..aj zaujímavý, aaj potrebný ešte viac, .. -
.. - ale vtedy a LEN VTEDY, ked by oopat obnovila a resp. výrazne posilnila celkové ..krestansko-judaistické základy Europy..
(..ale to lenja možno moc kukám správy geopolit. voj. filmy, a budovatelské strategic.hyry..
kedysi som sa hlasila ako poistku aj ma vzali ale jeblo by ma najviac keby to mam studovat hanbila by som sa hlavne lebo to je vyslovene vec ktoru 90% ludi studuje lebo ich inam nevzali/na viac nemaju/su lenivi
@method práveže sa neoznačuje priamo za náboženstvo pretože neobsahuje žiadnu nadprirodzenú postavu a nevyznáva žiadneho boha alebo bohov ... vo svojej podstate je to nábožensko-filozofickým odvetvím
reinkarnácia nemusí priamo suvisieť s božstvom ... budhizmus vyznáva skôr vesmírny princíp
@hoperpohroma svojim sposobom ano, len je to vedecky viac uznavane, lebo empiricky po smrti nevieme dalej nic "odmerat a odpozorovat". Nase myslenie je postavene tak, ze pokial nieco nedokazeme, nieje to objektivna realita a posmrtny zivot, je zda sa, tou subjektivnou.
@melancholik nadprirodzena postava bol Budha a nasledne Lamovia. Vsetky vychodne nabozenstva maju podobny filozoficky nadych. Rozdiel je ale v tom, ze tak nebalamutia hlavu a kladu doraz na individualitu jednotlivca, co je fajn. Ale polka mnichov maju krasne vymeditovanu hlavu, az vygumovanu. Maju tiez vlastne ritualy (nezmyselne pre mna, ako vsetky ritualy), ved staci si pozriet nejaky dokument o budhistoch. Hinduista je lenivy jak vos, lebo vsak naco bude robit, vsak sa zas narodi. Ja som budhizmus a New Age zhltol, len mi to niekedy pripada, ako v krestanstve, ze "konaj dobro, lebo pojdes do neba" , "konaj dobro, lebo karma", "konaj dobro, to pritiahne dobro" ... ja by som zhrnul myslienky vsetkych nabozenstiev do "konaj dobro", ale to budem, bezohladu na nabozenstvo, proste z principu. A teorie reinkarnacie maju logicke nedostatky, niektori tvrdia, ze sa mozes reinkarnovat len do ludi, dalsi, ze aj do zvierat, dokonca rastlin a niektori idu aj dalej, ze na ine planety, galaxie, do inych vesmirov, do minulosti, buducnosti...kazdopadne mi pride trochu zbytocne sa tym zaoberat, pokial sme zivi : ) co bude, bude, raz to zistime urcite A myslim, ze vsetci ti autori a nabozestva vesmirnym principom, bozstvom, slnkom, laskou, dobrom, tao-m a este neviem cim vsetkym, vsetci tym mali na mysli nadvedomie, nejaku sferu existencie, kde sa zaznamenava uplne vsetko od kvantovych procesov, energie myslienok az po nas makrosvet a vsetky deje vo vesmire vobec. Kolko sa da trepkat a filozofovat o nicom ]
Ale zda sa mi, ze by bolo celkom potrebne mat vyucovanie na zakladnych a strednych skolach o svetovych nabozenstvach viac do hlbky, pretoze ludom evidentne preskakuje z cudzich kultur.
@method už prva veta : budha nebol nadprirodzena postava, budha bol človek, smrtelník, obyčajný chlap ... a v neposlednom rade aj bohatý panovník ... nič nadprirodzené v nom nebolo a jeho cesta k osvieteniu je v prvom rade cestou filozofie ...
ja nie som až taký striktný zástanca nejakých ideológií na 100% , tak isto aj budhizmus má veľmi veľa medzier, možno je len zle z-interpretovaný (a to vôbec nieje novinka pretože to sú tisíc rokov staré ,,z huby do uší,, a písomnosťami prenášané veci) a toto je sprievodný jav kaoby skoro každej ,,náboženskej,, skupiny alebo hnutia ... až na to že toto nie je naozaj náboženstvo ... nevyskytuje sa tu žiadny nadprirodzená sila (okrem samého vesmíru) ... pre je mi tak toto hnutie blízko ...
ja na dušu neverím, ale budhizmus hovorí o duši, o reinkarnovaní a podobne ... proste no a? ľudia vtedy nemali tolko znalostí ako dnes ... a celkovo v tých myšlienkach sa dajú metaforicky nájsť dosť reálne aplikovatelné veci aj na súčasné reálne-možné fyzikálne deje ...
to je proste fuk, ide o to že budhizmus má od náboženstva ďaleko ... má svojho predstavitela, avšak ten bol obyčajný človek čo prešiel osvietením a za osvietenie považujem prenesený význam ... ,, pochopiť ,, - ,, byť v súlade ,,
@melancholik Podla toho, ze co povazujeme za nadprirodzene. Ak je dnes prirodzene a bezne nebyt osvieteny a Budha bol jediny, ktory bol uplne osvieteny, teda nadprirodzeny podla mna urcite v tomto zmysle bol. BTW, pozri sa, kolko sosiek a chramov Budhovi vytvorili, ved by sa na tom sam smial, urobili z neho druheho Krista. Symbol uctievania. Vobec to nepochopili. Turisticka atrakcia. A to co Krestan nazve Bohom, Budhista nazve Osvietenim, Taoista Taom, New Ageista vesmirom a E. Cayce nadvedomim. Ale tocia vsetci o tom istom, akurat krestan hlada boha vonku a aziat v sebe. Kym si to clovek neprezije sam, moze a nemusi tomu verit Co sa duse tyka, tu vnimam ako normalne vedomie, tazko zadefinovat (Pod Hribovou Lampou sa o to pokusali) tam nieje extra na co verit, to je fakt, kazdy mame subjektivne vedomie a to je dusa. Srandovne ale je, ze pravdepodobne neni ohranicene nasim telom. Robili sa pokusy s telepatiou, kde 2 ludia meditovali, potom ich rozdelili do dvoch miestnosti a merali im aktivity mozgu. Mali sa jeden na druheho sustredit. Ked tomu v prvej miestnosti zapli/vypli svetlo, pristroje zaznamenali skoro totoznu reakciu mozgu na svetlo u oboch testovanych ludi, aj ked sa tomu v druhej miestnosti svetelne podmienky nezmenili. A opakovane to bolo potvrdene. Takze celkom sranda, ako keby zakony kvantovej mechaniky fungovali v makro svete!
Picovina, ktoru musel rozsirit pan kkt Konstantin velky, aby ludom vymyl mozgy, ale uprimne je mi to jedno, vobec ma to nezaujima, boh nam nepomaha , jedine tak jednotlivcovi, co sa tvari, ze ano
@method tu ide pdla mňa čisto iba o to že ,,osvietenie,, je chápané ako hladanie a následné nachádzanie pravdy ... a proste celé toto filozofické učenie bolo tak ,, osvietenia-hodné ,, že si záskalo privržencov ... a netreba sa čudovať že ak má niekto fanúšikov tak tí ho akoby ospevujú, takže sošky a sprostosi sú normálna vec...skôr tu ide o to že biblia hovorí o bohu ako o entite inteligentnej ktorá sa nadprirodzene vtelila do ježiša krista a učila ... a potom aj odišla naspäť, tu je to nadprirodzeno jasné ...ale budhizmus nikdy nehovoril o bohu ako o inteligentnej entite ... v budhizme ide čisto o psychologické osvietenie a súlad s prárodou a na tom nič nadprirodzené nevidím ... ak iba prirodzené ...
ale inak neviem či celkom rozumiem tomu pokusu pretože bežný ludský mozog produkuje energiu ktorá rozsvieti žiarovku bez problémov
@melancholik Zavreli cloveka do miestnosti. Snimali EEG mozgu cloveka, ktoremu zapinali a vypinali svetlo. Pri zapnuty/vypnuti svetla v miestnosti je na pristroji zaznamenana cinnost mozgu. Takmer identicka reakcia bola zaznamenana v rovnakom case zaznamenana na mozgu druhej osoby, tzn. ze boli prepojeni. Ludovo povedane, ich mysle (vedomia) boli prepojene. Rozsvietenie ziarovky je sice pekne, ale takyto prenos energie na dialku je mega
@27 síce to nieje úplne to isté, ale tak ma napadlo...počula som že robili taký výskum, napojili človeka na prístroje, dali ho do truhly, zakopali do zeme a zistili, že tohto sa človek najviac bojí... že tento strach nič neprekoná
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
vsetko len nicim podlozene zvasty schizofrenikov
no offense
buddhizmus je sympaticky
ale nie je to nabozenstvo
takze tak
.. - ale vtedy a LEN VTEDY, ked by oopat obnovila a resp. výrazne posilnila celkové ..krestansko-judaistické základy Europy..
(..ale to lenja možno moc kukám správy geopolit. voj. filmy, a budovatelské strategic.hyry..
Ale tatko mi nedovolil
reinkarnácia nemusí priamo suvisieť s božstvom ... budhizmus vyznáva skôr vesmírny princíp
viera v jeden zivot, viera v to, ze po nom nic nebude
@melancholik nadprirodzena postava bol Budha a nasledne Lamovia. Vsetky vychodne nabozenstva maju podobny filozoficky nadych. Rozdiel je ale v tom, ze tak nebalamutia hlavu a kladu doraz na individualitu jednotlivca, co je fajn. Ale polka mnichov maju krasne vymeditovanu hlavu, az vygumovanu. Maju tiez vlastne ritualy (nezmyselne pre mna, ako vsetky ritualy), ved staci si pozriet nejaky dokument o budhistoch. Hinduista je lenivy jak vos, lebo vsak naco bude robit, vsak sa zas narodi. Ja som budhizmus a New Age zhltol, len mi to niekedy pripada, ako v krestanstve, ze "konaj dobro, lebo pojdes do neba" , "konaj dobro, lebo karma", "konaj dobro, to pritiahne dobro" ... ja by som zhrnul myslienky vsetkych nabozenstiev do "konaj dobro", ale to budem, bezohladu na nabozenstvo, proste z principu. A teorie reinkarnacie maju logicke nedostatky, niektori tvrdia, ze sa mozes reinkarnovat len do ludi, dalsi, ze aj do zvierat, dokonca rastlin a niektori idu aj dalej, ze na ine planety, galaxie, do inych vesmirov, do minulosti, buducnosti...kazdopadne mi pride trochu zbytocne sa tym zaoberat, pokial sme zivi : ) co bude, bude, raz to zistime urcite A myslim, ze vsetci ti autori a nabozestva vesmirnym principom, bozstvom, slnkom, laskou, dobrom, tao-m a este neviem cim vsetkym, vsetci tym mali na mysli nadvedomie, nejaku sferu existencie, kde sa zaznamenava uplne vsetko od kvantovych procesov, energie myslienok az po nas makrosvet a vsetky deje vo vesmire vobec. Kolko sa da trepkat a filozofovat o nicom ]
Ale zda sa mi, ze by bolo celkom potrebne mat vyucovanie na zakladnych a strednych skolach o svetovych nabozenstvach viac do hlbky, pretoze ludom evidentne preskakuje z cudzich kultur.
ja nie som až taký striktný zástanca nejakých ideológií na 100% , tak isto aj budhizmus má veľmi veľa medzier, možno je len zle z-interpretovaný (a to vôbec nieje novinka pretože to sú tisíc rokov staré ,,z huby do uší,, a písomnosťami prenášané veci) a toto je sprievodný jav kaoby skoro každej ,,náboženskej,, skupiny alebo hnutia ... až na to že toto nie je naozaj náboženstvo ... nevyskytuje sa tu žiadny nadprirodzená sila (okrem samého vesmíru) ... pre je mi tak toto hnutie blízko ...
ja na dušu neverím, ale budhizmus hovorí o duši, o reinkarnovaní a podobne ... proste no a? ľudia vtedy nemali tolko znalostí ako dnes ... a celkovo v tých myšlienkach sa dajú metaforicky nájsť dosť reálne aplikovatelné veci aj na súčasné reálne-možné fyzikálne deje ...
to je proste fuk, ide o to že budhizmus má od náboženstva ďaleko ... má svojho predstavitela, avšak ten bol obyčajný človek čo prešiel osvietením a za osvietenie považujem prenesený význam ... ,, pochopiť ,, - ,, byť v súlade ,,
ale inak neviem či celkom rozumiem tomu pokusu pretože bežný ludský mozog produkuje energiu ktorá rozsvieti žiarovku bez problémov
2x som si na neho podala prihlášku
2x som si to rozmyslela
história rulez
ale veľmi veľmi ma to lákalo.
po všetkých stránkach.
potrebny - nie