ja sa snazim vzdy pisat bez chyb a nemam rada Q,X,W a ine vydobytky modernej reci ..ale kazdemu sa stane, a to, ze niekto nepise uplne gramaticky spravne neznamena ,ze si s nim nebudem pisat
podľa toho, či toho človeka poznám, keď nejaký kamoš neovláda, tak sa cez to prenesiem a snažím sa rozlúštiť to ... ale aj dakto koho nepoznám, ta mohol by , lebo ak používa všeliaké skratky a kktiny, tak ho potom nechápem ... ale tak ja som rada, keď vôbec ja napíšem dačo bezchybne
Ano, prezradi to dost o cloveku... lebo ked niekto napise "daj my facebuk a ja ty dam tiez" tak prve, co mi napadne je, ze ten clovek je obycajny stokar.
áno, ale zas určite to nie je prvoradé. hlavne, keď si vezmeme, že existujú aj poruchy.... najviac mi vadí také písanie bez zmyslu, žiadne interpunkčné znamienka a odvíjanie myšlienky tak, že nerozumiem, čo ten človek chcel povedať. a samozrejme, že tak nerozpráva, ale sadne ku klávesnici a ku všetkému sa vyjadrí pár nepochopiteľnými slovami.
no takto...všimnem si to, ale žeby mi to nejak extra prekážalo....vadí to len mojim očiam, no tie sa nad to dokážu preniesť... ak to samozrejme nie je také strašné, že sa Štúr v hrobe tri razy obráti, ako menovala @ejmynka
Áno, najmä keď je na to už horšie než ja xD hh..ale nie, tak keď to už vedie do tých extrémov, že napíše "kebi, abi.." a pod. tak to už fakt nemám chuť s takým človekom písať.
áno, ale tak málo ľudí ovláda pravopis 100-percentne, takže malá chybička mi neprekáža, ale ak niekto neovláda vybrané slová, tvrdé a mäkké spoluhlásky, ako už niekto spomínal, namiesto ô píše vo, namiesto neviem napríklad nevjem, tak to si myslím, že už o človeku niečo napovedá....
áno..samozrejme, nevadí mi to, ale keď už urobí viditeľnú chybu, tak to už je moc.. ako napríklad: pýsal mi fero že ti si riadný debil...vydim.. pod. to mi príšerne vadí
Skôr by som povedala, že mi ide o akúsi všeobecnú jazykovú kultúru/kompetenciu, než o konkrétnu gramatiku. Že sa niekde vlúdi čiarka navyše/že chýba, že sa popletie i/y alebo s/z, v/u sa stáva, dokonca niekedy aj mne vo veľkej rýchlosti, a hlavne keď som unavená.
Ale mala by tam byť určitá forma, štylistika - t.j., že človek je schopný napísať rozvitú vetu tak, aby dotyčný, ktorý ju číta, aj rozumel, o čom je reč; a samozrejme aj nejaká tá úprava. Výdobytky "modernej doby" ako K,G,W a podobne ma doháňajú do šialenstva a prevracia mi to panenky v očiach, mne už vadí aj písanie bez diakritiky, ale samozrejme to u každého tolerujem. Ale oči mi to kole statočne.
Mne to nevadí, možno si niečo o tom človeku pomyslím, ale to je asi tak všetko. Čiže dôležité by to malo byť skôr pre neho. Ale ak je to jedna, dve chyby, tak to si ani nevšímam, keďže sama som už spravila také chyby, za ktoré som sa dosť hanbila a uvedomila som si to až po odoslaní.
prečo by mi to malo vadiť? je to vizitka každého človeka, a keď im to tak vyhovuje tak prečo nie, sami sebe tým raz uškodia.. ale aby som niekoho poučoval a spindával to je podľa mňa detinské a detské.. A takých jedincov je tu žiaľ dosť
Navyše poznám aj pár dysgrafikov, ktorí za to jednoducho nemôžu a nemožem ich kvoli tomu predsa odsudzovať..
Neprekážajú mi gramatické chyby, aj mne sa občas nejaká stane(zlatý googlechrom, čo po mne všetko opravuje!-s výnimkou čiarok, ktoré doteraz neviem používať , ale vadí mi keď niekto píše bez diakritiky, nedá sa to čítať. A to píše väčšina mojich známych
Náhodou dá sa to čítať, neviem čo máte proti písaniu bez diakritiky (A) Napríklad ja som často lenivá ju používať a píše sa mi bez nej oveľa rýchlejšie a jednoduchšie (asi preto, že používam shift) Ale tak snažím sa, lebo viem, že niekto také komentáre ani nečíta, alebo mu to prekáža...len nechápem prečo, bo ja to vôbec ani nevnímam, keď čítam (A) Síce vadí mi to napríklad pri blogoch, to je pravda...
nebavit sa s niekym pretoze neovlada gramatiku mi pride rovnako hlupe ako napr nebavit sa s niekym pretoze ma blond vlasy (len pre ujasnenie, vrcholne hlupe a povysenecke
aj mne to strasne strasne vadi...neratam cudzie slova alebo dake slovne presmycky kde zauvazuje 99¨% ludi ale ked niekto napise : ,,ahoj popyseme ?,, tak je to velmi zle..a potom ze nech ma to nevytaca !
mne osobne to nevady a vi to ako vnymate ... hmm ??? ludkovya ??? sy to precytajte a povedzte my co bi nyekomu asy tak na tomto mohlo vadyt .. hm ??? jebnuty ste cy ??mylujem, tvrdo mylujem tye yebnute emo dety co pYSu tAK uzaSNE vkusovo a hlavNE GRamMatycki
samozrejme ,že áno ...nevravím ..niektoré cudzie slová sa dajú ešte zniesť ,ale keď niekto dá vo vybraných slovách jotu ,tak to už skoro zo stoličky padám
Nevadia mi niektoré veci..ale ak si mýli dva dve ( čo robia si myslím východniari ako neviem či aj ostatní) tak opravujem! aj niektore y,i ak je to fakt hrozné
pre mňa je dôležité či ju ovládam ja, no v poslednej dobe si všímam horšiu vec a to, že sa veľa ľudí nevie ani len vyjadrovať, teda majú problém napísať/povedať niečo zrozumiteľné. Napíšu/povedia napr. požiadavku, odpoveď alebo otázku tak, že tomu rozumejú len sami ale vôbec sa nezamýšľajú nad tým, či tomu bude rozumieť aj ten komu píšu al. hovoria a či sa tomu vôbec rozumieť dá. Alebo používajú slová ktorých význam je im absolútne vzdialený resp. len si myslia, že ho poznajú - toľké plytvanie slovami, ach jaj.
"Ovládať" je mimoriadne relatívny pojem. Ale minimálne ľudia, ktorí na to militantným spôsobom upozorňujú a pritom sami majú v príspevku viacero interpunkčných - a iných - chýb (pochopiteľne si myslia, že ak majú v poriadku y/i, tak píšu gramaticky správne), ma vedia svojím poučovaním slušne rozosmiať
Podľa mňa gramatika hlúposť nie je.Minimálne ak ju človek neovláda, musí ma potom dlho ohurovať svojou inteligenciou, lebo mu ju často neuverím práve kvôli gramatike.
Mne osobne to dost vadi, ak niekto neovlada zaklady gramatiky. Samozrejme, existuju chytaky, kde sa aj ja pomylim, no stava sa mi to velmi zriedka.
No myslim, ze u mna ako u jazykovedca ide skor o deformaciu (mali by ste ma pocut ked pozeram spravy, tam tiez padaju perly. Aj ked to nie je o gramatike, no...).
ludia nie su neomylni a kde tu urobim chybu aj ja... ale ked mi niekto napise v jednej vete 10 chyb a este mi chce vynadat že "ti pica" tak to už mam dost
prežijem, ak občas niekto spraví chybu, i ja ich robím. ale keď niekto píše jak retard, tak nemôže byť nič íné, jak retard, a s takým človekom vlastne ani neviem, o čom by som si asi tak písala...
inak mi to je jedno ked aspon trochu normalne nekdo pise tak je to ok , a ja som zahorak takze by som mal pisat po spravnosti po zahoracky !! to by ste kukali a nadavali na mna
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
77 komentov
robyť a ine, robi clovek uz naschal, takze to nie je tym ze by gramatiku neovladal.. toto uz su ine pripady
nebazirujem na hlupostiach
Ale mala by tam byť určitá forma, štylistika - t.j., že človek je schopný napísať rozvitú vetu tak, aby dotyčný, ktorý ju číta, aj rozumel, o čom je reč; a samozrejme aj nejaká tá úprava. Výdobytky "modernej doby" ako K,G,W a podobne ma doháňajú do šialenstva a prevracia mi to panenky v očiach, mne už vadí aj písanie bez diakritiky, ale samozrejme to u každého tolerujem. Ale oči mi to kole statočne.
Navyše poznám aj pár dysgrafikov, ktorí za to jednoducho nemôžu a nemožem ich kvoli tomu predsa odsudzovať..
ale nie...zartujem
tak nieco to o cloveku napovie, ale zase ze by som si uz hned o tom cloveku urobila nazor a odsudila ho..to nie...
a robim si z nich standu, na zaklade ich chyb...
inak detto ako @31 @popolcek
skôr ma štve to, ak niekto píše bez diakritiky, hlavne ak sa jedná o blogy
Najviac sa mi páčia ľudia čo píšu bez diakritiky ale inak prikladajú gramatike veľký význam
Na druhej strane je rozdiel či niekto nedodržiava gramatické pravidlá(ktoré sú dosť striktné) alebo PisMenQuje.
No myslim, ze u mna ako u jazykovedca ide skor o deformaciu (mali by ste ma pocut ked pozeram spravy, tam tiez padaju perly. Aj ked to nie je o gramatike, no...).
inak mi to je jedno ked aspon trochu normalne nekdo pise tak je to ok , a ja som zahorak takze by som mal pisat po spravnosti po zahoracky !! to by ste kukali a nadavali na mna