania ospravedlňovali. Pokiaľ boli v rámci akceptovateľných medzí.
Teraz študujem herectvo na konzervatóriu a prakticky predávam svoje telo, mám 4 tetovania, piercing v jazyku, fajčím (dokonca aj na miestach, kde by som podľa pravidiel fajčiť nemala), ale takéto problémy nemám. A naša škola si dáva kurva veľký pozor na to, ako ju prezentuješ. Musíme hlásiť, na aké súťaže ideme (na ktoré sme sa prihlásili súkromne a nie cez pedagóga), v akej súťaži sme v porote, osobne sa stretávam s jedným dramaturgom a riešime moje písanie, moju vysokú školu a dokonca aj o tom musia vedieť.
Možno je chyba v Tebe a Ty tú chybu nevidíš, alebo je kameň úrazu vo vedení. Skús sa spýtať niekoho ,,kompetentnejšieho" v tejto oblasti.
môžu, ak je to dostatočne oprávnené.. takže treba si naštudovať školský poriadok a keď v ňom nie je nič, podľa čoho by ti tu trojku mali dať a podobne, tak kašli na nich a keď to budu chcieť zrobiť, zavolať inšpekciu
trestat ta mozu aj za gelove nechty ci nosenie dzinsov u zien (poznam take realne pripady), lebo je to interna vec skoly. nepaci sa ti? chod inde! nehovorim, ze je to v poriadku, ale ty na mna posobis kus jebnuto, cize nejake vrasky z toho teraz nemam
myslim ze fajcenie a tetovanie je kazdeho osobna vec,nikdy som nechapal co je koho do toho ze niekto mimo skoly fajci a pokial nemas vytetovany hakac alebo ss tak ti mozu...
@kevin by si sa divil, koľko nohavíc okrem riflí, teplákov a šuštiakov je na výber
Veď už napr. aj čierne rifle nevyzerajú až tak riflovo ale oni sú tam blbí, lebo sa budú vadiť s tebou keď máš modré nohavice že sú automaticky rifle a tak
Tetovanie na tvari nech je akokolvek male, je stale tazko akceptovatelne, ak vobec. ludia maju problem akceptovat tetovania na menej kriciacich miestach. to, ze skole sa to nepaci sa vobec necudujem. Podla mna si si mala premysliet do coho ides. Si placnes tetko na kischt a cakas, ze vsetci to budu akceptovat. Nauc sa bojovat, v zivote to este budes mat tazke. Jednak kvoli tetovaniu na tvari, jednak kvoli tomu, ze rada vytrcas z davu.
prepána, veď tetovanie má aj moja profesorka, a to keby mi povedala, že si ho mám dať dole tak by sa sama sfúkla A oblečenie? no, neviem presne ako sa obliekaš, to nemôžem posudzovať a to fajčenie? mi je do smiechu veď ja fajčím v škole aj cez prestávky, raz ma tiež nachytala učiteľka a to som z toho nemala taký problém a to bolo cez vyučovanie (mala som len zápis, aj to bol dosť vtipný ...a po škole nás vidia a nič nám nemôžu, raz za nami aj prišla učka, kecala s nami a my sme zatiaľfajčili... čiže.... povedz im, že komunizmus už dávno skončil a s ním aj časy, keď sa naše mamy maľovali medzi kríkmi za školou (alebo to ten tá moja? .....
Keď fajčíš mimo školy a tetovanie nevadí tvojim rodičom, keďže nemáš 18 tak to nie je ich vec. To čo je za názor daj si to odstrániť ? Na našej škole nadávajú na výstrih, opätky a gélové nechty Nechápem.
@mauinka aj ja chodím na Hotelovú ale do Prievidze, a tuším že tá v Brezne je súkromná, či nie? my nemáme až také drsné podmienky, máme veľmi príjemného riaditeľa, ktorý spolužiačke odpustil piercingy (v obočí, nad perou a 2 v jazyku) a dokonca jej odpustil aj tetovanie (za uchom, na lýtku, na ramene, a na predlaktí) ale tak na Hotelovej akadémií to musí byť prísne, tiež by som si asi pomyslela svoje keby ma niekde v *****hoteli príde obslúžiť nejaký potetovaný piercingový fagan s tunlami v ušiach...ale to je už, myslím extrém
@76patka76 nie je súkromná, len tam sú také pretunelované vzťahy že koniec, túto riaditeľku nemajú ako zosadiť takže teoreticky sa dá povedať, že je súkromná keď ona tam vládne už neviem aké desaťročie
A súhlasím s tebou, tiež by som si o tom pomyslela
@xixixi ja som inak niečo podobné zažila na základnej... zomrel nám riaditeľ, ktorého mali všetci radi a nahradila ho "zástupkyňa" ktorú nikto nemal rád....spravila z tej školy najhoršie miesto na svete, všetko zmenila podľa seba (k horšiemu) aspoň že už som z tej školy vonku... my sme nemohli mať ani len špirálu (samozrejme že to nikto nerešpektoval ) ...chodila po škole v kožuchu, tvárila sa ako Nora Mojsejová výraz v tvári " ja som najviac-a čo ste vy?" hocikedy prišla cez hodinu kontrolovať prezúvky (ako keby ona umývala školu)... iný teror...vkuse niečo vyhlasovala v rozhlase "tie jej mimoriadne zmeny" zakázala nám chodiť na veľkú prestávku von, cez malé prestávky sme nemohli ísť na wc (doslovne nám počítala koľko krát sme tam chodili), nemohli sme si farbiť vlasy (chápem zelená, modrá-extrém) ale my sme nemohli mať ani melír... ja neviem čo chcú na tých základných školách niektorý dosiahnuť no podľa mňa by ich malo zaujímať v prvom rade čo má žiak v hlave a nie výzor.....
hh sranada!!! u vas v skole je to takto ze ta vyhodia ze uplnu blbost v nasej skole (zakladnej) by sme taky rezim potrebovali!!!! lebo co sa u nas robi to je strasne.... 1/4 spoluziakov pravidelne chlasce, huli (kazde rano pred 1. hodinou) a potom po cely den len hulia, chlascu, hulia, chlascu,..... a stale dookola,ty mas prospech 1 oni maju medzi 4/5 a ucitel prosi aby im dali 4 a oni daju !!! ale to neni vsetko ono nas triedny je tiez poriadny ozran!!! a ze pedagog hh to potom moze ucit kazdy opilec v dedine u nas to je so spravanim trochen inac... mali mat 3 zo spravania a ten kkt ucitel im dal pokarhanie triednym ucitelom!!! takze toto je slovenske skolstvo!!! ako sa hovori...... iny kraj, iny mrav to iste plati aj o skolach BOHUZIAL !!!
poslal by som ich ... a nemenil by som nic,nemaju ta za co vyhodit,vyhrazal by som sa aj ja ze zavolam na nich media... a to fajcenie by si si mohla odpustit
okamžite ale okamžite ešte dnes píš a volaj na ministerstvo školstva aj do školy. Keď to nepomôže zavolaj do markízy a to myslím úplne vážne.Ja vždy keď niečo nejde sa brutálne sťažujem,volám,píšem maily.Väčšinou zaberá, ľudia sa trochu zľaknú z toho ako to začne dotyčná osoba riešiť. Inak dosť lol prípad ja som chodil na gymnázium a u nás sa hocičo nosilo,piercingy mali šelikde ľudia a nič. Nevedel som, že až takto razantne do toho "môže" vedenie zasahovať
to musis mat dobre jebnuteho riaditela..za hentake hviezdicky 3zo spravania??nemoze ti to dat...riesil by som to cez rodicov a nech ukazu v skolskom poriadku, kde je zakaz mat tetovanie..som prvak, moj spoluziak ma tetovanie od lakta az po dlan a nikomu to nevadi
nuz vies, ked sa riaditel rozhodne, ze niekoho vyleje zo skoly, nepomoze dotycemu ani panboh ... a navyse skutocny dovod preco ta takto v podstte podkopava sa nemusis nikdy ani dozvediet ....
@xixixi Toto je len poukázanie na to, ako si už spomínala, že na školách sú ešte stále komunisti...aj my na ZŠ sme mali takéto pravidlá/zákaz lakovania nechtov, maľovania sa, prefarbovanie vlasov/ . Podľa mňa by sa takéto pravidlá mali úplne zakázať a vymazať zo školského poriadku, pretože to so vzdelaním nemá nič spoločné. Hlavne čo sa týka teba a toho tvojho priemeru známok. Ja som zákazy porušovala ťažko predýchavali, ale prežili - aj ja som prežila bez zhoršenej známky zo správania. Učitelia by mali začať učiť a nie sa starať o vzhľad. Jediné, čo by ťa mohlo zachrániť je, že by ste sa v školskej rade(ak nejakú máte) dohodli na návrhu o zmene školského poriadku, alebo sa dohodnúť s rodičmi, aby šli do školy na zhromaždenie a pokúsili sa o zmenu poriadku...myslím si, že ak rodičia dovolia svojmu dieťaťu dať si tunel do pery a potetovať celé telo učiteľ ani nijaký iný dospelý človek do toho nemá čo kecať...
pokial si na takej škole ako napríklad že ja na hotelovej akadémii, tak lenby si došla s tetovačkou na xichte ani by sa s tebou nerozprávali a možeš sa lúčiť so školou...
zaleži od typu školy a od vnutorneho poriadku, my mame tiež strašne prisny, že ak pride baba v mini(žiadnej)sukni vystrih po kolena a take veci reťaze, piercingy všade možne, myslim, že aj za priliš vyrazny punk style boli už postihy
Nezaoberal som sa tym bližšie chodim normalne kratke vlasy do2cm alebo čiro Benlee, Lonsdale, Everlast a zatiaľ neboli problemy
Na základke sme mali učiteľku, čo nútila baby si zotierať linky, a celé namaľované oči, nemohli sme mať nápadnejšie nalakované nechty, pearcingy tiež znamenali poznámka atď. Raz nám učiteľka odstrihla prameňe vlasov, ktoré sme si namaľovali zvýrazňovačkami. Jednej spolužiačke zakázala chodiť v čiernom. Právo na to podľa mňa nemajú. Ale vybiť to z nich nemôžeš, skús sa dohodnúť s rodičmi, že zájdu do školy a nejak sa s učiteľmi dohodnú. Alebo si to prinajhoršom prelepuj leukoplastom, tak to u nás riešila spolužiačka s pearcingom v obočí. Alebo zmena školy...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
82 komentov
a tetovacka?srandujes???to je kazdeho osobna vec.
myslíš že to pomôže?
však oni sú ochotní bohvieakú búdu našiť :d
@najivna
to ja vim!
inako sa obliekať...ja sa obliekam normálne oni nemajú napísané v školskom poriadku výšku opätkov ktorú študent nemôže prekročiť :d
..A školský som si prečítala, nejak to tam ošetrené nemajú
@semhamforas "vyhodit" ta nemozu, ale "prestahovat" na inu skolu bez problemov.. A ako hovoris, skola si vytvori pravidla a bohuzial deckam neostava nic ine len ich dodrziavat nech su tie pravidla akokolvek absurdne..
Ale je trapne riesit niekoho vzhlad , radsej nech povyhadzuju tych co si spominala s hakovymi.
@tommyhot väčšinou sa tie pravidlá dajú prežiť.
a u nás v šk. poriadku je napríklad niečo také, že je zakázané obliekať si niečo výstredné, ale nikto poriadne nevie vysvetliť ten pojem, že čo to zahŕňa
a druhá vec, to čo robíš po vyučovaní - napr. to fajčenie, by už nemala byť ich starosť
ale tak je to moja osoba, zo všetkými detailami ..ako ja by som len chcela, aby raz ustúpili aj oni, a nestarali sa doslova aj do toho čo má kto medzi nohami... oni teraz porušujú slobody jednotlivca... inšpekcia..ak by som ju aj zavolala a ak by aj náhodou poukázali na to, že chyba je na ich strane..tak po incidente s inšpekciou budem musieť tak či tak odísť, lebo ma tam budú mať v zuboch... tak si môžem vybrať...
@tommyhot
dlhšiu dobu si ťa všímam a mám jendu otázku...ty si bol politickým väzňom minulého režimu alebo čo? :d :d
@xixixi veď zrejme už koncis tento rok, nie. Tak snáď ťa už nevyhodia. No určite si ťa budú doberať. Avšak, keďže máš samé jednotky, tak ti to môže byť jedno.
no najradsej by som to aj urobila :d
@semhamforas
práveže ich TOP zvykom je vyjebávať zo školy koncom šk.roka, dokonca môjho kamaráta vyhodili vlani 2. júla .. to aby si si už nestihol nikde vybaviť miesto... teda v žiadnej normálnej škole
Len rozdiel je v tom, že my sme vedeli do čoho lezieme a podpísali sme ten papier, že budeme dodržiavať vnútorný školský poriadok.
Keď u vás nastúpilo nové vedenie a pomenilo vám tam pravidlá, nedostali ste takéto tlačivko?
Ešte otázka a nechodíš náhodou na cirkevnú školu?
Ale relatívne sporiadaný človek sa v spoločnosti musí podriaďovať toľkým normám a nariadeniam, že prichádza na porad dňa otázka, nakoľko sme slobodní?
Ale aby som neplácal len do vetra- takže za výstredné oblečenie a tetovanie ti robia problémy? No, a predstav si že si dospelá, dokončíš školu a treba ti keše tak si ideš hľadať robotu. Čo myslíš, ako by si dopadla na prímacom pohovore na nejaký seriózny job, keby si tam dofárala v oblečku ako poďme spolu lietať? Piercing v nose (hube, bruchu, *** , kérka na tvári a spol..?
Takže to nie je len na škole a starí komančovia vo vedení etc. Proste keď chceš žiť v istej spoločnosti, musíš akceptovať jej pravidlá aby sa ti mohlo dariť.
Chúďa dievča =/
nie,chodím na štátny osemročák
----------
Fajčiť tuším nemôžeš ani mimo školy, ani po osemnástke, za to ťa potrestať môžu (mňa chytili dvakrát v priebehu týždňa a zostalo pri pokarhaní riaditeľom, a to máme preslávene pritoto školský poriadok).
Verím, že školaa nemá v ŠP ošetrené tetovania, hoci formulku o vyzývavom oblečení zvyknú mať všade, každopádne za toto ti imho hovno môžu. Pošli rodiča porobiť do školy bububu
Teraz študujem herectvo na konzervatóriu a prakticky predávam svoje telo, mám 4 tetovania, piercing v jazyku, fajčím (dokonca aj na miestach, kde by som podľa pravidiel fajčiť nemala), ale takéto problémy nemám. A naša škola si dáva kurva veľký pozor na to, ako ju prezentuješ. Musíme hlásiť, na aké súťaže ideme (na ktoré sme sa prihlásili súkromne a nie cez pedagóga), v akej súťaži sme v porote, osobne sa stretávam s jedným dramaturgom a riešime moje písanie, moju vysokú školu a dokonca aj o tom musia vedieť.
Možno je chyba v Tebe a Ty tú chybu nevidíš, alebo je kameň úrazu vo vedení. Skús sa spýtať niekoho ,,kompetentnejšieho" v tejto oblasti.
Veď už napr. aj čierne rifle nevyzerajú až tak riflovo ale oni sú tam blbí, lebo sa budú vadiť s tebou keď máš modré nohavice že sú automaticky rifle a tak
platilo: zelené vlasy zlé, tričko nightwish alebo s pentargamom dolu v pohode...........
ak s tým začali znenazdania, nie je to vôbec kóšer............
Tetovanie na tvari nech je akokolvek male, je stale tazko akceptovatelne, ak vobec. ludia maju problem akceptovat tetovania na menej kriciacich miestach. to, ze skole sa to nepaci sa vobec necudujem. Podla mna si si mala premysliet do coho ides. Si placnes tetko na kischt a cakas, ze vsetci to budu akceptovat. Nauc sa bojovat, v zivote to este budes mat tazke. Jednak kvoli tetovaniu na tvari, jednak kvoli tomu, ze rada vytrcas z davu.
A súhlasím s tebou, tiež by som si o tom pomyslela
Čeho?
A čo majú proti rifliam netuším tvrdia že je to dávna móda robotníkov a hoteliéri tak chodiť nemôžu
no takže na akej to škole si?
Nezaoberal som sa tym bližšie chodim normalne kratke vlasy do2cm alebo čiro Benlee, Lonsdale, Everlast a zatiaľ neboli problemy
myslím si že je to prehnané...
za takú pi*ovinu vyhodenie ?!!