maso ma v sebe vsetkych 12 NEVYHNUTNYCH esencialnych mastnych kyselin - to v sebe neobsahuje ani jedna jedina zelenina (sice soja ich obsahuje tusim jedenast, alebo 10.. ) takze ak sa niekto hra na bylinozravca a neodsleduje si to, podobne ako aj obsah inych nutnych prvkov v strave, tak muto skor ublizi ako pomoze.. okrem toho - clovek nie je od prirody bylinozravec... ( kdesi som citala, ze je dost pravdepodobne, ze sa clovek na zaciatku vyvoja zivil dokonca zdochlinami (blee) )
no ak prestanes jest meso ale budes doplnat tie potrebne latky ktore su v mäse inou surovinou tak je to podla mna jedno ale ked prestanes jest meso a nebudes doplnat potrebne latky ktore ma maso tak to je dokonca nezdravsie .
zjem všetko, čo nezje mňa a ak by chcel niekto môj život ukrátiť o bôčik, klobásu, slaninu, sekanú, škvarky a údené koleno, tak by už nebol mojím kamarátom.
(áno, jem aj zeleninu aj ovocie, ďakujem za opýtanie)
nech mi nikto nehovori, ze vegetarianska strava ci hocjake makrobiotikove, ci ake stravovanie je zdravsie....nehovorim, ze jest viacej zeleniny to ANO!, ale je blbost vynechat maso, a este vacsia blbost z dovodu, ze sa to kedysi hybalo...
...ved clovek bol od nepamati vsezravec, tak preco to menit?
podla mna ak si vie clovekd nahradit vsetko co v mase je teda hlavne zelezo tak je lebo clovek neje tolko vyprazaneho a nemoze dostat pasomnicu lebo neje steaky
clovek potrebuje mäso, aby mohol dobre fungovat. a po druhe: ludske crevo je crevo mäsozravca. Pestra strava je dolezita - cize aj mäso, aj zelenina...
v odbornom clanko som to citala takto: traviaci trakt cloveka, je predovsetkym prisposobeny na travenie zeleniny.. na maso je priliz dlhy a preto zacina v crevach uz aj ciastocne hnit.. vsetky bieloviny, mastne kyseliny a vitaminy sa daju nahradit aj inou stravou.. len su vsetky v inej forme a preto pre telo tazsie stravitelne.. cize maso nie je pre telo nevyhnutne, ale moj nazor je, ze aj vegetarian by mal raz za cas zjest trochu masa...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
80 komentov
najprv si najdi tento typ stranok a az potom pis nezmyselne diskusie
Ona NIE JE zdravšia,proste NIE JE.
Preto podľa teba, ked si niečo myslíš, neznamená to, že to je aj pravda. Poprípade tu dávajte argumenty a fakty, nie "čo ste počuli".
a moj argument ku tepelne upravenej strave sa telo správa ako ku cudziemu organizmu , cize sa z alarmuje obranny systém ludského tela
@Pikao a k tomu ze doplnať latky z ineho zdroja , tak mi vymenuj z akeho , lebo neni cement ako cement
zjem všetko, čo nezje mňa a ak by chcel niekto môj život ukrátiť o bôčik, klobásu, slaninu, sekanú, škvarky a údené koleno, tak by už nebol mojím kamarátom.
(áno, jem aj zeleninu aj ovocie, ďakujem za opýtanie)
A zvlášť vegáni sú duševne chorí.
ale človek by mal podľa mňa jesť aj tak všetko
hoci ja len ryby jem ale treba za to niečo...
...ved clovek bol od nepamati vsezravec, tak preco to menit?