Sa zacinam zamyslat nad otazkou, je naozaj zmyslom zivota muz, resp. zena? (*Teda okrem Pána Boha.* A nie je to o tom, ze by som jedneho, co ma lubi nemala pri sebe. Ale niekdy fakt vaham.)
Ja len ze priatel ma casto presviedca, ze vztah (pr
ono sa nedá zovšeobecniť na každého človeka, že to a to je alebo musí byť pre neho zmyslom života, je to individuálne ako aj všetko v celom živote... každý človek je iný a každý túži po niečom inom...
a čo sa týka mňa osobne, tak ja priznávam, že neviem... niekedy by som tvrdil, že láska je zmyslom života, lenže na druhej strane, keď človek tú lásku nemá (partnerskú, aby bolo jasné), tak potom ako to môže byť pre neho zmyslom života?
Tak presne som sa nad tym zamyšlal aj ja.....a po jednom važnom rozchode som si odpovedal že nie, vobec nie v lepšom pripade že no dobre tak nebranim sa ale už davno neni budovanie nejakeho važnejšieho vzťahu priorita......a prišli o mnoho lepšie veci.......a časom som sa akokebyu plne v tom utvrdil a nechapal som ludi, kamaratov okolo mna ktorý maju už v mojom veku deti, svadby....a proste sa im smejem......Ale nedavno sa stalo opať niečo čo ma presvedčilo o opaku....resp. jedna kamaratka....kedy som si povedal tak ano netreba sa ponahlať za vzťahmi a svadbami a netreba to brať ešte važne ....ale proste čo najkrajšie, najlepšie a jedine čo po tebe ostane na tomto svete bude ??? Odpoved - tvoja, rodina, tvoje deti.....a Toto opať zmenilo moj pohlad na vzťahy......
keď budem staršia, tak samozrejme, že budem chcieť rodinu, manžela a deti, pravdepodobne ich budem uprednostňovať pred kariérou, úspechom a budú v podstate mojím zmyslom života
ale momentálne by to tak nebolo, keby som mala priateľa (a aj keď ho mať budem), tak určite by nebol môj zmysel života v tom zmysle, že by bol absolútny stredobod môjho sveta a podriaďovala by som mu v mojom živote všetko, "iba" by môj život vo veľkej miere ovplyvňoval
a zas... ak by bol niekto zmyslom môjho života, tak to vyznieva tak, že keď s nikým nechodím, tak nemám zmysel života, čo je absolútny blud
a nie som si istá, či som otázku dobre pochopila, ale hlavne, či som sa vyjadrila tak, ako som to myslela
čo ja viem som 2 roky nezadaný pretože mi to tak vyhovuje všetko
ale keď tak hlbšie sa nad tým zamyslím tak zisťujem že z lásky sa nenajem a niesom ani nejako extra citovo založený ...mne zvykne byť dobre väčšinou s toho že zdolám ďalší cieľ ktorý som si dal a stále sa musím učiť niečo nové alebo v niečom sa zdokonalovať ....raz som ostal v robote 20 hodín kým som neprišiel na to ako mám správne urobiť to čo som chcel a také že 16cka každý deň sem tam vystriedať z 10tkou no problem pre mňa ale ja som sám sebe nadriadený a nikdy to nerobím len tak pre nič
Podľa mňa je životné šťastie a zmysel života niečo, čo sa skladá z miliónov kúskov.. Niektoré môžu byť väčšie a výraznejšie..niektoré naopak veľmi malinké, ale nikdy to nie je len jedna jediná vec.
Nie, zmyslom zivota je urobit to co celym svojim bytim citis ze urobit musis, a je to u kazdeho individualne ci rodina alebo kariera, keby sa niekto celym srdcom nezaoberal napr. farmaceologiou tak by ste nemali lieky na choroby a pod... nemoze kazdyzit len s laskou a rodinou, niekto ma vyzsie ciele, povinnosti...
ja si myslim ze zmyslom zivota je jednoznacne! aby bol clovek spokojny,stastny. Spokojny so svojim zivotom, aby nemal komplexy aby nepozeral na inych a nezavidel im atd.. Takze este raz moj nazor je ze zmyslom zivota je aby bol clovek stastny. Moze clovek ktory zaraba 400 eur byt v zivote stastnejsi ako niekto kto ma 3 domy, 6 aut, 2 jachty a 1 lietadlo, kto chce nech tomu veri kto nie tak nie. Peniaze nie su samy o sebe zarukou stastia, ani nahodou, ved ako by potom bolo mozne ze uz strasne vela strasne bohatych ludi spachalo samovrazdu??
ale priamo k veci. Ak si skutocne stastne zamilovany do druheho cloveka a on je presne tak isto do teba rozhodne to k tomu byt stastny pomaha ale nie je to 100 percent. Napr. tvoj priatel priatelka s ktorym sa neskutocne milujete moze byt narkoman alebo gambler alebo mat hocijaky iny velky problem, ktory laska v ziadnom pripade nevyriesi.. Dalej ta obrovska zamilovanost je dokazane ze po 2 rokoch zacne upadat a ti dvaja ludia sa uz zacinaju povedzme po 2 rokoch skutocne dobre poznat takze uz im aj na sebe aj nieco zacne prekazat a prichadzaju mensie vacsie nezhody atd. Dalej je to len na nich ako sa s tym vysporiadaju ale aj ked spolu vydrzia do konca zivota tak ta neskutocna sialena vasniva zamilovanost sa uiz nikdy nevrati ta naozaj po 2 rokoch zacina upadat.
Takze moj subjektivny nazor je ze ROZHODNE laska alebo teda PARTNER nie je zmyslom zivota. Ale je to prostriedok ktory moze k clovekovy s velmi velkej miery dopomoct k tomu aby bol stastny v zivote, co je podla mna zmyslom zivota..
@26 tak tak.. zmyslom mojho života je byť megašťastná a aj keď momentálne si neviem predstaviť človeka, ktorý by so mnou vydržal dlhšie ako týždeň bez toho, aby mi jebol lopatou po hlave a utiekol, ale v budúcnosti si neviem predstaviť, že by som bez nejakého trvalého a dlhodobého vzťahu bola megašťastná
Mne sa nezdá, že by bol problém, aby na nájdení lieku pracoval otec rodiny, alebo vášnivý hráč futbalu, alebo ktokoľvek iný, kto sa v práci nezdržuje celý deň.
A tak scasti urcice, on oto je idealne skombonovat ak by vasa laska bola zmyslom zivota ale aj v pracovnom hladisku ze by vas vedela nejako inspirovat a tak...
no a pre mňa, resp. čo si myslím že by dalo môjmu životu zmysel???
Všetky tu menované sú si rovnocenné, a teda:
- rodina (nájisť lásku, s ktorou vydržím celý svoj život a ktorá bude stáť pri mne v dobrom a v zlom a ja pri nej samozrejme
- deti (aby som vychoval nové prírastky do generácie, ktoré budú slušný, poctivý a pracovitý ľudia a uvedomelý občania)
- práca (chcem vykonať niečo pre tento štát, túto krajinu, aby sa ľuďom v tejto zemi žilo lepšie, aby boli hrdí na to, že sú Slovaci a z celého srdca si želám, aby sa ľudia postavili na odpor tomu, čo je tu dnes v duchu mojej profilovky: "Don´t panic, organise!")
- aby raz, keď už umriem, ľudia mohli na mojom pohrebe povedať:
"Ten Filip, to bol dobrý chlap. Pracovitý, vždy dodržal to, čo sľúbil, bol dobrosrdečný a láskavý. Keď mohol, pomohol. Škoda ho."
Každý potrebuje človeka, pre ktorého bude žiť a zdieľať s ním radosť či smútok, ľudí, ktorí takého nepotrebujú moc nechápem. Ale zase ak chce človek žiť svoj život plnohodnotne musí mať aj vlastné ciele a priority, aby to neskončilo tak ako kedysi, že žena pri šporáku s piatimi deťmi a žiadne ďalšie ciele, lebo manželovi by sa to nepáčilo ..
@tunidlo clovek ktory chce nieco viac dosiahnut v zivote nemoze kazdy vecer sediet doma pri kavicke s rodinou, to su jednoduchy pohodlny ludia co nemaju potrebu dokazat viac ako splnit si svoje pudove povinnosti a pracuju len aby zabezpecili seba a rodinu nie aby daco dokazali, clovek ktory chce daco dokazat neprerusi zacatu pracu lebo sa mu skoncil pracovny cas a bude pokracovat az zajtra lebo teraz ide zivit rodinu...
Podľa mňa jednoznačne áno, ale je to samozrejme skombinované s inými vecami, človek ma nielen potrebu lásky a podpory, ale aj sociálne potreby, potrebu úcty a samozrejme sebarealizácie. Potrebu lásky však pociťuje podľa mňa každý či už si to uvedomuje alebo nie.
Podla mna je to individuálne. Pre niekoho je prvoradá čo ja viem kariera a chce mať svätý pokoj od rodiny, niekto zase túži po veľek štastnej rodine. Každý ma iný zmysle života by som povedala
Šťastie by malo závisieť od teba samej,je smutné,že ludia hladajú šťastie v iných..samozrejme je fajn ked s amáš na koho obrátiť,ked máš rodinu,priatelov a tak..ale v prvom rade by som sa vždy spoliehala len na seba a hlavne na svoje schopnosti.
Pretože akokolvek to može byť dokonalé partner ťa može opustiť po roku,dvoch,20tich..a tebe ostane čo..celé šťastie a zmysel života ti odíde ? Moj názor..tým nechcem zavrhovať vzťahy alebo čo..ale na to prvé miesto by som dala viac vecí
@tunidlo mas velmi sobecky pohlad na svet ked taketo nieco dokazes povedat, su ludia ktori musia obetovat nieco pre dobro vedsiny
keby kazdy si zil len pre rodinu a nic viac, nebolo by vela veci co dnes je a niekoho to jednoducho nevie dostatocne uspokojit len zit a rodit, ako zvierata... podriadit svoj zivot pudom a nesnazit sa o viac...
pre každého je zmyslom niečo iné. Ja napríklad tiež nevidím svoj zmysel života v tom že by som sa mala dakde usadiť s nejakým chlapom a rodiť deti. A neprídem si nijaká divná ani zvrátená/opačná...Každý má proste iné priority a úplne súhlasím s @50
@tunidlo nie nicomu inemu, ale je jasne ze ked chces naozaj nieco dosiahnut musis tomu venovat viac ako bezny ludia, bud budes jeden z mnoha ktory sa tomu venuju a vymyslaju mensie veci ale ked chces nieco velke, nieco viac tak clovek nezije tak dlho aby sa mohol naplno venovat rodine aj praci, niekedy si musis vybrat a ked pracujes len pre peniaze a iba 8hod denne a ides domov a viac nad tym nepremyslas tak tou pracou moc nedosiahnes, zrejme ta nebavi a pracujes len pre peniaze ako vela inych ludi ktory takymto pristupom nic nedokazu a splnaju si iba pudove potreby
@tunidlo clovek co rano vstane ide do prace o osem hodin pride a venuje sa bud rodine, televizii alebo pc je pre mna clovek jednoduchy, sebecky a splnajuci iba pudove povinnosti ako zviera.... to je moj nazor ktory nikdy nezmenis, pre mna je plnohodnotny clovek ktory na sebe neustale vedome pracuje a snazi sa nieco dosiahnut nie len pre seba ale pre celu(zaostalu) spolocnost
žiadny čovek nemôže byť zmyslom života pre iného. Neviem, je to zložité, skôr nájsť samého seba a vždy mať lásku pri sebe, osobne neviem a nechcem byť bez nejakého vzťahu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
a čo sa týka mňa osobne, tak ja priznávam, že neviem... niekedy by som tvrdil, že láska je zmyslom života, lenže na druhej strane, keď človek tú lásku nemá (partnerskú, aby bolo jasné), tak potom ako to môže byť pre neho zmyslom života?
ale myslím že nikto nevie čo je zmyslom života...pre mňa je to život sám
Ale teda, kto by to bol čakal, že väčším zdrojom spokojnosti bude pravdepodobne osobný život, ako kariéra a úspech
... A dúfam, že priateľ súhlasí s tým, že *okrem pána boha*
ale momentálne by to tak nebolo, keby som mala priateľa (a aj keď ho mať budem), tak určite by nebol môj zmysel života v tom zmysle, že by bol absolútny stredobod môjho sveta a podriaďovala by som mu v mojom živote všetko, "iba" by môj život vo veľkej miere ovplyvňoval
a zas... ak by bol niekto zmyslom môjho života, tak to vyznieva tak, že keď s nikým nechodím, tak nemám zmysel života, čo je absolútny blud
a nie som si istá, či som otázku dobre pochopila, ale hlavne, či som sa vyjadrila tak, ako som to myslela
je to individuálne
zvyšní ti povedia, že to je relatívne...
a ono to relatívne skutočne je. a preto je to tu na svete také pekné
ale keď tak hlbšie sa nad tým zamyslím tak zisťujem že z lásky sa nenajem a niesom ani nejako extra citovo založený ...mne zvykne byť dobre väčšinou s toho že zdolám ďalší cieľ ktorý som si dal a stále sa musím učiť niečo nové alebo v niečom sa zdokonalovať ....raz som ostal v robote 20 hodín kým som neprišiel na to ako mám správne urobiť to čo som chcel a také že 16cka každý deň sem tam vystriedať z 10tkou no problem pre mňa ale ja som sám sebe nadriadený a nikdy to nerobím len tak pre nič
Môj priateľ sa ním stal v čase kedy som nevidela žiadny zmysel ani dôvod žiť. Má v mojom živote dôležité miesto..
Ale aj tak všeobecne si myslím, že nakoniec sa u každého na prvé miesto dostane láska a teda vlastne rodina, potom deti atď.
Ale vseovecne clovek potrebuje zit pre nieco... alebo pre niekoho..., a taky "priatel" je tiez moznost, pre niekoho je to nieco ineho.
...su rozny ludia, niektory ziju len sami pre seba a seba maju radi a nikoho ineho, ale o takychto ludoch sa radsej ani nechcem vyjadrovat...
PS: boh neexistuje, tak pre neho urcite nemusis zit...
volal sa Emanuela a nemôžem sem napísať, čo som sa dozvedel, lebo by ma admin nemal rád.
ale priamo k veci. Ak si skutocne stastne zamilovany do druheho cloveka a on je presne tak isto do teba rozhodne to k tomu byt stastny pomaha ale nie je to 100 percent. Napr. tvoj priatel priatelka s ktorym sa neskutocne milujete moze byt narkoman alebo gambler alebo mat hocijaky iny velky problem, ktory laska v ziadnom pripade nevyriesi.. Dalej ta obrovska zamilovanost je dokazane ze po 2 rokoch zacne upadat a ti dvaja ludia sa uz zacinaju povedzme po 2 rokoch skutocne dobre poznat takze uz im aj na sebe aj nieco zacne prekazat a prichadzaju mensie vacsie nezhody atd. Dalej je to len na nich ako sa s tym vysporiadaju ale aj ked spolu vydrzia do konca zivota tak ta neskutocna sialena vasniva zamilovanost sa uiz nikdy nevrati ta naozaj po 2 rokoch zacina upadat.
Takze moj subjektivny nazor je ze ROZHODNE laska alebo teda PARTNER nie je zmyslom zivota. Ale je to prostriedok ktory moze k clovekovy s velmi velkej miery dopomoct k tomu aby bol stastny v zivote, co je podla mna zmyslom zivota..
Mne sa nezdá, že by bol problém, aby na nájdení lieku pracoval otec rodiny, alebo vášnivý hráč futbalu, alebo ktokoľvek iný, kto sa v práci nezdržuje celý deň.
avsak je dost blbe, ze na to mate taketo rozdielne pohlady
no a pre mňa, resp. čo si myslím že by dalo môjmu životu zmysel???
Všetky tu menované sú si rovnocenné, a teda:
- rodina (nájisť lásku, s ktorou vydržím celý svoj život a ktorá bude stáť pri mne v dobrom a v zlom a ja pri nej samozrejme
- deti (aby som vychoval nové prírastky do generácie, ktoré budú slušný, poctivý a pracovitý ľudia a uvedomelý občania)
- práca (chcem vykonať niečo pre tento štát, túto krajinu, aby sa ľuďom v tejto zemi žilo lepšie, aby boli hrdí na to, že sú Slovaci a z celého srdca si želám, aby sa ľudia postavili na odpor tomu, čo je tu dnes v duchu mojej profilovky: "Don´t panic, organise!")
- aby raz, keď už umriem, ľudia mohli na mojom pohrebe povedať:
"Ten Filip, to bol dobrý chlap. Pracovitý, vždy dodržal to, čo sľúbil, bol dobrosrdečný a láskavý. Keď mohol, pomohol. Škoda ho."
je to niekto, kto je pre mna jeden z najdôležitejších )ľudí v živote.
Každý potrebuje človeka, pre ktorého bude žiť a zdieľať s ním radosť či smútok, ľudí, ktorí takého nepotrebujú moc nechápem. Ale zase ak chce človek žiť svoj život plnohodnotne musí mať aj vlastné ciele a priority, aby to neskončilo tak ako kedysi, že žena pri šporáku s piatimi deťmi a žiadne ďalšie ciele, lebo manželovi by sa to nepáčilo ..
Pretože akokolvek to može byť dokonalé partner ťa može opustiť po roku,dvoch,20tich..a tebe ostane čo..celé šťastie a zmysel života ti odíde ? Moj názor..tým nechcem zavrhovať vzťahy alebo čo..ale na to prvé miesto by som dala viac vecí
To je zaujímavé. Všetci ľudia, ktorí majú rodinu a trávia s ňou aj nejaký čas, sú jednoduchí.
Čo znamená niečo dosiahnuť?
Stráviť celý život napríklad vyrábaním nejakého lieku, bez toho, aby mal človek v živote niečo iné, osobné?
Toto je nejaký najvznešenejší ľudský cieľ?
keby kazdy si zil len pre rodinu a nic viac, nebolo by vela veci co dnes je a niekoho to jednoducho nevie dostatocne uspokojit len zit a rodit, ako zvierata... podriadit svoj zivot pudom a nesnazit sa o viac...
Ja som určite nechcel pretláčať názor, že sa má niekto venovať rodine a ničomu inému, to by predsa bola hlúposť.
Iba som vystúpil proti tomu, že ak chce niekto nájsť liek proti nejakej chorobe, tak sa tento musí venovať len tomu a ničomu inému
Teda ideálna predstava sveta je taká, že každý bude robiť denne aspoň 12 hodín, aby sa ostatní mali lepšie?
á inak- áno. je.
a za druhe kazdy to citi inak toto je moj osobny nazor
Nepovedala, to bola moja otázka. Teda stále neviem, či to tak vnímaš, alebo nie.
No samozrejme, však každý všetko cíti inak, to je prirodzené, ale toto ma celkom zaujalo, lebo mi to príde prinajmenšom zvláštne.
netreba to ale prehanat lebo aj to moze skodit zdraviu psychickemu aj fyzickemu a predovsetkym socialnemu xDD