stopom cestujem už 4 roky, toto leto som na ceste stopom strávila 2 týždne, cestovali sme do Francúzska, po Francúzsku a naspäť. nemyslím si, že je t nebezpečné. jediné, čoho sa tam dá naozaj oprávnene báť je to, že nikdy nevieš, k ako zručnému šoférovi nasadneš.
nemusí on sám spôsobiť trable na ceste, ale nemusí zvládnuť trable niekoho iného. ale o týchto dovednostiach väčšinou nevieš ani u ľudí, ktorých dlho poznáš.
nehovorím zas, že cestuj stopom a ser na všetko, lebo sa ti nič nestane. obozretnosť je dôležitá, pokiaľ sa ti niekto nepozdáva, tak si niečo vymysli a nenasadni k nemu.
byt 15 rocnym dievcatom ako ty,tak radsej nie (este by ma vymrdali) ..ale co sa tyka mna tak aj hej samozrejme ked pozriem cez okienko a vidim tam partu divnych ludi..sam nie ..ale zas aj na pohlad dobra rodinka mozu byt nejaki uchylni vrahovia
my sme jeden čas chodievali s kamoškou každý deň a to sme mali asi 13, z jednej dediny do druhej asi 4 km lebo sa nam nechcelo chodiť pešo... si až teraz uvedomujem čo sa nam všetko mohlo stať
nexodievam,este som nesla ale v nudzovom pripade,keby mi nic ine nezostavalao tak by som asi sla,ale najlepsie ano by bolo este s niekym ist a ee sama....
Asi pred mesiacom som nestihol bus(sme sa presťahovali pred 5 mesiacmi na dedinu) a bol som dohodnutý že sa stretnem zo svojou láskou tak som išiel stopom. Nič strašné ale ako dievča by som to neriskoval. A na druhej strane vziať do auta chlapa je riskantnejšie ako dievča takže začarovaný kruh Nebezpečné to je ale zas na druhej strane to môžu byť fajn zážitky keď stopneš fajn človeka.
stopom by som cestovala jedine v pripade ze by som nemala naozaj peniaze , nikoho kto by mi pozical a ak by bolo v danej situacii velmi nutne ist niekam
kamrat mi rozpraval... isli niekde z dediny a cestou ich stopli 2 dievcata, ze ci ich nezoberu, oni ze hej, ze v poho... tak isli a ked prisli do mesta tak sa ich pytali, ze ako sa im odvdacia a jedna z nich povedala, vyfajcime im. no oni slusne odmietli, baby vystupili a isli...
@tesfaye hej a potom kolujú strašidelné historky o znásilneniach a tak pri stope.
stopovanie je vo vyššie vymenovaných podmienkach priam NEŽIADÚCE. človek si má zariadiť veci tak, aby finančne a časovo vychádzal. a keď sa mu to nepodarí, tak stále je milión iných možností, ako si v noci stavať na krajnicu. ide už len o to, že vodiči môžu byť nepozorní a nezbadajú ho a možno sa dotyčný z nemocnice potom tak rýchlo nedostane.
stopovanie nikdy nemá byť robené z potreby. pokiaľ chcem niekam ísť a nemám prachy, tak načo tam vôbec lezem?
samozrejme, existujú prípady, keď už iná možnosť nie je. ale pokiaľ existuje možnosť riešiť veci inak, tak nepôjdem s vytrčeným palcom na cestu.
a to hovorím ako človek, ktorý stopovanie zbožňuje. len v tom treba hľadať niečo iné ako východisko z núdze.
veď ti píšem, že stopovanie nie je potrebné...cesta stopom na nejaké miesto je posledná možnosť...ak si ju nevybereš dobrovoľne ako dopravný prostriedok...
a pri stopovaní sa ťažko zariaďuje niečo časovo, s tým sme mali problém práve tento rok...12.8 sme mali byť v Bologni, lenže sme na 8 hodín zapadli za Grazom...výlet bol fajn taže pohodička...
Dobrovoľne bych nikdy nešla..Ale keby som bola v neznámej riti sveta, neskoro večer, bez peňazí a bez poňatia o tom, kadiaľ ísť, asi by som nasadla ku človeku, ktorý by mi nepripadal nebezpečný (koľká to objektivita).
To je také isté, akoby padla otázka, či je bezpečné cestovať hromadnou dopravou. Ja každý víkend sadám cudziemu človeku do auta, keď idem ta mužom a niekto mi zastaví, ale ani raz som neuvažovala nad tým, že mi hrozí nebezpečenstvo.
je to nebezpecne, samozrejme tak isto nebezpecne ako ked idete autobusom( dost nehod v poslednej dobe), alebo vlastnym autom, alebo peso niekam v noci...vsade sa moze nieco stat, nanestastie existuju ludia rozni, keby bol kazdy normalny lahsie by bolo aj cestovanie
Bolo by fajn keby sa tu nasiel stoparsky typ osobky, ktora si uz co to odstopovala a nasla v tomto sposobe dopravy velmi zaujimavy pohlad na svet a nevahala by 4 razy sa na take nieco znova podujat Niekto kto potrebuje zazivat a nielen prezivat...najlepsie z trencianskeho kraju
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
nemusí on sám spôsobiť trable na ceste, ale nemusí zvládnuť trable niekoho iného. ale o týchto dovednostiach väčšinou nevieš ani u ľudí, ktorých dlho poznáš.
nehovorím zas, že cestuj stopom a ser na všetko, lebo sa ti nič nestane. obozretnosť je dôležitá, pokiaľ sa ti niekto nepozdáva, tak si niečo vymysli a nenasadni k nemu.
ale nejaké vážne dôvody na strach proste nevidím.
...ale...aby to bolo nebezpečné..... ?
ale tých výborných zážitkov mám miliónkrát viac
som moc velky bojko
potrebné ísť stopom znamená...si po koncerte v nejakom vzdialenom meste a posledné peniaze človek minul na rum...
tak sa postaví na krajnicu a stopuje...
síce je to jeho blbosť, ale je potrebné sa nejako dostať domov
poikaľ po koncerte nemám prachy, tak si radšej obehám ľudí, ktorí na tom koncerte sú a spýtam sa, či nemajú nejaký odvoz alebo mi nepožičajú.
stop je dobrodružstvo, určitý spôsob života a nie "z núdze cnosť".
pýtala si sa na potrebné, proste potrebné je to vtedy, keď sa chceš niekam dostať, len nemáš na to prachy...
inak to nie je potrebné, ale je to tvoja voľba...
stopovanie je vo vyššie vymenovaných podmienkach priam NEŽIADÚCE. človek si má zariadiť veci tak, aby finančne a časovo vychádzal. a keď sa mu to nepodarí, tak stále je milión iných možností, ako si v noci stavať na krajnicu. ide už len o to, že vodiči môžu byť nepozorní a nezbadajú ho a možno sa dotyčný z nemocnice potom tak rýchlo nedostane.
stopovanie nikdy nemá byť robené z potreby. pokiaľ chcem niekam ísť a nemám prachy, tak načo tam vôbec lezem?
samozrejme, existujú prípady, keď už iná možnosť nie je. ale pokiaľ existuje možnosť riešiť veci inak, tak nepôjdem s vytrčeným palcom na cestu.
a to hovorím ako človek, ktorý stopovanie zbožňuje. len v tom treba hľadať niečo iné ako východisko z núdze.
veď ti píšem, že stopovanie nie je potrebné...cesta stopom na nejaké miesto je posledná možnosť...ak si ju nevybereš dobrovoľne ako dopravný prostriedok...
a pri stopovaní sa ťažko zariaďuje niečo časovo, s tým sme mali problém práve tento rok...12.8 sme mali byť v Bologni, lenže sme na 8 hodín zapadli za Grazom...výlet bol fajn taže pohodička...
neviem prečo mám ten pocit, že obaja hovoríme o tom istom...
...nakoniec vysvitlo, že tá ženská je lesbička Odvtedy stopom nechodím