"Turistiku aj ja vnímam ako jednu z foriem športovania pre zdravie, ktorému sa venuje viac obyvateľov ako vrcholovému (či súťažnému, výkonnostnému športu. ....
Je to preto, lebo na celoslovenskej úrovni je najdôležitejšou úlohou zabezpečiť reprezentovanie Slovenska na podujatiach, na ktorých sa súťaží a získavajú medaily/ocenenia."
Je to "forma športovania pre zdravie". Nedajú sa do toho naliať peniaze, ktoré neskôr prídu späť. Nie sú z toho medaily a ocenenia.
Šport na Slovensku je vrcholový šport. Futbal, hokej a možno basketbal a volejbal. Do ostatných ide málo peňazí. Pretože nie sú to dosť atraktívne športy a nemajú výsledky.
ked je sport aj sach... tak potom uz je asi sport vsetko
Akoze ja neuznavam za sport napr. golf, lebo sa tam nic nenamakaju ani sa nezadychaju, proste take pre dochodcov dalej este strelbu neuznavam za sport z rovnakych dovodov a konske preteky, to je tiez take diskutabilne. Ale turistika je podla mna urcite sport
@milgamman Presne! Ale keďže aj v streľbe, aj v šachu sa dajú vyhrať ocenenia, ktoré reprezentujú Slovensko, tak tie športy sú. Ale kto kedy dostal medajlu za turistikovanie v Tatrách?!
@milgamman mno vidíš, a pritom do golfú idú, aj v nom sú, jedny z najvačších objemov €$
(napr. TigerWoods
vyzerá to, že tie 2 náhlady, rozdelenia športu - šport "pre zdravie", a šport pre medaile, ocenenia, olympiády, sútaže, a najma € cashflow$ sa dost mínajú..
@igorv - :o to fakt Pellegriny vyslovil, resp. napísal, že nepovažuje turistiku za šport ?
tak to nech si počká, čo a jako mu na to zareagujú z Horolezeckého zväzu, horskí záchranári a pod.
(..už dlhá tradícia, niekolko generácií, cz-sk horolezcov "osemtisícovkárov"
@igorv hej, tiez som sa nad tym uz raz tak zamyslala, ze aky je sport biznis, tu na slovensku hlavne futbal a hokej. Je to smutne, ze je to hlavne o peniazoch... Ale urcite dostali nejake deti v skole diplom za zdolanie Chopku, mozno aj medajlu A o Spartan race si uz pocul?
@lyterka no to mas pravdu si to celkom vystihla, sport je biznis, hlavne to co ide v telke, napr. ten americky super bowl a teraz mi este napadlo co este prudko neuznavam za sport a to je F1 a rally a podobne preteky ci uz na autach, alebo na motorkach, skoky na motorkach, alebo aj tie redbull air race a taketo neviem co red bull skoky na hlavu.... to uz radsej jackass
tak všetky tie ralle čo si vymenovala súhlasím, tie by som medzi šport ani neradila (možno k motošportu, ale čistý šport vobec
(aj tak majú víac obetí z radov divákov jak.. málokdo
(okrem klasických, napr. rally Pariz - Dakar a pod.
ale F1 a také profi motosporty skor nechat v kategorii "šport
@igorv
aj tak tam podľa mňa nie je napísane že by to nebol šport. :ehm: Len to proste nie je forma športu do ktorej by bola naša úžasná vlada ochotná dať peniaze. Však načo by investovali do turistiky, keď sa potom nemôžu pochváliť medailami a točiť biznis ?
@lyterka motosport- moze byt. Podla mna by clovek pri sporte mal robit nieco fyzicky, nejak sa zadychat aby sa mu zvysil pulz, nejake kardio alebo posilovanie na svaly, ale ked len preteka a sedi v aute tak pre mna to sport nie je
@milgamman mnoóó, tak to sa takto bežne laikom, /divákom nezdá, ale aj pri všetkích motosportoch (ovšem motorky -tam je to úplne jasné), rally - sa tam poriadne zapotia tí jazdci, aj ich navigátori
však tí piloti, F1 majú normálne kondičné programy, tréningy,fyzické, tí jazdci, jakoby to bol hocijaký iný druh športu..
@lyterka hej nevyznam sa do toho velmi, takze suhlasim, ze to tak vyzera
Hej zapotia sa, ked sa idu rozbit v zakrute a Schumi musel trenovat aby sa tam vosiel do formuly, lebo tam je asi tolko miesta ako pre dieta
@flussica Šport je realizovaná (prostredníctvom tzv. pravidiel) forma fyzickej aktivity alebo zručnosti, ktorej účelom je snaha rekreovať sa: pre súťaženie, pre vlastné potešenie, pre dosiahnutie dokonalosti, pre vývoj zručnosti alebo pre akúkoľvek kombináciu týchto cieľov. Zväčša nevedomým prínosom je i sublimovanie biologických pudov (napr. agresivitu prevádzanú do súťaživosti)
raz som bol na jednej turistike v malej fatre, a tam mi ozrejmili dvaja miestny turisti, presnu definiciu turistiky.... a teda - turistika je najdlhsia, nabolestivejsia a najnarocnejsia cesta ako sa dostat k pivu
@inversi@34 človeče, úplne megazlé prirovnanie si dal. Porovnaj si výkony, ktoré človek podáva pri štandardnej turistike a pri štandardnej prechádzke mestom.
Ale teraz som si uvedomil, že ja si turistiku automaticky spájam s dlhšími, nie úplne nenáročnými prechádzkami v prírode - po horách a podobne. Lenže keď si to slovo vezmem z angličtiny, tam sa pod turistom chápe aj cestovateľ ktorý sa trebárs len vyváža autobusom, vysadia ho v meste, poprechádza sa po ňom a ide ďalej. A to je niečo úplne iné, ako mi sprvu napadlo. Hm, tak mám teraz dilemu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
» www.kst.sk/images/stories/...
Šport je len ten, na ktorom sa dá poriadne nabaliť. A dajú sa vyhrať medajle.
"Turistiku aj ja vnímam ako jednu z foriem športovania pre zdravie, ktorému sa venuje viac obyvateľov ako vrcholovému (či súťažnému, výkonnostnému športu. ....
Je to preto, lebo na celoslovenskej úrovni je najdôležitejšou úlohou zabezpečiť reprezentovanie Slovenska na podujatiach, na ktorých sa súťaží a získavajú medaily/ocenenia."
Je to "forma športovania pre zdravie". Nedajú sa do toho naliať peniaze, ktoré neskôr prídu späť. Nie sú z toho medaily a ocenenia.
Šport na Slovensku je vrcholový šport. Futbal, hokej a možno basketbal a volejbal. Do ostatných ide málo peňazí. Pretože nie sú to dosť atraktívne športy a nemajú výsledky.
Akoze ja neuznavam za sport napr. golf, lebo sa tam nic nenamakaju ani sa nezadychaju, proste take pre dochodcov dalej este strelbu neuznavam za sport z rovnakych dovodov a konske preteky, to je tiez take diskutabilne. Ale turistika je podla mna urcite sport
@milgamman Presne! Ale keďže aj v streľbe, aj v šachu sa dajú vyhrať ocenenia, ktoré reprezentujú Slovensko, tak tie športy sú. Ale kto kedy dostal medajlu za turistikovanie v Tatrách?!
(napr. TigerWoods
vyzerá to, že tie 2 náhlady, rozdelenia športu - šport "pre zdravie", a šport pre medaile, ocenenia, olympiády, sútaže, a najma € cashflow$ sa dost mínajú..
@igorv - :o to fakt Pellegriny vyslovil, resp. napísal, že nepovažuje turistiku za šport ?
tak to nech si počká, čo a jako mu na to zareagujú z Horolezeckého zväzu, horskí záchranári a pod.
(..už dlhá tradícia, niekolko generácií, cz-sk horolezcov "osemtisícovkárov"
(aj tak majú víac obetí z radov divákov jak.. málokdo
(okrem klasických, napr. rally Pariz - Dakar a pod.
ale F1 a také profi motosporty skor nechat v kategorii "šport
aj tak tam podľa mňa nie je napísane že by to nebol šport. :ehm: Len to proste nie je forma športu do ktorej by bola naša úžasná vlada ochotná dať peniaze. Však načo by investovali do turistiky, keď sa potom nemôžu pochváliť medailami a točiť biznis ?
však tí piloti, F1 majú normálne kondičné programy, tréningy,fyzické, tí jazdci, jakoby to bol hocijaký iný druh športu..
Hej zapotia sa, ked sa idu rozbit v zakrute a Schumi musel trenovat aby sa tam vosiel do formuly, lebo tam je asi tolko miesta ako pre dieta
Ja som mal na mysli horsku, a vysokohorsku turistiku - ci uz s alebo bez batoha na dlhsie ci kratsie vzdialenosti